Penny Lane: H νέα άφιξη του Χαλανδρίου έχει αέρα... ευρωπαϊκό

Kαι είναι ο ορισμός του comfort food.
Penny Lane: H νέα άφιξη του Χαλανδρίου έχει αέρα... ευρωπαϊκό



Κυριακή απόγευμα και είπαμε να δοκιμάσουμε κάτι καινούριο. Το βλέπαμε από τότε που ήταν γιαπί και οι εργασίες γίνονταν πυρετωδώς. Μία φίλη που τα ήξερε εκ των έσω, μου είχε πει "Περίμενε να δεις. Θα γίνει μαγαζάρα". Όπως και έγινε. Γίνεται ήδη χαμός. Είναι στα trending του Foursquare και σίγουρα στα trending των Βορείων.

Γιατί Penny Lane; Γιατί είναι τραγούδι των Beatles, τα λόγια του οποίου ήταν γραμμένα για έναν πραγματικό δρόμο στο Liverpool. Γιατί comfort food; Γιατί έλειπε από το Χαλάνδρι και γιατί έλειπε και στους ιδιοκτήτες του, Δημοσθένη, Γιάννη και Γιώργο (ναι είναι το τρίο του 9Β που έκανε το βήμα στο χώρο του φαγητού). Ο Δημοσθένης μού είπε ότι ένα ταξίδι του στην Αμερική ήταν αρκετό για να τον εμπνεύσει στο κομμάτι της κουζίνας.

"Είναι new american kitchen. Δεν είμαστε μπεργκεράδικο". Και όντως δεν είναι. Το Penny Lane ανοίγει από το πρωί, σερβίροντας καθημερινά πρωινό από τις 11:00 μέχρι τις 18:00. Το croque- monsieur τους θα σου τρελάνει τον ουρανίσκο (καπνιστό ζαμπόν, τυρί emmental, παρμεζάνα και μπεσαμέλ, πάνω σε δύο φέτες του τοστ) και την τσέπη σου (5,70€). Αντί για pancakes, δοκίμασε choco burger με παγωτό βανίλια και σοκολάτα (6,00€). 

Η συνέχεια είναι εξίσου σημαντική με την αρχή. Το μενού δεν είναι πέντε σελίδες αλλά έχει πιάτα ΑΑ. Αυτά που πρέπει να δοκιμάσεις από το μενού είναι το "παραδοσιακά αμερικάνικο" Mac n Cheese (κοφτό μακαρονάκι με κρέμα τυριού cheddar), το pulled brisket (μοσχαράκι σιγομαγειρεμένο για 4 ώρες σε τραγανό ψωμάκι, coleslaw και τηγανιτές πατάτες, στα 7,50€) και τα bbq spare ribs ενός κιλού (18,50€).

Οι ποσότητες είναι γενναίες, τα περισσότερα πιάτα είναι -φυσικά- κρεατικών, εξίσου δυνατές είναι και οι σαλάτες του. Εμείς φάγαμε του σκασμού, με τις τιμές να ξεκινάνε από 15€ το άτομο.

Το γεύμα σου μπορείς να το συνδυάσεις με κρασί (κυρίως ελληνικές ετικέτες), μπύρα ή cocktail της αρεσκείας σου από τον κατάλογο που έχουν ετοιμάσει οι έμπειροι bartenders του μαγαζιού. 

Το δε περιβάλλον; Το αχτύπητο δίδυμο των διακοσμητών, Νοrdeco, εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενο, ξαναχτύπησε. Και τα κατάφερε κάτι παραπάνω από περίφημα. Mix and match στοιχεία, έντονα και γήινα χρώματα, ξύλο και τούβλο, είναι τα υλικά που συνθέτουν ένα σκηνικό τόσο comfort όσο και οι γεύσεις του.

Από τα μεγαλύτερα όμως avantage του Penny Lane είναι σίγουρα η open kitchen με τον ξυλόφουρνο (στον οποίο ψήνουν όλες τις ζύμες του μαγαζιού), η πρώτες ύλες που επιλέγουν τα παιδιά σε συνεργασία με τη chef και ότι τίποτα δεν είναι προψημένο ή προκατασκευασμένο. Όλα μαγειρεύονται on the spot, μπροστά στα μάτια σου. 

Κι αν δεις και μια ταμπέλα με πινακίδες στη μέση του μαγαζιού, μην τη θεωρήσεις παράτερη. Εκεί θα σημειωθεί (μόλις μετρηθεί), η πραγματική χιλιομετρική απόσταση του Penny Lane του Χαλανδρίου από την πραγματική οδό Penny Lane της Αγγλίας.

Αν πας μια φορά, θα επιστρέψεις. Γιατί είναι το νέο next big thing της περιοχής.

Stay connected, γιατί ακριβώς την ίδια περίοδο με το Penny Lane άνοιξε και πάλι στο Χαλάνδρι  μία wine... pub. Αύριο, με περισσότερες λεπτομέρειες.

Θουκυδίδου 10, Χαλάνδρι

Δες εδώ γιατί μπορείς να συνεχίσεις το καφεδάκι ή το ποτό σου ακριβώς απένταντι από το Penny Lane, στο 9ΒΗΤΑ.