Ο Dub FX απόψε στο Vox. Τρέχα!

Κι αν δεν προλαβαίνεις, "παίζει" και φιλανθρωπικό πάρτι στην Πιττακή και παράσταση στο Παγκράτι
Ο Dub FX απόψε στο Vox. Τρέχα!



Από όλα τα καλά σήμερα στην Αθήνα. Συναυλιάρα με Dub Fx και το φανατικό στην Ελλάδα κοινό του, παραστάσεις θεατρικές και χορευτικές και πάρτι στην Πιττακή για το Athens Pride.

Μουσική: Dub Fx | Vox
Γιατί να πας: Γιατί από αυτόν έμαθες τι πάει να πει beatboxing. Μετά έγινε ένας από τους πιο γνωστούς ανεξάρτητους καλλιτέχνες.

"Η λατρεία του ελληνικού κοινού για τον Dub Fx (κατά κόσμον Benjamin Stanford) έχει αποδειχθεί επανειλημμένα, με την κάθε εμφάνισή του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να έχει γίνει sold out. Αυτό είναι απόλυτα δίκαιο, καθώς ο Dub Fx είναι μια εκπληκτική περίπτωση μουσικού/περφόρμερ που έχει έναν εντελώς προσωπικό τρόπο να επικοινωνεί την απίθανη δημιουργικότητά του με το κοινό.

Ο Αυστραλός καλλιτέχνης μετακόμισε πριν λίγα χρόνια στην Ευρώπη, την οποία άρχισε να οργώνει για να παρουσιάσει στις πλατείες το ταλέντο του που περιλαμβάνει τραγούδι και beatboxing πάνω σε λούπες που δημιουργεί εκείνη τη στιγμή. Συνδυάζοντας hiphop, drum&bass, reggae και άλλα μουσικά είδη, το αποτέλεσμα ήταν τόσο πρωτότυπο και τόσο καλό, ώστε γρήγορα έγινε ένας από τους διασημότερους καλλιτέχνες δρόμου του πλανήτη.

Πλέον είναι ένας από τους αστέρες του youtube, με τα videos του να κάνουν εκατομμύρια views: το “Flow” και το “Love Someone” έχουν πάνω από 20.000.000 το καθένα".

Τον Dub Fx θα "ανοίξουν" οι Cayetano Trio Soundsystem και Word Of Mouth.

Ώρα έναρξης: 20:00

Είσοδος: 23€

Ιερά Οδός 16, Βοτανικός | 210 3411000

 

Εκδήλωση: Pittaki Party | Οδός Πιττακή στο Μοναστηράκι
Γιατί να πας: Γιατί θα "παρτάρεις" στο πιο όμορφο στενό της Αθήνας, βοηθώντας παράλληλα ανθρώπους ππυ το έχουν ανάγκη.

"Τι σχέση μπορούν να έχουν η διασκέδαση, η εξέταση για HIV, ένα λαμπατέρ, μία παλιά φούστα-μπλούζα και ένα παιδικό παιχνίδι;

Το Athens Pride και το Κέντρο Πρόληψης για τον HIV «Ath Checkpoint» δίνουν ραντεβού στην οδό Πιττάκη στο Μοναστηράκι για ένα πάρτι στους ρυθμούς του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας.

Σήμερα, 10 Ιουνίου από τις 19:30 και μέχρι αργά το βράδυ, σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων θα γιορταστεί η διαφορετικότητα με τη μουσική γνωστών deejay, ενώ θα συγκεντρωθούν φωτιστικά για την πιο «διαφορετική» γειτονιά της Αθήνας.

Παράλληλα, θα συγκεντρωθεί ρουχισμός, παιχνίδια και είδη πρώτης ανάγκης για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες που προσεγγίζει η «Θετική Φωνή» όπως άποροι οροθετικοί συμπολίτες μας, κρατούμενοι και Ρομά.

Ειδικά για εκείνη την ημέρα, το «Ath Checkpoint» θα είναι ανοιχτό από τις 16:00 έως τα μεσάνυχτα για να υποδεχτεί τους ωφελούμενους που επιθυμούν να ενημερωθούν και να εξεταστούν για HIV και ηπατίτιδες Β και C".

Ώρα έναρξης: 19:30

Είσοδος: Free

Χορός: "Σχι-ζώ" | Ειλισσός
Γιατί να πας: Σχιζοφρένεια και χορός. Καλός συνδυασμός.

"H χορευτική performance "Σχι-ζώ" αφορά μια κοπέλα η οποία πάσχει από σχιζοφρένεια, μια νευροψυχιατρική νόσο, που χαρακτηρίζεται από διαταραχές της αντίληψης της πραγματικότητας. Η προσωπικότητα, οι σκέψεις, η μνήμη και η αντιληπτική ικανότητά της χάνουν την επικοινωνία μεταξύ τους με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κυκλοθυμικές και διαταραγμένες σκέψεις στο μυαλό της".

Ώρα έναρξης: 21:30

Είσοδος: 6-8€

Αγλαονίκης 3 & Λεωφ. Βουλιαγμένης 40, Παγκράτι |210 9214248

Θέατρο: Μετατόπιση Προς Το Ερυθρό |  Κήπος Δ - Πειραιώς 260
Γιατί να πας: Γιατί πέρυσι άκουσες τα καλύτερα και δεν κατάφερες να τη δεις. Τώρα είναι η στιγμή.

"Στην αστρονομία η "μετατόπιση προς το ερυθρό" είναι το τεκμήριο της αδιάπτωτης διαστολής του σύμπαντος. Ένας θηριοδαμαστής προλογίζει το νέο έργο του Γιάννη Μαυριτσάκη, πάνω στη σκηνή ενός τσίρκου, ανάμεσα σε παράξενα ζώα και ακροβάτες. Μας μιλάει για την έλευση ενός καινούριου είδους, εκθαμβωτικού και καταστροφικού: ένας καινούριος εγωισμός ανασυντίθεται, πιο ισχυρός και απόλυτος από τους προηγούμενους, ένας εγωισμός που αναγκάζει όλους τους άλλους να υποκύψουν και να καταναλωθούν. Από τις ερμητικά κλειστές αίθουσες συνεδριάσεων με το αυστηρό τελετουργικό, μέχρι την αγκαλιά μιας βασίλισσας-τροφού που εκπληρώνει φαντασιώσεις, οι ήρωες του έργου αποσυνδέονται από το παρελθόν τους και μετατοπίζουν τον κόσμο".

Του Θάνου Παπακωνσταντίνου.

Παίζουν οι Αμαλία Μουτούση, Αλεξία Καλτσίκη, Αντώνης Μυριαγκός, Θάνος Παπακωνσταντίνου, Μάριος Παναγιώτου, Κατερίνα Σπυροπούλου, Χαρά Κότσαλη και Νάντη Γώγουλου.

Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος: 5-20€

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2015.