Off- Off Athens: Από σήμερα και μέχρι 30 Ιουνίου, το Επί Κολωνώ θα παρουσιάσει 34 θεατρικές παραστάσεις

Eνώ η έκθεση με τίτλο "Απόπλους", μας βάζει σε καλοκαιρινό mood.
Off- Off Athens: Από σήμερα και μέχρι 30 Ιουνίου, το Επί Κολωνώ θα παρουσιάσει 34 θεατρικές παραστάσεις



Για σήμερα το πρόγραμμα έχει Off- Off Athens Festival, με νέες παραστάσεις στο θέατρο Επί Κολωνώ, τα εγκαίνια της έκθεσης "Απόπλους", σεμινάριο για γονείς και μια εκδήλωση για να μάθει το παιδί σου να φυτεύει λουλούδια (και να σε βοηθήσει στην ανανέωση της βεράντας σου).

Φεστιβάλ: Off- Off Athens Festival | Θέατρο Επί Κολωνώ
Γιατί να πας: Γιατί το πρόγραμμα ξεκινάει με το έργο του Έρνεστ Χέμινγουεϊ, "Ο Γέρος και η Θάλασσα", διασκευασμένο από τη Σοφία Αντωνίου και τη θεατρική ομάδα Salao. Έτσι για να θυμηθείς τα παιδικά σου χρόνια.

"Η ομάδα Salao βάζει πλώρη για το πρώτο της ταξίδι στ' ανοιχτά, με την ιστορία του Σαντιάγο, ενός γέρου ψαρά, ο οποίος μετά από 84 μέρες χωρίς να πιάσει ούτε ένα ψάρι, βγαίνει στ' ανοιχτά για ν' αναζητήσει το μεγαλύτερο έπαθλο της ζωής του. Από τη μεγάλη του νίκη, θα μείνει μόνο μια ραχοκοκκαλιά και μια σουβλερή μύτη που μοιάζει με ξίφος. Έχοντας πια γυρίσει στην καλύβα του, μας μιλάει για τις μεγάλες νίκες και τις τρομερές ήττες, την τύχη και το πεπρωμένο, την αθωότητα και την ωμή πραγματικότητα, τη ζωή και τον θάνατο".

Από σήμερα και για πέντε εβδομάδες, στο Επί Κολωνώ θα ανεβαίνουν καθημερινά δύο θεατρικές παραστάσεις από διαφορετικές καλλιτεχνικές ομάδες. 

"Οι διαφορετικές αντιλήψεις των ομάδων για το θέατρο και την τέχνη γενικότερα, όπως και η συνάντησή τους με το θεατρόφιλο κοινό, δημιουργούν ένα κλίμα δημιουργικής αλληλεπίδρασης, άμιλλας και επικοινωνίας που συχνά μεταφέρεται “after hours” και στην αυλή του θεάτρου με τους συντελεστές των παραστάσεων να έρχονται σε άμεση επαφή με το κοινό, τις άλλες ομάδες
και με επαγγελματίες του θεατρικού χώρου.
Ένα πραγματικό open showcase".

Ώρα έναρξης: 20:45

Είσοδος: 5€ για τη μία παράσταση και 6€ για τις δύο παραστάσεις της ίδιας βραδιάς |Εισιτήριο διαρκείας: 30€

Ναυπλίου 12 & Λένορμαν | 210 5138067 

Δες εδώ αναλυτικά το πλήρες πρόγραμμα των παραστάσεων.

 

Έκθεση: "Απόπλους" | Gallery Genesis
Γιατί να πας: Γιατί η Χριστίνα Ακτίδη παρουσιάζει μία έκθεση ζωγραφικής από τα ταξίδια της στο κατάστρωμα ενός πλοίου. Και είναι πολύ ρεαλιστική.

"Τα ημερολόγια καταστρώματος της Χριστίνας Ακτίδη συντάχθηκαν σταδιακά στο πέρασμα των τελευταίων ετών, ακολουθώντας τις αλλεπάλληλες ακτοπλοϊκές διαδρομές της ζωγράφου από την Αθήνα προς τα Χανιά και από τα Χανιά προς την Αθήνα.

Στη διάρκεια των τελευταίων ετών, πηγαίνοντας και επιστρέφοντας, φεύγοντας και γυρνώντας σε κλειστή διαδρομή διαρκείας, ακολουθώντας τον ρυθμό και επαναπροσδιορίζοντας τις προφανείς και τις αφανείς συνδέσεις των δύο τόπων, η νεαρή ζωγράφος συγκέντρωσε φευγαλέα θραυσματικά στιγμιότυπα, μετατρέποντάς τα στη συνέχεια σε στιβαρές αφηγήσεις που αρθρώνονται επάνω στο ξύλο".

Ώρα εγκαινίων: 20:00

Είσοδος: Free

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Ιουνίου.

Χάρητος 35, Κολωνάκι |211 7100566

Σεμινάριο: "Τρόποι διαχείρισης της οικονομικής κρίσης μέσα στην οικογένεια" | Κέντρο Αλληλεγγύης
Γιατί να πας: Γιατί μας αφορά όλους πιο πολύ από ποτέ.

"Προβληματισμοί του τύπου «Με απολύσανε…πώς θα το πω στο παιδί μου;», «Δεν βγαίνουμε οικονομικά να στείλουμε το παιδί εκδρομή με το σχολείο», «Ο μπαμπάς κι η μαμά συνεχώς δουλεύουν, εγώ είμαι σπίτι συνεχώς μόνη και φοβάμαι» έχουν γίνει πια μέρος της καθημερινότητας, μέσα στην πλειοψηφία των οικογενειών. Το σεμινάριο αυτό έχει σκοπό τον εντοπισμό των οικονομικών αλλά και κοινωνικών επιπτώσεων της κρίσης, και την αναγνώριση και διερεύνηση αυτών στο ψυχο-συναισθηματικό πεδίο. Θα συζητηθούν τρόποι διαχείρισης των δυσκολιών με στόχο την ενδυνάμωση των γονιών στο ρόλο τους.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, πρέπει να υπάρξει ενημέρωση για την παρουσία σου.  

Τηλεφωνική γραμμή εγγραφής: 115 25 
Εmail επικοινωνίας: grammi@mazigiatopaidi.gr

Ώρα έναρξης: 16:30 (διάρκειας 2 ωρών)

Είσοδος: Free

Δομοκού 2 και Φιλαδέλφειας, Σταθμός Λαρίσης 

Εκδήλωση: Στο Βάθος Κήπος | Κέντρο Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης
Γιατί να πας: Γιατί το παιδί, το ανίψι ή το βαφτιστήρι σου θα περάσει ένα εποικοδομητικό απόγευμα μαθαίνοντας τη φύση, μέσω της φύτευσης των λουλουδιών.

"Τα σκαλιστήρια και τα φτυάρια θα είναι έτοιμα στα χέρια των παιδιών που θα φυτέψουν διάφορα φυτά -αρωματικά και απλά- στον κήπο του κέντρου.

Η ομάδα εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής καθώς και τα μέλη του σωματείου Αλκυόνη θα προσφέρουν την πολύτιμη βοήθεια τους".

Ώρα έναρξης: 18:00

Κύπρου 27, Νέο Ηράκλειο| 210 2850424