Aπό σήμερα το Athens Technopolis Jazz Festival

Ετοιμάσου για τις 5 πιο μουσικές ημέρες του καλοκαιριού!
Aπό σήμερα το Athens Technopolis Jazz Festival



Athens Technopolis Jazz Festival, Athens Photo Festival, Meet Market και θεατρική παράσταση για σήμερα. Να δω τι θα επιλέξεις!

Φεστιβάλ: Athens Technopolis Jazz Festival | Τεχνόπολις
Γιατί να πας: Γιατί είναι η μεγαλύτερη γιορτή της jazz σε έναν υπέροχο συναυλιακό χώρο, όπου θα φιλοξενηθούν μεγάλα ονόματα του είδους. Κι όλα αυτά δωρεάν.

"Το 15ο Athens Technopolis Jazz Festival ανοίγει μουσικά την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015, με τη Big Band του Δήμου Αθηναίων και το Wonderfall Quartet, ένα γκρουπ "σύγχρονης vocal jazz" από την Αθήνα, που επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει φέτος την Ελλάδα, ενώ τη βραδιά θα κλείσει με συναυλία του καταξιωμένου μουσικού της διεθνούς τζαζ σκηνής Nicola Conte".

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των συναυλιών: 

• Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015
20.00 Athens Big Band
21.00 The Wonderfall Quartet (Ελλάδα)
22.00 Nicola Conte Combo

• Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015
20.00 Athina Kontou Band (Γερμανία)
21.00 Andreas Rodosthenous Ethnic Jazz Ensemble (Κύπρος) 
22.00 Nigun (Ουγγαρία) 
23.00 OrangeTrane (Πολωνία)

• Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015
21.00 Orfeas Wärdig Tsoukalas Quartets (Σουηδία) 
22.00 Jeff Herr Corporation (Λουξεμβούργο) 
23.00 Emil Viklický “Grand Moravia” Trio (Τσεχία)

• Σάββατο 6 Ιουνίου 2015
20.00 Gabriele Pezzoli Trio (Ελβετία)
21.00 Gorka Benitez & David Xirgu (Ισπανία)
22.00 Duo Carlos Bica & Joao Paulo Esteves da Silva (Πορτογαλία)
23.00 Marjorie Barnes & Equinox (Ιρλανδία & Ολλανδία)

• Κυριακή 7 Ιουνίου 2015
21.00 Yoav’s Eshed Trio Millionaires (Ισραήλ)
22.00 Hijaz (Βέλγιο)
23.00 Mercan Dede Secret Tribe (Τουρκία)

Πειραιώς 100, Γκάζι

Athens Photo Festival | Μουσείο Μπενάκη (Κτ. Πειραιώς)
Γιατί να πας: Γιατί είναι το σημαντικότερο φεστιβάλ φωτογραφίας ης νοτιοανατολικής Ευρώπης και ένα από τα πέντε παλαιότερα στον κόσμο αφιερωμένα στην τέχνη της φωτογραφίας. Θα δεις σπουδαίες δουλειές.

"Η θεματική της φετινής διοργάνωσης με τίτλο "Reframing Memory" πραγματεύεται, κυρίως, το ευρύτερο ζήτημα απεικόνισης της συλλογικής και ατομικής μνήμης, διερευνώντας το ρόλο των εικόνων στην αναδόμηση του παρελθόντος, καθώς και το πώς καθορίζεται η σχέση μας με το παρόν και το μέλλον, μέσα από τον τρόπο που προσεγγίζουμε και ερμηνεύουμε τη μνήμη του παρελθόντος.

Το κεντρικό πρόγραμμα της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί την περίοδο Ιουνίου-Ιουλίου 2015 και περιλαμβάνει εκθέσεις φωτογραφίας με τη συμμετοχή καλλιτεχνών και επιμελητών από 20 χώρες και ένα σύνολο δράσεων - εκπαιδευτικά προγράμματα, portfolio reviews, ομιλίες, μαραθώνιος φωτογραφίας - και παράλληλων εκδηλώσεων, που διευρύνουν το διάλογο και την ενεργή συμμετοχή και ενισχύουν την κριτική κατανόηση της σύγχρονης, κοινωνικής πραγματικότητας.

Πέρα από το κεντρικό πρόγραμμα, η διοργάνωση περιλαμβάνει παράλληλες εκθέσεις που θα φιλοξενηθούν σε επιλεγμένους εκθεσιακούς χώρους της Αθήνας".

Ώρα εγκαινίων: 20:00

Είσοδος: Free

Bazaar: Μeet Market | Tεχνόπολις
Γιατί να πας: Γιατί πας πάντα, γιατί βρίσκεις super πράγματα να αγοράσεις, γιατί αυτή τη φορά θα είναι μετά μουσικής! (Κοίτα πάλι πάνω)

"Μια πενθήμερη γιορτή καινοτομίας και πρωτοπορίας. Μία νομαδική αγορά από τοπικά προϊόντα, φρέσκιες ιδέες, φιλικό κοινό και συμμετέχοντες. Ένα οπτικο-ακουστικό παζλ από χειροποίητα ρούχα ανεξάρτητων σχεδιαστών, αξεσουάρ, αντικείμενα τέχνης, βιολογικά προϊόντα, είδη σπιτιού, νόστιμες λιχουδιές, συλλεκτικά vintage & retro προϊόντα, βινύλια, διαδραστικά παιχνίδια, δώρα, DJ sets και θετική ενέργεια!".

Είσοδος: Free 

Ώρες λειτουργίας: 16:00-00:00

Θέατρο: "Είμαστε οι Πέρσες" |  Κτίριο Ε - Πειραιώς 260
Γιατί να πας: Γιατί θα είναι μάλλον ό,τι πιο realistic μπορείς να δεις με θέμα τη μετανάστευση.

Μαρτυρίες-σοκ απ’ την Αμυγδαλέζα και οδύσσειες προσφύγων απ’ το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές μπολιάζουν τους Πέρσες και τις Ικέτιδες στην παράσταση-ντοκουμέντο "Είμαστε οι Πέρσες!" της Γιολάντας Μαρκοπούλου.

Πόση είναι, πράγματι, η απόσταση από τις εμπόλεμες ζώνες της Καμπούλ μέχρι τα κρούσματα βίας και ρατσισμού της ελληνικής καθημερινότητας αναρωτιούνται, σαν σύγχρονοι αγγελιαφόροι, ο Χασάν, ο Ρεζά, ο Χαλίλ, ο Αϊντίμ, ο Λευτέρης και ο Τζαβάντ. Η παράσταση-γροθιά γεννήθηκε στο καλλιτεχνικό εργαστήρι Station Athens για νέους μετανάστες και πρόσφυγες, της ΜΚΟ ΑΜΑΚΑ".

Παίζουν οι Chaljl Ali Zada, Ramzan Mohammad, Javad Rezai, Hossain Amiri, Aidim Joyimal και Reza Mohammadi.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2015.

Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος: 5-15€