Funky Grape: Η πρώτη wine pub στην Ελλάδα είναι γεγονός

Και βρίσκεται σε ένα δρομάκι του Χαλανδρίου.
Funky Grape: Η πρώτη wine pub στην Ελλάδα είναι γεγονός



Τον τελευταίο καιρό φυτρώνουν μπαράκια και εστιατόρια, σαν τα μανιτάρια. Βλέπεις "εμείς οι Έλληνες (που λέει κι ένας φίλος) ποτό και μάσα δεν θα τα κόψουμε ποτέ". True story. Πως ξεχωρίζουν όμως τα "μανιτάρια" μεταξύ τους; Γενικώς, η απάντηση εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, ειδικώς, το Funky Grape είχε ιδεάρα.

Στις 24 Απριλίου, σε ένα εμπορικό στην Παπανδρέου, δυο Γιώργηδες κι ένας Νίκος, αποφάσισαν να κάνουν κάτι που μέχρι πρότινος δεν υπήρχε στο Χαλάνδρι. Για να το θέσω καλύτερα, δεν υπήρχε στην Αθήνα. Κι ακόμα καλύτερα, στην Ελλάδα. Ένα Funky Σταφύλι, μια wine pub, που συνδυάζει κρασί, μπύρα και ωραία πιάτα για να τα συνοδεύσεις. 

Μπαίνοντας μέσα, ο χώρος θυμίζει όντως pub, λόγω των χρωμάτων και των δερμάτινων καναπέδων σε κυπαρισσί αποχρώσεις. Ένας χώρος που συνδυάζει άψογα το ξύλο, την πέτρα και τη σκουριά. Εξωτερικά δε, τώρα που ο καιρός το ευνοεί, έχει ξύλινους μεγάλους πάγκους στο πλακόστρωτο για να απολαύσεις το κρασί ή την μπύρα σου.

Στο παρασύνθημα τώρα. Από κρασί, θα βρεις περίπου 50 ετικέτες, τόσο Ελλήνων παραγωγών, όσο και από τη Χιλή, την Αργεντινή, τη Ν. Ζηλανδία κ.α. Κι ο κατάλογος δε σταματά εκεί. Το Funky Grape διαθέτει επίσης ηδύποτα και αποστάγματα. Να μη μιλήσω δε για την εκπληκτική του ψημένη ρακή από την Αμοργό.

Ας κάνω και ένα μικρό intro στις μπύρες. Δεν θα βρεις κατάλογο 20 σελίδων. Θα βρεις όμως, ετικέτες σπάνιες που πιθανότατα δεν θα έχεις ξαναδοκιμάσει. Σου λέει κάτι η Anchor Brewing Company ή η Weihenstephaner Heffe (η πρώτη weiss που παράχθηκε στη Γερμανία- το 1020); Αν ναι, μόλις ενθουσιάστηκες. Αν όχι, αποδεικνύεται πως έχεις καλούς λόγους να πας.

Κι όλα τα παραπάνω, συνοδεύονται ανάλογα με τις ορέξεις σου, από ιδιαίτερα πιάτα, φτιαγμένα στην πλειοψηφία τους, από βιολογικά προϊόντα.Τι να δοκιμάσεις; Οπωσδήποτε σαλάτα κινόα (με λαχανικά εποχής, πιπεριές, δυόσμο και μοσχολέμονο, στα 8,50€), εξαιρετικό καρπάτσιο μόσχου (στα 12,00€) και αν θες απλώς τσιμπολόγημα, προτίμησε ποικιλία τυριών και αλλαντικών.

Το Funky Grape ανοίγει από τις 10:30, σερβίροντας καφέ και λαχταριστή σπιτική λεμονάδα. Αν δεν έχεις πάρει πρωινό, ιδανική επιλογή σου είναι το club sandwich (με κοτόπουλο, αβοκάντο και ντομάτα, στα 6,00€).

Στα τραπέζια ή τους πάγκους του θα δεις από business men μέχρι hipsters. Αρκεί όλοι τους να γουστάρουν το κρασί και την μπύρα. Έφυγες!

Bρίσκεται: Ανδρέα Παπανδρέου 28, Χαλάνδρι | 211 012 6383 

 

Δες εδώ την άλλη νέα άφιξη του Χαλανδρίου. Do you know comfort food?