Athens Circus Festival: Από σήμερα το Διεθνές Φεστιβάλ Τσίρκο και Εναλλακτικών Μορφών Έκφρασης

Έτοιμη;
Athens Circus Festival: Από σήμερα το Διεθνές Φεστιβάλ Τσίρκο και Εναλλακτικών Μορφών Έκφρασης



Η εβδομάδα κατεβάζει αυλαία με ζογκλερικό φεστιβάλ, performance στην Πλατεία Κοτζιά, ακουστικό σετ από τον Κωνσταντίνο Βήτα στο BIOS και στα dexx του Bolivar Beach Bar η Ms Lefki.

Φεστιβάλ: Athens Circus Festival | Τεχνόπολις
Γιατί να πας: Γιατί θα δεις το τσίρκο στην πιο street εκδοχή του.

"Ακροβάτες, ζογκλέρ, μουσικοί, χορευτές και καλλιτέχνες όλου του φάσματος των Εναλλακτικών Παραστατικών Τεχνών παίρνουν μέρος σε μια τριήμερη γιορτή με επιδείξεις, σεμινάρια τεχνικών τσίρκο, θέατρο δρόμου, jugglingmeeting, παιδότοπο και παιδικό Τσίρκο, θεάματα με φωτιές, performers’ market και openstage για νέους καλλιτέχνες.

Από τις 11.00 έως τις 19.00, καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό παραδίδουν σεμινάρια τεχνικών τσίρκο (σε φιλικές τιμές) και από τις 19.00 και μετά, πραγματοποιούνται επιδείξεις από τους μαθητές της σχολής και τις ομάδες της πόλης, καθώς και παραστάσεις από επαγγελματίες του χώρου".

Είσοδος: Free

Event: Domini Public | Πλατεία Κοτζιά
Γιατί να πας: Γιατί θα αποτελέσεις μέρος μιας ξεχωριστής εμπειρίας, στα πλαίσια του Fast Forward Festival.

"Ένα πλήθος στέκεται στο μέσον μιας πλατείας – είναι οι θεατές και, ταυτόχρονα, οι πρωταγωνιστές του Domini Public (Δημόσιος χώρος). Διότι το έργο αυτό ανάγει τον θεατή από απλό παρατηρητή σε περφόρμερ, αλλά και παίκτη ενός τρισδιάστατου παιχνιδιού ρόλων, το οποίο αντλεί τους κανόνες του από τη στατιστική, ενώ συγχρόνως μοιάζει με ανθρωπολογικό, κοινωνιολογικό, πολιτικό και οντολογικό πείραμα. 

Ο κάθε θεατής φοράει ένα ζευγάρι ακουστικά και δέχεται τις ερωτήσεις μιας φωνής. Η φωνή καλεί τους θεατές να χωριστούν σε ομάδες και υπο-ομάδες, ανάλογα με τις επιλογές τους, και τους αναθέτει ρόλους φυλακισμένων, δεσμοφυλάκων και εκπροσώπων του Ερυθρού Σταυρού σε μια διαδραστική και πέρα για πέρα αποκαλυπτική αναπαράσταση.

Οι θεατές παραμένουν βουβοί· οι χειρονομίες και οι σιωπηλές επιλογές τους, οι δράσεις και οι αντιδράσεις τους, η τροχιά τους στο χώρο είναι αρκούντως δηλωτικές. Μια παράδοξη χορογραφία του πλήθους εκτυλίσσεται στο κέντρο της πλατείας. Ο πολυβραβευμένος δημιουργός Ροζέρ Μπερνάτ στήνει από το 2008 το ιδιότυπο αυτό θέαμα σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους, από τη Βαρκελώνη μέχρι το Ρίο ντε Τζανέιρο και από το Λονδίνο μέχρι το Τόκυο. Ποιος νιώθει έτοιμος για μια βουβή, δημόσια εξομολόγηση;".

Ώρες έναρξης: 19:00 και 21:00

Είσοδος: 5-10€

Μουσική: Αcoustic Sunsets | ΒΙΟS 
Γιατί να πας: Γιατί έρχεται μια βραδιά όνειρο με μουσικές του Κων/νου Βήτα, στην ταρατσα του BIOS, βλέποντας την Ακρόπολη. Θες κι άλλα;

"Το BIOS παρουσιάζει τα Αcoustic Sunsets, μια σειρά από ειδικά ακουστικά σετ στην ταράτσα, την πιο ωραία ώρα των καλοκαιρινών ημερών, την ώρα που δύει ο ήλιος.
Ένας διαφορετικός καλλιτέχνης κάθε φορά παρουσιάζει μία ζωντανή συναυλία με φόντο το ηλιοβασίλεμα, όταν ο ουρανός γεμίζει υπέροχα χρώματα και τα φώτα της Ακρόπολης ανάβουν"

Μαζί του στα keyboards ο Χρήστος Αλεξάκης και στην ηλεκτρική κιθάρα ο Φώτης Καραογλάνης.

Ώρα έναρξης: 20:00

Είσοδος: Free

Ms Lefki | Bolivar Beach Bar
Γιατί να πας: Γιατί είναι μία από τις γνωστότερες dj στο είδος της και γιατί παίζει στο ωραιότερο beach bar της Αττικής.

"Το 1989 γίνονται τα πρώτα βήματα προώθησης της house από την Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, στην Ελλάδα. Αρκετά Clubs ανοίγουν και ακολουθούν το ρεύμα. Την ίδια εποχή και η Ms Lefki βρίσκει την μουσική της ταυτότητα ως dj και αρχίζει να παίζει παντού στην Ελλάδα, απο clubs σε street parties, beach parties μιξάρωντας deep, latin, raw gospel jazzy και disco house ήχους, και γίνεται ευρέως αναγνωρίσιμη ,ως dance dj. Το 1992 παίζει σε clubs με κοινό 2000 - 2500. 

Έχει παίξει σε Αθήνα, Μύκονο, London, Munich, Italy, Swiss, Bahrain και έχει εμφανιστεί δίπλα σε ονόματα όπως Allan Russel, Joey Negro, Bob Sinclair, Kerry Chandler, Little Louie Vega, Antony Pappa, Carl Cox, Tiesto, John Digweed, Sasha, David Morales και άλλους πολλούς"

Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος: 10€ (με ποτό ή μπύρα ή cocktail)

Λεωφόρος Ποσειδώνος, Α Πλαζ Αλίμου |697 0367684