Αrt Athina: Aπό σήμερα το μεγαλύτερο εικαστικό γεγονός της Ελλάδας

Ετοιμάσου για Φάληρο!
Αrt Athina: Aπό σήμερα το μεγαλύτερο εικαστικό γεγονός της Ελλάδας



Σήμερα ξεκινάει στο TAeKwonDo η Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης “Art-Athina 2015”, στο Ηρώδειο Η Συλβί Γκιλλέμ υποκλίνεται για τελευταία φορά στο κοινό της, ενώ στο BIOS βρέχει... παποτά.

Έκθεση: “Art-Athina 2015” |TAeKwonDo (Κλειστό γήπεδο Παλαιού Φαλήρου)
Γιατί να πας: Δεν χρειάζεσαι πολλές δικαιολογίες. Απλώς γιατί είναι το μεγαλύτερο εικαστικό γεγονός στην Ελλάδα.

"Πυρήνα της έκθεσης αποτελούν οι συμμετέχουσες ελληνικές και ξένες αίθουσες τέχνης, οι οποίες σηματοδοτούν με την παρουσία τους το καλλιτεχνικό στίγμα της εποχής μας, προβάλλοντας στο ευρύ κοινό, φιλότεχνο και μη, επιλογές από τη σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή και αναδεικνύοντας τις νέες καλλιτεχνικές τάσεις και προβληματισμούς που επικρατούν στη σύγχρονη τέχνη διεθνώς.

Το Παράλληλο Πρόγραμμα της “Art-Athina 2015” θα αναπτυχθεί γύρω από την καθοριστικής σημασίας για τη σύγχρονη τέχνη - και όχι μόνο - γεωγραφική θέση της Ελλάδας στο σταυροδρόμι μεταξύ Ευρώπης, Βαλκανίων, Μαύρης Θάλασσας και Μέσης Ανατολής".

Δες εδώ το πλούσιο και αναλυτικό πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης, που θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Ιουνίου.

Ώρα εγκαινίων: 20:30

Είσοδος: 5-7€

Αεροπόρου Αρισ. Μοραΐτη, Π. Φάληρο | 210 8840600 

Χορός:  Life in Progress | Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Γιατί να πας: Γιατί θα είναι ο τελευταίος χορός μιας από τις μεγαλύτερες χορεύτριες στην ιστορία.

"Η Συλβί Γκιλλέμ, ύστερα από 35 χρόνια φωτεινής διαδρομής στη χορευτική σκηνή -αληθινή ενσάρκωση της τελειότητας, υπερβαίνοντας τα σύνορα κλασικού και σύγχρονου χορού- ετοιμάζεται για την τελευταία της παράσταση. Μοναδική, μοναχική και απρόβλεπτη, όπως πάντα, έρχεται με την αποχαιρετιστήρια παράστασή της, Life in Progress, να αποδείξει ότι δεν ενδίδει στους φόβους της, ότι δεν αγαπά τη μετριότητα και γι’ αυτό σταματά να χορεύει την κατάλληλη στιγμή. Στο πλαίσιο της τελευταίας περιοδείας της διάλεξε να υποκλιθεί μπρος στο ελληνικό κοινό, που τόσο την αγάπησε, στη σκηνή του Ηρωδείου, ερμηνεύοντας χορογραφίες των Άκραμ Καν, Ουίλλιαμ Φόρσαϊθ, Ράσσελ Μάλιφαντ και Ματς Εκ".

Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος: 5-50€

Επικοινωνία για εισιτήρια: 210 32 72 000

Μουσική: Puta Volcano | 6 D.O.G.S 
Γιατί να πας: Γιατί δεν τους πρόλαβες την πρώτη μέρα του Rockwave και είναι μπαντάρα.

"Το ίδιο το σχήμα αυτοπεριγράφεται ως "ηφαιστειακό rock", επειδή – όπως λένε - η μουσική τους βγαίνει από μέσα τους, όπως η λάβα μέσα από το ηφαίστειο, ενώ ακούγεται σα να προέρχεται από μία ηφαιστειακή έρημο στη μέση του πουθενά".

Ώρα έναρξης: 22:00

Είσοδος: Free

 

Έξοδος: Παποτό Κρέιζ Νάιτ |BIOS
Γιατί να πας: Γιατί θα κεραστείς τις νέες γεύσεις παποτών από την αγαπημένη ταράτσα του ΒΙΟS.

"Το παποτό, το μοναδικό ολόφρεσκο νέκταρ καλοκαιρινών φρούτων βουτηγμένων στο αλκοόλ σε ξυλάκι, έρχεται φέτος σε νέες γεύσεις, σχήματα και χρώματα. Ήρθε η ώρα της μεγάλης δοκιμής, κι έτσι οι Ταϊλανδοί sous chef μετά από μήνες έρευνας και μελέτης, μας αποκαλύπτουν τη νέα βελτιωμένη έκδοση του παποτού και μας κερνάνε τις νέες γεύσεις!

Το παποτό, το παγωμένο ποτό σε ξυλάκι, δημιουργήθηκε στην ταράτσα του μπάιος. Αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή μιας και τα φρέσκα φρούτα, το αλκοόλ και η υπερπαγωμένη υφή του τρελαίνουν τις αισθήσεις, δημιουργώντας εθισμό! Συν ότι παρασκευάζεται και σερβίρεται φρέσκο στην πιο χοτ ταράτσα της Αθήνας με την ωραιότερη θέα!

Από τότε που ξεκίνησε η νόστιμη αυτή τρέλα, οι εφευρέτες του παποτού εργάζονται πυρετωδώς στα μυστικά εργαστήρια του Μπάιος για να δημιουργήσουν νέα παποτά και πειραματίζονται διαρκώς με νέες γεύσεις. Το θέμα είναι ποια γεύση από όλες; 

Πέμπτη βράδυ, αναμένεται τοπική και τροπική βροχή φρούτων και αλκοόλ πάνω απ’ την ταράτσα του Μπάιος. Θα βρέξει παποτάκια! Δηλαδή παποτοσφηνάκια απείρων γεύσεων και συνδυασμών κι εσείς καλείστε πέρα απ’ το να τα απολαύσετε, να ψηφίσετε την αγαπημένη σας γεύση για να ανακηρύξουμε στο τέλος της βραδιάς το δημοφιλέστερο παποτό του καταλόγου μας! 

Τα παποτο – σφηνάκια θα διατίθενται δωρεάν καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς".

Πειραιώς 84

Fashion Bazaar: Lanakam S.A. | Πύργος Αθηνών
Γιατί να πας: Γιατί θα βρεις τα αγαπημένα σου brands με έκπτωση από 30% -90%.

Coccinelle, Liu-Jo, Chloe, Frankie Morello, Dolce & Gabbana Beachwear και πολλά άλλα brands, σε εντυπωσιακές εκπτώσεις.

Ώρα λειτουργίας: 12:00- 20:00

Mέχρι τις 7 Ιουνίου, στις 18:00. 

Λεωφ. Μεσογείων 2-4, Πύργος Αθηνών

 

Δες εδώ όλες τις εναλλακτικές ταράτσες του Κέντρου.