Soul Vibrators: Live απόψε στο Faust

Φόρα τα 70's γοβάκια σου και κατάκτησε την "πίστα"!
Soul Vibrators: Live απόψε στο Faust



Η τελευταία εβδομάδα του Μαϊου ξεκινάει με live εμφανίσεις και δρώμενα που θα σε σηκώσουν μια και καλή από τον καναπέ.
 
Συζήτηση: Τέχνη, πολιτική και η "κοινωνική στροφή". Επανεξετάζοντας το ρόλο της αισθητικής στις σύγχρονες ανθρώπινες γεωγραφίες | Ινστιτούτο Γκαίτε
Γιατί να πας: Γιατί παρακολούθησες την παράσταση Χ Apartments- Athens και τώρα γίνεται συζήτηση από σπουδαίους ανθρώπους των γραμμάτων και της τέχνης. Αν πάλι δεν την είδες, δεν πειράζει. Σε κάθε περίπτωση σε αφορά ό,τι ειπωθεί.

"Μπορεί ένα καλλιτεχνικό έργο να αναπλαισιώσει τις καθημερινές συνθήκες ζωής χωρίς να συμβάλει στις τάσεις εξευγενισμού τους (gentrification); Ποιες είναι οι προοπτικές και τα όρια των « κοινωνικών έργων »; Πρέπει οι πρωτοποριακές καλλιτεχνικές πρακτικές να εμπλέκονται με πολιτικά ζητήματα; Μπορεί η δημόσια τέχνη να οδηγήσει τους θεατές σε μια ενεργό συμμετοχή στην κοινωνία των πολιτών; Θα μπορούσαμε να φανταστούμε μια καλλιτεχνική δημιουργία που δεν είναι κοινωνικά ή πολιτικά στρατευμένη χωρίς να επιστρέψουμε στο μοντερνιστικό δόγμα του αυτοαναφορικού έργου τέχνης;".

Ώρα έναρξης: 19:30

Είσοδος: Free

Ομήρου 14-16, Κολωνάκι |210 3661000

Έκθεση: "Αρχιτεκτονημένα τοπία" | Βιβλιοπωλείο Φωταγωγός
Γιατί να πας:Γιατί ο Τάσης Παπαϊωάννου ζωγράφισε τα πιο όμορφα κομμάτια της Ελλάδας, στην πιο όμορφη εποχή τους.

"Φολέγανδρος, Μήλος, Σίφνος, Τζιά, Σέριφος, Μάνη. Τόποι δύσκολοι, άγονοι, κακοτράχαλοι, ανεμοδαρμένοι. Όπου και να στρέψεις το βλέμμα αντικρίζεις βράχια κοφτερά, τριγύρω παντού πέτρες και χώμα λιγοστό, πολύτιμο. Χρώματα γαιώδη, έντονα, παμπάλαια, ίδια κι απαράλλαχτα από τον καιρό του Πολύγνωτου.

Χοντροκόκκινα, ώχρες, γκρίζα και λευκά και στο βάθος, φόντο, το μπλε της θάλασσας. Χρυσοκίτρινα χόρτα, κατά στρώσεις, διακόπτουν την κυριαρχία του γκρίζου, ενώ, εδώ κι εκεί, σκληροί θάμνοι, απ’ αυτούς που συναντάς σε όλα τα τοπία της νησιωτικής χώρας, συμπληρώνουν σαν σκούρες πράσινες η λαδιές πινελιές ένα τοπίο που ώρες-ώρες φαντάζει ζωγραφικός πίνακας".

Είσοδος: Free

Κολοκοτρώνη 59Β, Αθήνα |210 3839355

Event: A Taste Of Japan | Spiti Cocktail Bar 
Γιατί να πας: Γιατί θα απολαύσεις μια βραδιά αφιερωμένη στην Ιαπωνική κουλτούρα, τρώγοντας υπέροχο σούσι δια χειρός Yοshi Sushi bar και θα ακούσεις Ιαπωνική μουσική. Κι όλα αυτά σε μία από τις ωραιότερες αυλές του Χαλανδρίου.

"Γευστικότατα sushi combo meals από τους chef του Yoshi , Japanese orientated cocktails δια χειρός Simos Tagaras και αυθεντική Ιαπωνική μουσική που ξεκινάει από την δεκαετία του 20 εώς και τις μέρες μας!".

Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος: Free (υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση)

Ανδρέα Παπανδρέου 9, Χαλάνδρι

(Δες εδώ τα αγαπημένα μας sushi bar στην Αθήνα)

Μουσική: Soul Vibrators live | Faust
Γιατί να πας: Γιατί όποτε τους "πετύχεις" σε κάποιο live τους, ξεβιδώνεσαι στο χορό. Rock & roll baby!

"Μαγεμένοι από τον ήχο των 60′s, οι Δημήτρης Τάσαινας και Αλέξανδρος Καραδήμος δημιουργούν το Μάιο του 2013 στην Αθήνα, τους Soul Vibrators. Σχεδόν δύο χρόνια μετά, ανήμερα της επετείου από την εγκαθίδρυση της μαύρης επταετίας, οι Soul Vibrators ανεβαίνουν για πρώτη φορά στην σκηνή του Faust με στόχο μιαν ακόμα γιορτή.

Από το rock n roll, 60′s ballands σε Psych Rock και Garage, prom night καταστάσεις και juke box ατμόσφαιρα σε ένα παίξιμο που προκαλεί για χορό".

Ώρα έναρξης: 22:00

Είσοδος: 5-8€ (χωρίς ποτό)

Καλαμιώτου 11 και Αθηναϊδος 12, Αθήνα | 210 3234095