Η μέρα που κρυφοκοίταξα τις πρόβες των Leftovers

Και πώς τα bloopers τους μου έφτιαξαν το κέφι.
Η μέρα που κρυφοκοίταξα τις πρόβες των Leftovers



Πώς και πώς περίμενα την πρεμιέρα της παράστασης «Έξοδος». Και αυτή η μέρα είναι πολύ κοντά, καθώς αύριο την Τρίτη η ομάδα «Leftovers» θα κάνει πραγματικότητα μια σκέψη που είχε για χρόνια. Ξέρεις, οι Leftovers ήταν συμφοιτητές από τότε που όλοι μαζί πήγαιναν στη σχολή, στο «εμπρός - θέατρο εργαστήριον» και πάντα ήθελαν να συναντηθούν καλλιτεχνικά μεγαλώνοντας. 

Πολύ χαρούμενη, νιώθω, λοιπόν, που είχα την ευκαιρία να δω από κοντά αυτό το συναίσθημα του ενθουσιασμού και της προσμονής που έχει μια παρέα που ενώνει τις δυνάμεις της, λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν οι παραστάσεις.  

Ήταν η μέρα που ο Αλέξανδρος, η Μάρω, ο Φάνης και η Φωτεινή με άφησαν να κρυφοκοιτάξω τις πρόβες τους και να τραβήξω με την κάμερα μερικά στιγμιότυπα χαράς την ώρα που ερμήνευαν ένα δραματικό έργο.  

Μην ξεγελιέσαι, λοιπόν, από τις τρέλες που κάνουν οι Leftovers γιατί το έργο του Φάνη Σακελλαρίου που κάνει πρεμιέρα την Τρίτη έχει στόρι που θα σε κάνει να σκεφτείς και όχι να γελάσεις. 

Συγκεκριμένα, μιλάει για έναν άντρα που κλείνεται στο ψυχιατρείο για ένα έγκλημα που δεν έκανε ποτέ. Πολλά χρόνια μετά, επιστρέφει για να εκδικηθεί την αληθινή υπαίτιο. Και μέσα από την ιστορία απαντώνται βαθύτερα ερωτήματα: Πού φαίνονται οι άνθρωποι; Πού μπορεί να τους δει κανείς; Πώς τους λένε; Οι άλλοι πώς τους λένε; Ποιες λέξεις αρθρώνουν για να τους πουν; Ποιος είναι ο ήχος τους; Το όνομά τους; Πού ακούγονται οι σκέψεις τους; Πού καταλήγουν; Είναι απλά υπηρέτες του φόβου τους; Φοβούνται, ναι. Φοβούνται τον φόβο. Ο φόβος ποιον φοβάται; 

Περισσότερα δεν θα σου πούμε, όμως, για να σπεύσεις να τη δεις. Θα σε αφήσουμε, παρόλα αυτά, να δεις πώς τα φαινόμενα απατούν. Κοινώς, να δεις τα bloopers μιας δεμένης θεατρικής ομάδας, που συνάντησα μια μέρα κάπου στο Βοτανικό.

Info:

Πρεμιέρα Τρίτη 12 Μαΐου 2015 στις 21:00 στην Ακαδημία Πλάτωνος

Σπύρου Πάτση & Μαραθωνομάχων 8, ,Βοτανικός 
Τηλέφωνο κρατήσεων: 

Πρόγραμμα παραστάσεων:

Τρίτη 12/05, Δευτέρα 18/05, Τρίτη 19/05, Παρασκευή 22/05, Δευτέρα 25/05, Τρίτη 26/05, Παρασκευή 05/06, Δευτέρα 08/06, Τρίτη 09/06 

Ώρα έναρξης:  21:00
Διάρκεια: 120’
Γενική είσοδος: 10 €
Φοιτητικό, Ανέργων, Ατέλεια: 5 €

Συντελεστές:

Συντελεστές:
Κείμενο – Σύλληψη: Φάνης Σακελλαρίου
Σκηνοθεσία: Ομάδα Leftovers
Σκηνογράφος – Ενδυματολόγος: Νίκη Ψυχογιού
Κίνηση: Μάρω Πέτλη
Φωτισμοί: Μαριάντζελα Σεφεριάν 
Βοηθός Σκηνοθέτης: Φωτεινή Τεντολούρη
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Γιολάντα Καλογεροπούλου
Βοήθεια στις Δημόσιες Σχέσεις: Παρασκευάς Βαρτσάκης
Φωτογραφία – Σχεδιασμός Έντυπου Υλικού 
& Γραφιστικών Εφαρμογών: Παύλος Παυλίδης
Παίζουν: Αλέξανδρος Καναβός, Μάρω Πέτλη, Φάνης Σακελλαρίου
Ηχογραφημένη Φωνή: Δάφνη Πατσουράκου
Βίντεο: Γιολάντα Καλογεροπούλου
Εικονοληψία:  Έλενα Αναγνωστοπούλου
Βοήθεια στις Δημόσιες Σχέσεις: Παρασκευάς Βαρτσάκης

 

 

Tags: