Το #followme δοκίμασε τους καλύτερους φρέσκους χυμούς της Αθήνας

Extra bonus: Συνταγές για τους πιο γευστικούς και δυναμωτικούς χυμούς που θα φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι!
Το #followme δοκίμασε τους καλύτερους φρέσκους χυμούς της Αθήνας



Πέμπτη πρωί και κατεβήκαμε με τη Δανάη για χυμό στο Κέντρο. Το καλοκαίρι έφτασε, τα σωσιβιάκια δεν έχουμε καταφέρει (ακόμα) να τα μαζέψουμε και είπαμε να το "ρίξουμε" στην υγιεινή διατροφή. Κι επειδή υγιεινή διατροφή, χωρίς φρούτα και λαχανικά δεν νοείται, ξεκινήσαμε από τα εύκολα. Γιατί ένας καλός χυμός (όπως μάθαμε), μπορεί να αποτελέσει ένα ολόκληρο γεύμα. 

Αφετηρία μας ήταν το Κολωνάκι. Η αναζήτηση έληξε λίγα χιλιόμετρα παρακάτω, στο Μοναστηράκι.

Pure Juice Bar
Λευκό με πορτοκαλί. Φρούτα στα καφάσια, υπερ- τροφές στα ράφια και χαμογελαστοί άνθρωποι να σε καλημερίζουν. Πριν από περίπου ένα μήνα, δύο φίλοι, ο Θάνος και ο Δημήτρης, αποφάσισαν να ανοίξουν ένα μαγαζί σαν αυτά που επισκέπτονταν συχνά στο Λονδίνο και τον Καναδά, αλλά στην Ελλάδα όχι. Γιατί απλά δεν υπήρχαν. Ένα juice bar που θα παρέχει φρέσκους χυμούς, με ή χωρίς υπερτροφές, smoothies, δροσιστικές γρανίτες, γευστικό καφέ (ακόμα και με γάλα καρύδας ή αμυγδάλου), υγιεινά σνακ, όπως wraps, chia puddings και energy bars. Με άλλα λόγια ένα μαγαζί που να σφύζει από υγεία.

Και τα κατάφεραν. Και η υποδοχή του κόσμου είναι ήδη θερμή. "Αυτό που θέλαμε σίγουρα να παρέχουμε είναι ποιοτικό προϊόν", λέει ο Θάνος, για αυτό και η πρώτη ύλη των προϊόντων τους είναι από αγρότες και παραγωγούς που που σέβονται τις καλλιέργειές και τη γη τους.

Δεν ξέρω τι να σου προτείνω να δοκιμάσεις. Το σίγουρο είναι ότι θα δυσκολευτείς να επιλέξεις. Εμείς δοκιμάσαμε το Liquid Lunch (με σπανάκι, αβοκάντο, χουρμάδες, ταχίνι, χυμός λεμονιού, τριμμένη καρύδα και goji berries, στα 4.20€). Lunch όνομα και πράγμα! 

Προμηθεύσου και για μετά μία μπάρα "Ξηρών Καρπών" (Καρύδια, αμύγδαλα, χουρμάδες, κανέλα, λιναρόσπορος, chia seeds, καρύδα, σουσάμι, μέλι και γάλα καρύδας, στα 2,00€).

(Φεύγοντας, πήραμε και "δώρο" μια συνταγή, την οποία μοιραζόμαστε μαζί σου)

Clear Skin Εlixir
Θα χρειαστείς:
1/2 πράσινο μήλο
1/3 αγγούρι
1/3 κουταλιού του γλυκού ginger
6 αμύγδαλα (ψίχα)
1/4 φυσική βανίλια Μαγαδασκάρης
1/4 αβοκάντο
1 χούφτα σπανάκι
1 σφηνάκι Aloe Vera

Τοποθετείς όλα τα υλικά στον αποχυμωτή και έτοιμο το ελιξήριό σου (ΑΑ για την υγεία του δέρματος και των μαλλιών σου)!  

Αν κάποιο από τα υλικά δεν ξέρεις που να το βρεις, πέρνα (έτσι κι αλλιώς) μια βόλτα από Pure Juice Bar. Υπάρχουν υπερτροφές προς πώληση.

Σίνα 21, Κολωνάκι |213 0363671

Vitamin Point 
Στην οδό Σταδίου, στο νούμερο 10, σε λιγότερο από μήνα λειτουργίας, δημιουργήθηκε ένα "σημείο" για ραντεβού με τις "βιταμίνες". Μας υποδέχτηκε ο ιδιοκτήτης του, Σταμάτης Φασουλής (όχι ο σκηνοθέτης), και αυτό που μας εντυπωσίασε εκτός από τις χαμηλές τιμές του, ήταν η ευγένεια και ο επαγγελματισμός τόσο του ίδιου, όσο και του προσωπικού του.

