Fast Forward Festival 2: Από σήμερα μέχρι τις 31 Μαΐου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Συν άλλα δύο φεστιβάλ στην πόλη. Έτοιμη;
Fast Forward Festival 2: Από σήμερα μέχρι τις 31 Μαΐου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών



Σήμερα στην Αθήνα ξεκινάει και το Fast Forward Festival 2 και το  2ο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων και ο Κωνσταντίνος Ρήγος ανεβάζει την όπερά του στο Ωδείο Αθηνών. Θεσ κι άλλα;

ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Fast Forward Festival 2
Γιατί να πας: Γιατί είναι μια εικαστική διοργάνωση πολύ διαφορετική από τις υπόλοιπες. Ένα φεστιβάλ από την πόλη για την πόλη. Αξίζει.

Το 2ο Fast Forward Festival εξερευνά τη διαλεκτική σχέση υβριδικών καλλιτεχνικών πρακτικών με το δημόσιο και τον ιδιωτικό χώρο. Αντισυμβατικές παραστάσεις εντός και εκτός Στέγης εισχωρούν αθόρυβα στον αστικό ιστό χωρίς προσδοκία ηχηρής παρέμβασης, αλλά με τη σεμνή φιλοδοξία να επηρεάσουν το δημόσιο διάλογο και να μας κάνουν να «δούμε » την τέχνη και την πόλη μας μέσα από μια διαφορετική οπτική γωνία.

Καθιερωμένοι διεθνώς αλλά και ανερχόμενοι δημιουργοί από διαφορετικούς χώρους έκφρασης ανιχνεύουν την έννοια της κοινότητας ως εναλλακτικό τρόπο ζωής στον κυρίαρχο υπερ-ατομικισμό. Κινούμενοι στα όρια της σύγχρονης τέχνης, του κινηματογράφου, της περφόρμανς, της κοινωνικής χορογραφίας, της εγκατάστασης και του θεάτρου-ντοκουμέντο, οι καλλιτέχνες και οι ομάδες του 2ου FFF ενσωματώνουν κριτικά τις νέες τεχνολογίες στην πρακτική τους και φέρνουν στην επιφάνεια υπαρκτούς ή πιθανούς τρόπους συμβίωσης στο σύγχρονο αστικό τοπίο".

Μάθε περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.

2ο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων
Γιατί να πας: Γιατί θα έχεις την ευκαιρία μέσα στις επόμενες 10 μέρες (αρχής γενομένης από σήμερα), να παρακολουθήσεις 11 παραστάσεις, από 11 διαφορετικούς θιάσους.

Ο Ο.Ε.Θ. (Οργανισμός Εταιρικών Θιάσων του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών) διοργανώνει το 2ο Φεστιβάλ εταιρικών θιάσων στο θέατρο Προσκήνιο, από την Πέμπτη, 21 Μαΐου μέχρι και την Κυριακή, 31 Μαΐου. 

Τα θεατρικά που θα παιχτούν: 
"Lulu" του Frank Wedekind, Ομάδα ΣυνArtηση
"Criminal Code: Britannicus" του Ρακίνα (διασκευή), Ομάδα Upstage
"Χορεύοντας στην ομίχλη" της Amanda Whittington, Ομάδα Γέφυρα
"Όλα τα μανιτάρια τρώγονται (αν και ορισμένα μόνο μία φορά)", του Ερβέ Λε Τελιέ, Ομάδα 4Frontal 
"Closer" του Patrick Marber, Ομάδα SQUARE
"ΕΜΕΙΣ" του Γιεβγκιένι Ζαμιάτιν, Ομάδα "Σημείο Μηδέν"
"5 ½ ιστορίες για την κρίση", Ομάδα "ΑντίχειραΣ"
"Τα μάγια της πεταλούδας" του F.G. Lorca, Ομάδα "Δήλος"
"Σατωβριανδου & Γ΄ Σεπτεμβρίου" του Γιάννη Κωνσταντινίδη, Ομάδα "DIRECT(OR) CULT"
"Αλαντίν", παιδική παράσταση από την ομάδα "Κρίσης"
"Εκείνος και Εκείνος" του Κώστα Μουρσελά, Ομάδα "Αλεξάνδρεια"

