2ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου: Ξεκινάει σήμερα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο.
2ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου: Ξεκινάει σήμερα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης



Το Γαλλικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης θα παρουσιάσει για δεύτερη χρονιά το Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου με έξι σύγχρονα γαλλικά θεατρικά έργα. Θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαϊου.

Θέατρο:  "Το Γαλλικό Θέατρο à la Grecque" | Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Γιατί να πας: Γιατί θα δεις έξι νέες θεατρικές παραγωγές (μία παραπάνω από το προηγούμενο), με έξι σύγχρονα γαλλικά θεατρικά έργα, που μεταφράστηκαν ειδικά στα ελληνικά, και παραδόθηκαν σε έξι ταλαντούχους Έλληνες σκηνοθέτες της νεώτερης γενιάς, για την πρώτη παρουσίασή τους στη χώρα.

"Η σύγχρονη γαλλική δραματουργία για μία ακόμη φορά εντυπωσιάζει με τον πλούτο, την ανατρεπτική ματιά και την τόλμη της. Στον ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο χώρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, από τις 14 έως τις 31 Μαΐου 2015. 

Έξι πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους Γάλλοι συγγραφείς: η Καρίν Λακρουά με το έργο "Burn baby burn", ο Σιμόν Γκρανζά με το έργο "Τ.Ι.Ν.Α.", ο Ολιβιέ Πυ με το έργο "Θέατρα", ο Πασκάλ Ραμπέρ με το έργο "Το τέλος του έρωτα", ο Ενζό Κορμάν με το έργο "Η θύελλα επιμένει", και ο Ζαν - Λυκ Λαγκάρς με το έργο "Ακριβώς το τέλος του κόσμου" μαζί με τους έξι πολύ διαφορετικούς Έλληνες σκηνοθέτες: Βάσια Ατταριάν, Αλέξανδρο Ευκλείδη, Λουΐζα Κωστούλα, Κ. Αλέξη Αλάτση, Κωνσταντίνο Χατζή και Ένκε Φεζολλάρι εμπνέονται και δημιουργούν για το σύγχρονο κόσμο".

Το τριήμερο 14-15-16 Μαΐου 2015 παίζεται η παράσταση "Burn baby burn" της  Carine Lacroix σε σκηνοθεσία Βάσια Ατταριάν. 

Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος: 10€

Πειραιώς 206 |210 3463333- 210 3418550  

Δες αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ: www.mcf.gr

 

Συζήτηση: "Fashioning The Law" | The HUB Events
Γιατί να πας: Αν ασχολείσαι με τη μόδα επαγγελματικά ή σκοπεύεις να ασχοληθείς, ετοιμάσου γρήγορα για Πετράλωνα. Σε αφορά.

"Ο Oscar Wilde έγραφε ότι «η Μόδα είναι απλώς μια μορφή ασχήμιας, τόσο ανυπόφορη, που πρέπει να την αλλάζουμε κάθε έξι μήνες». Από τότε μέχρι σήμερα, η Μόδα έχει γνωρίσει αλματώδη ανάπτυξη, αποκτώντας το status μιας παγκόσμιας βιομηχανίας, άρρηκτα συνδεδεμένης με την οικονομία και την πολιτισμική ταυτότητα της κοινωνίας. 

Το 1st Fashion Law Conference θα αναδείξει, με καινοτόμες και πρωτοποριακές εισηγήσεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την αλληλεξάρτηση Δικαίου και Μόδας και θα υπογραμμίσει την ανάγκη συνεργασίας των δυο κλάδων για τη θεσμοθέτηση ενός εξειδικευμένου νομικού πλαισίου, κατάλληλου να αναγνωρίσει και να καλύψει τις ιδιαίτερες ανάγκες της εν λόγω βιομηχανίας".

Με τη συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων νομικών, πνευματικών δημιουργών, εκπροσώπων ελληνικών και διεθνών οίκων, εμπόρων και διαμορφωτών πολιτικής, η εκδήλωση θα προσφέρει χρήσιμη, χρηστική και ουσιαστική πληροφόρηση σε ένα ευρύ φάσμα νομικών και πρακτικών ζητημάτων όπως είναι:

-H κατοχύρωση και προστασία των δικαιωμάτων Διανοητικής Ιδιοκτησίας
-Μόδα και Επιχείρηση: πρακτικές συμβουλές από γνωστούς επιχειρηματίες, με μακροχρόνια παρουσία στο χώρο της Μόδας
-Οι εναλλακτικοί τρόποι επίλυσης διαφορών: διαπραγματεύσεις και διαμεσολάβηση
-Τα fashion blogs ως μορφή εμπορικής επικοινωνίας
-Η αλληλεπίδραση της Μόδας με τις νέες τεχνολογίες και τα social media
-Η νόμιμη διαδικτυακή παρουσία των ηλεκτρονικών καταστημάτων 
-Οι εμπορικές συμβάσεις 

Το Συνέδριο απευθύνεται σε:

-Δικηγόρους
-Σχεδιαστές
-Εμπόρους
-Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Μόδας
-Online επιχειρήσεις 
-Fashion bloggers

Αλκμήνης 5, Πετράλωνα | 210 3411009

Έκθεση:  “As I walked out one morning”| Γκαλερί Ζουμπουλάκη
Γιατί να πας: Γιατί θα δεις τη σύγχρονη ματιά, ενός σύγχρονου Σουηδού καλλιτέχνη για την Αθήνα. 

"Στην έκθεση με τίτλο “As I walked out one morning” θα παρουσιαστούν σχέδια και digital prints με θέμα την Αθήνα, μέσα από την προσωπική ματιά του καλλιτέχνη. Με έναυσμα το προσωπικό του καθημερινό δρομολόγιο από το σπίτι του, το γραφείο του και αντίστροφα, ο Daniel Egneus ξεκίνησε να εικονογραφεί τους αθηναϊκούς περιπάτους του, την οδό Πιττακή, την Αθηνάς, την πλατεία Αγ. Ειρήνης, τη Βαρβάκειο αγορά και ένα σωρό ακόμα δρόμους, ψάχνοντας τις λεπτομέρειες, τον απόηχο του γαλάζιου ουρανού πάνω στα κτήρια, τη γοητεία της ομορφιάς με την ασχήμια της μαζί".

Ώρα εγκαινίων: 20:00

Είσοδος: Free

 

Μουσική: Scarlet Nights | Jazz Point
Γιατί να πας: Γιατί σου αρέσει η jazz και όχι μόνο...

"Είναι ένα τρίο που μετράει μόλις ένα έτος δημιουργίας. Είναι μέλη του σχήματος Belleville, ενώ συμμετέχουν και σε άλλα μουσικά projects. Το ρεπερτόριό τους ξεκινάει από την Billie Holliday, τη Nina Simone, την Peggy Lee ως τη Melody Gardot και την Christina Aguilera .. και από τον Louis Armstrong, τον Nat King Cole ως τον Tom Waits.. Blues, Swing και Vocal Jazz standards σε ακουστική αισθητική".

Ώρα έναρξης: 22:00

Είσοδος: 2€

Ακαδημίας 18, Αθήνα | 210 3235910