Μαύρος χώρος, με λίγα τραπεζάκια στο εξωτερικό, που θα βρεις μόνο και αποκλειστικά υγιεινά ροφήματα. Χυμούς, βότανα και τσάγια. 

"Δεν πάνε πια τα καφέ κι εμείς θέλαμε ένα μαγαζί με μότο "take care of yourself". Aυτό κρίναμε ότι έχει ανάγκη ο κόσμος και δεν πέσαμε έξω. Το αποδεικνύει και η προσέλευση του. Δεν έχουμε καφέ και κανείς δεν μας έχει κάνει παράπονο. Ξέρουν γιατί έρχονται εδώ".

Με το φυσικό χυμό πορτοκάλι να ξεκινάει στα 0,80€ και ο ανάμεικτος να φθάνει μέχρι 1,20€, μπορείς να προσθέσεις εντός του χυμού σου με 1,00€ επιπλέον, όποιο superfood τραβάει η ψυχή σου. 

Εμάς μας άρεσε πολύ ο φυσικός ρόδι με ρίζα μάκα (που ανεβάζει τα επίπεδα ενέργειας και αντοχής).

Σταδίου 10, Σύνταγμα | 210 3222030  

Fontana - Living Well Store
Πριν από περίπου ένα χρόνο, ο Γιώργος και ο Λεωνίδας, άνοιξαν μια "πηγή" ζωής στην Αιόλου. Έκτοτε τα τραπέζια του είναι γεμάτα. Χυμοί (από 2,00-5,00€), ροφήματα, φρουτοσαλάτες, "γιαουρτοκάρπια", sandwich και σαλάτες (δοκίμασε αυτή με το κινόα και τον καπνιστό σολομό). Και μια ραφιέρα γεμάτη καρπούς και υπερτροφές να πάρεις στο σπίτι σου.

Τα παιδιά που δουλεύουν εκεί είναι ευγενέστατα και πάντα έτοιμα να σε καθοδηγήσουν. Ο Λευτέρης μάς πρότεινε ένα χυμό που λατρέψαμε (πείνασα μετά από 3 ώρες). Τον πείσαμε και μας έδωσε τη συνταγή.

Θα χρειαστείς:
150ml γάλα αμυγδάλου
4 μεγάλες φράουλες
1 μπανάνα
5gr ρίζα μάκας
5γρ chia seeds
1 κουταλιά μέλι

Κατά τα γνωστά, όλα στο blender και το "γεύμα" σου έτοιμο.

Αιόλου 17, Αθήνα | 210 3254112

Χυμοποιείο Φ
Ο Άρης ερχόμενος από το Άμστερνταμ, αποφάσισε να φέρει μαζί του την τάση και στροφή του εξωτερικού, στον υγιεινό τρόπο ζωής. Έτσι, τον Αύγουστο του 2014 άνοιξε το Χυμοποιείο Φ, στην καρδιά του Μοναστηρακιου. 

Τι θα βρεις εκεί; Εκτός από χυμούς (που το ομολογεί και το όνομά του, λατρέψαμε τον ανάμεικτο με αγγούρι, λεμόνι και δυόσμο από 1,00- 2,50€), λαχταριστές σούπες σε περιμένουν στα καζάνια (με μόλις 2,00€), βιολογικές μπάρες και καφέ από τη Βραζιλία. Η εταιρία που δουλεύουν είναι η Puro Fairtrade Coffee, που είναι διαπιστευμένη σε θέματα τήρησης κατάλληλων συνθηκών εργασίας των υπαλλήλων της.

Η ιδέα του Άρη είναι στα επόμενα χρόνια το Χυμοποιείο Φ να γίνει κολεκτίβα ανθρώπων που θα δημιουργήσουν μια πράσινη γωνιά στην πόλη. Το γράμμα "Φ" που βλέπεις στο όνομα του μαγαζιού, δεν περίσσεψε. Αντιθέτως. Το "Φ" είναι το σύμβολο της χρυσής τομής. 

Πανδρόσου 64, Μοναστηράκι  

Kαι τώρα που απέκτησες δυνάμεις, πήγαινε και μια βολτούλα στα καλύτερα second hand που ξετρυπώσαμε πριν λίγο καιρό. Δες περισσότερες πληροφορίες εδώ.