Ώρες έναρξης: 20:30

Είσοδος: 5-20€

Στουρνάρη & Καπνοκοπτηρίου 8, Πλ. Βικτωρίας |210 8211855

 

11ο Athens Digital Arts Festival
Γιατί να πας: Οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις, video art, διαδικτυακά έργα, ψηφιακή εικόνα, δημιουργικά εργαστήρια, ομιλίες καλλιτεχνών, παρουσιάσεις διεθνών φεστιβάλ, performances και μουσικά δρώμενα. Όταν η τέχνη συναντά το δημόσιο χώρο.

"Υπό τον τίτλο Public Space_s, το Φεστιβάλ επιχειρεί να αναδείξει τις πτυχές του δημόσιου χώρου τόσο στο ψηφιακό περιβάλλον όσο και στο χώρο της πόλης. Στις μέρες μας, η ιδέα του δημόσιου χώρου αποτελεί μια από τις πιο αντιφατικές έννοιες ενώ με την εμφάνιση των τεχνολογιών δικτύου και επικοινωνίας, η εμπειρία μας σε σχέση με το χώρο έχει αλλάξει. Ο δημόσιος χώρος δε χαρακτηρίζεται πλέον μόνο από το φυσικό χώρο αλλά και από τα δίκτυα και τη διανομή της γνώσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμαστε να επαναπροσδιορίσουμε τους πολλαπλούς διασυνδεδεμένους χώρους στους οποίους κινούμαστε καθώς και να αναδείξουμε νέα ερωτήματα σε σχέση με την εποχή της πληροφορίας".

Μέχρι τις 24 Μαϊου.

Περισσότερες πληροφορίες επί των δράσεων, θα βρεις εδώ.

 

Μουσική: "Ιl Sogno" | Ωδείο Αθηνών
Γιατί να πας: Γιατί δεν πρόκειται απλώς για μια παράσταση όπερας. Αντιθέτως. Είναι το ετήσιο ραντεβού μόδας- όπερας. Τι είναι αυτό;

"Ο τίτλος της φετινής διοργάνωσης είναι "Το όνειρο - Il sogno", μια θεματική που συναντούμε συχνά στις κορυφαίες όπερες του ρεπερτορίου, αλλά ταυτόχρονα και μια διάσταση που αναμφισβήτητα έχει το προσωπικό στίγμα της σχεδιάστριας Λουκίας, η οποία είναι η φετινή προσκεκλημένη από τον χώρο της μόδας.

Ο μέχρι πρότινος εκθεσιακός χώρος του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο ιστορικό Ωδείο Αθηνών, το κτίριο σύμβολο του ελληνικού μοντερνισμού του Ιωάννη Δεσποτόπουλου, θα φιλοξενήσει τη νέα συνάντηση των δύο γοητευτικών κόσμων που φέτος έχει τον τίτλο «Il sogno». Καλεσμένη είναι η μεγάλη κυρία της ελληνικής μόδας, η Λουκία η οποία εμπνέεται από άριες και αποσπάσματα των Ντβόρζακ, Μπερλιόζ, Μασνέ, Ραχμάνινοφ, Λέχαρ, Όφενμπαχ, Πουτσίνι, Ντονιτσέτι κ.ά και αποτυπώνει την προσωπική της σφραγίδα στην βραδιά. 

Στο πιάνο και στη μουσική επιμέλεια της βραδιάς ο Δημήτρης Γιάκας, ενώ τη σκηνοθεσία και την κίνηση υπογράφει ο πολυτάλαντος Κωνσταντίνος Ρήγος".

Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος: Free (με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται στην είσοδο του χώρου μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης)

Ρηγίλλης και Λεωφόρος Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19, Aθήνα |210 7240673

Έξοδος: Δες εδώ μερικές ωραίες προτάσεις για ποτάκι στο Κέντρο και τα πέρυξ.

Διάβασε εδώ περισσότερα για το Χ Αpartments -Athens που ξεκινάει σήμερα στα πλαίσια του Fast Forward Festival 2.