Ο Κωνσταντίνος Τζούμας ερμηνεύει τον Κ.Π. Καβάφη

Στο Θέατρο Δημήτρης Χορν.
Ο Κωνσταντίνος Τζούμας ερμηνεύει τον Κ.Π. Καβάφη



Ο Τζούμας ανεβαίνει επί σκηνής να υποδυθεί τον Κ.Π. Καβάφη, ο σπουδαίος κουβανός μουσικός παρουσιάζει το νέο του δίσκο "Eterna" στα Εξάρχεια, ενώ από το απόγευμα, στο cocktail bar "42" θα φτιάχνονται burgers (και όχι μόνο) μετά μουσικής.

Θέατρο: "Κ.Π.Καβάφης Αυτοβιογραφούμενος" |Θέατρο Δημήτρης Χορν
Γιατί να πας: Γιατί δεν θα μπορούσα να φανταστώ πιο ταιριαστό πρόσωπο να παίζει τον Καβάφη, από τον Τζούμα.

Υπόθεση: "Ο Κ.Π.Καβάφης επί σκηνής. Ο άνθρωπος πέρα από το μύθο. Ο μεγάλος ποιητής μέσα από τα αποκαλυπτικά ημερολόγια του, καθώς και τις μαρτυρίες των ανθρώπων που τον έζησαν από κοντά και κατέγραψαν τους διαλόγους και τις συμπεριφορές του, αναδεικνύεται ως ο μεγάλος "σκηνοθέτης" της ίδιας του της ζωής και του έργου του. Έργο που υποστήριζε άλλοτε φανερά και άλλοτε υπογείως, υποδυόμενος διάφορους ρόλους, ως πολυτάλαντος "ηθοποιός" στο ρόλο της ζωής του.

Οι συναντήσεις του με τα πρόσωπα που σημάδεψαν την πορεία του, η αναδρομή στις σημαντικότερες στιγμές της ζωής του. Οι έρωτες του νου και του σώματός του. Οι πνευματικές του συγγένειες και οι "διάλογοι" του με τον Όσκαρ Ουάιλντ, μέσα από τις συζητήσεις του με το νέο ποιητή που τον επισκέπτεται.

Ένα έργο βασισμένο στα προσωπικά ημερολόγια του ποιητή, καθώς και σε μαρτυρίες ανθρώπων που τον γνώρισαν από πολύ κοντά".

Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος: 12-18€

Αμερικής 10, Αθήνα | 210 3612500

Mουσική: Yoel Soto Παρουσίαση Δίσκου |Ρότα Art Coffee Bar
Γιατί να πας: Γιατί ο Yoel Soto είναι ένας σπουδαίος μουσικός και (επειδή έτυχε να τον γνωρίσω στα πλαίσια μιας συνέντευξης) εκπληκτικός άνθρωπος. Γιατί κάνει μουσική από μεράκι και ανάγκη να εκφράζεται.

"Ο Yoel Soto, μπασίστας, κιθαρίστας, συνθέτης και ποιητής, παρουσιάζει το νέο του δίσκο "Eterna", o οποίος είναι ένα εξαιρετικό δείγμα της πιο avant garde κουβανέζικης τρόβας.

Μέσα από αυτό το τέλειο αμάγαλμα από μελωδίες, ρυθμούς και ποίηση, προσφέρει σε όλους μας ένα πραγματικό αφιέρωμα σε όλες τις γυναίκες και εναντιώνεται σε οποιαδήποτε μορφή δικτατορίας!".

Ώρα έναρξης: 21:30

Είσοδος: 3€

Σόλωνος 124, Εξάρχεια |210 3801033 

Εκδήλωση: Street Food and Tunes: Βurger Bash | 42 
Γιατί να πας: Γιατί και θα φας και θα πιεις και θα απολαύσεις ωραίες μουσικές.

" Βασίλης Σπόρος, που αγαπήθηκε μέσα από τις προηγούμενες Street Food and Tunes διοργανώσεις σε Brooklyn, New Orleans & Tennessee, ξανά πιάνει τα σύνεργα του για να παρασκευάσει και να μεγαλουργήσει πάνω σε κλασικές burger συνταγές πηγαίνοντας τες λίγο -έως αρκετά πολύ!- παραπέρα!

Ο Γιώργος Μαρκατάς, διδάκτορας κοινωνιολόγος, αναλαμβάνει με ακαδημαϊκή συνέπεια τα decks στοχεύοντας να μας ταξιδέψει στις πιο groovy συνοικίες της Αμερικής. Funk, nu-funk, soul, nu-soul, jazz, hip hop και disco, όλα μπαίνουν στο πρόγραμμα για ένα μουσικό μενού που θα μας ξεσηκώσει από νωρίς συντονίζοντας πλήρως γευστικές και «μουσικές» ορέξεις!".

Ώρα έναρξης: 19:00

Είσοδος: Free (υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση)

Έξοδος: Και μιας και είσαι ήδη στο κέντρο της Αθήνας, δες εδώ ποια είναι τα παλιότερα μπαρ της και πέρνα για ένα σφηνάκι.