Ξεκίνησε το 6ο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Ιουνίου.
Ξεκίνησε το 6ο  Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης



Οι σινεφίλ τρίβουν με ικανοποίηση τα χέρια τους, αφού το επόμενο δεκαήμερο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αριστουργήματα του βωβού κινηματογράφου. Όσοι πάλι δεν "το έχουν", θεατρικές παραστάσεις, σεμινάρια και άλλες εκδηλώσεις, θα τους βγάλουν από το σπίτι.

Φεστιβάλ: 6ο  Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου | Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Γιατί να πας: Γιατί όπως προείπα θα δεις αριστουργήματα του είδους αλλά και εμπενευσμένες από αυτά μουσικές.

"Για 6η στη σειρά χρονιά το Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου που διοργανώνει το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, γίνεται ο κοινός τόπος για τη συνάντηση της ιστορίας της 7ης Τέχνης με το σήμερα. Στην κινηματογραφική αίθουσα του ΙΜΚ συναντώνται για άλλη μία φορά η αγάπη του Μιχάλη Κακογιάννη για τις απαρχές της τέχνης που υπηρέτησε με πάθος, η καλλιτεχνική αξία αριστουργημάτων του παγκόσμιου βωβού κινηματογράφου, αλλά και οι εκατοντάδες των σινεφίλ θεατών.

Στο 6ο Φεστιβάλ, από τις 16 έως 26 Ιουνίου 2015, πρωταγωνιστές είναι οι Πόλεις και η Μουσική! Με γενικό τίτλο "City Symphonies" και την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Αλέξανδρου Μούζα, οι ταινίες οδηγούν τους θεατές στο Βερολίνο του 1927, το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη, το Τόκιο με ξεναγούς και συνοδοιπόρους πρωτότυπες, κατά κύριο λόγο, μουσικές συνθέσεις 12 διαφορετικών δημιουργών. 

Σε συνεργασία με το STUDIO - Παράλληλο Κύκλωμα και τον Χρήστο Παπαδημητρίου".

Το πρόγραμμα για σήμερα διαμορφώνεται ως εξής:
Berlin: Symphony of a Great City (1927) (72’)
"Berlin: Die Sinfonie der Grosstadt" (original title) 
Χρήστος Σακελλαρίδης, πιάνο
Κωνσταντίνος Σκουρλής, ηλεκτρονικά

Είσοδος: Free

Ώρα έναρξης: 21:00

Τηλ. Κράτησης θέσης: 210 3418579

Πειραιώς 206 | 210 3463333

Μουσική: "Τόσκα" από την Εθνική Λυρική Σκηνή |  Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Γιατί να πας: Γιατί επιβάλλεται κάθε καλοκαίρι μια παράσταση της Λυρικής στο Ηρώδειο.

"Τόσκα: Μια ντίβα της όπερας, μια γυναίκα παράφορα ερωτευμένη, που ζηλεύει παθολογικά τον σύντροφό της. Σκάρπια: Ένας σκοτεινός άνδρας με απόλυτη εξουσία, που ηδονίζεται από τον πόνο των θυμάτων του. Ανάμεσα στους δύο βρίσκεται ο εραστής και αγνός πατριώτης Μάριο Καβαραντόσσι, που οδηγείται στον θάνατο.

Όχι για τις ιδέες του, αλλά επειδή κατέχει την Τόσκα, που ποθεί ο Σκάρπια. Η μηχανή είναι καλά στημένη: απ’ τις παγίδες του Σκάρπια δεν θα ξεφύγει κανείς. Σε αυτό το θρίλερ τα παράφορα πάθη υπογραμμίζονται από την άκρως υποβλητική μουσική του Τζάκομο Πουτσίνι. Δίκαια μια από τις δημοφιλέστερες όπερες του ρεπερτορίου".

Στα ιταλικά, με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.

Μουσική διεύθυνση: Λουκάς Καρυτινός

Ώρα εναρξης: 21:00

Είσοδος: 15- 100€

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 3272000 

Θέατρο: "Σόνια" του Άλβις Χερμάνις |  Κτίριο Η > Πειραιώς 260
Γιατί να πας: Γιατί θα έχεις τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσεις μία σπουδαία παράσταση του διάσημου Λετονού σκηνοθέτη.

"Με μια παράσταση πανέξυπνη και σπαρακτική έρχεται στην Πειραιώς 260 ο Άλβις Χερμάνις, ο Λετονός σκηνοθέτης που έχει αποσπάσει την τελευταία δεκαετία τη διεθνή αναγνώριση. Διευθυντής και σκηνοθέτης του Νέου Θεάτρου της Ρίγας, ενός κρατικού θεατρικού οργανισμού με μόνιμο θίασο είκοσι πέντε ηθοποιών, έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες και με σημαντικούς ευρωπαϊκούς θεατρικούς φορείς. Η προσωπική αισθητική του χαρακτηρίζεται από τον συγκερασμό δύο αλληλοσυγκρουόμενων σκηνικών αντιλήψεων: δομικά, αφαιρετικά στοιχεία της γερμανικής παράδοσης αφενός, το παιγνιώδες, αυθόρμητο και μεστό παίξιμο της ρωσικής σχολής αφετέρου.

Το έργο της Tatiana Tοlstaya (με το βαρύ επίθετο των Τολστόι) τοποθετείται στο Λένινγκραντ, σε έναν εσωτερικό χώρο με ατμόσφαιρα της δεκαετίας του ’40. Ένας άντρας ηθοποιός ερμηνεύει μοναδικά τη μοναχική Σόνια, που ετοιμάζει γλυκά και φροντίζει ανελλιπώς τα φυτά της, αντιμετωπίζοντας με θετική διάθεση τα βάρη της ύπαρξης και τα στραβά της κοινωνίας. Μέσα από την καθημερινότητα και τα όνειρα αυτής της ρομαντικής και αξιολάτρευτης γυναίκας, που περιμένει τον πρίγκιπά της, αναδεικνύεται το μεγαλείο των ανώνυμων ηρώων και ηρωίδων της διπλανής πόρτας".

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2015.

Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος: 5-20€ 

Πειραιώς 260 & Πολυκράτους | 210 9282900

Για αύριο / Μη χάσεις:

Σεμινάριο: Πρώτων Βοηθειών |  BIOS Ρομάντσο
Γιατί να πας: Γιατί πρέπει να γνωρίζεις.

"Θα πραγματοποιηθεί στο Ρομάντσο δωρεάν Σεμινάριο Ά Βοηθειών. Το μάθημα αφορά επείγουσες καταστάσεις (μερικές εξ αυτών άμεσα απειλητικές για τη ζωή του παιδιού αλλά και κατ’ επέκταση του ενήλικα). Θα αποσαφηνιστεί ο ρόλος του μη ιατρού και της άμεσης βοήθειας που μπορεί να παράσχει σε τέτοιες καταστάσεις. Το μάθημα είναι διαδραστικό και απαιτεί τη συμμετοχή των παρευρισκόμενων. 

Ενότητες:
- Καρδιοαναπνευστική ανακοπή – Αναζωογόνηση
- Επιληπτική κρίση
- Σοβαρή Αιμορραγία
- Αναπνευστική απόφραξη – Πνιγμονή
- Λιποθυμικό επεισόδιο
- Σοβαρή αλλεργική αντίδραση – Αναφυλαξία

Εκπαιδευτής: Κρασαδάκης Χρήστος Ειδ. Γναθοπροσωπικός Χειρουργός Νοσοκομείο ΚΑΤ, Rescue Training International First Aid Instructor, Advanced Cardiac Life Support Provider, Advanced Trauma Life Support Provider".

Ώρες: 17:30- 21:30

Είσοδος: Free

Δηλώσεις συμμετοχής: markoumary9@gmail.com | 6945905153 (ώρες επικοινωνίας 13:00-20:00)

 

Δες εδώ τα αγαπημένα μας θερινά σινεμά στο κέντρο της Αθήνας.