Οι κήποι της Αθήνας: Οι διευθύνσεις που θα πιεις τον παγωμένο καφέ σου

Οάσεις δροσιάς!
Οι κήποι της Αθήνας: Οι διευθύνσεις που θα πιεις τον παγωμένο καφέ σου



Η άνοιξη μπήκε για τα καλά, η δροσιά σε λίγο θα είναι περιζήτητη και εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τους πιο ωραίους κήπους της Αθήνας για να απολαύσουμε το freddo μας.

Ξεκινάμε κεντρικά.

six d.o.g.s
Υποδέχθηκε τους πρώτους "αναψοκοκκινισμένους" Αθηναίους στις 19 Αυγούστου του 2010. Από το πρωί στις 10:00, μέχρι αργά το βράδυ, ο κήπος των 6 "σκυλιών", έχει γίνει ο πιο γνωστός και καλά κρυμμένος των Αθηνών.

Η neon πινακίδα της οδού Αβραμιώτου οδηγεί τους περαστικούς στο βάθος του. Μilkshakes, παγωτά, σπιτικές παγωμένες λεμονάδες, βυσσινάδες, καρπουζάδες, Ice Tea και καφεδάκια φτιαγμένα με αγάπη σε καλούν να τα απολάυσεις σε ένα από τα custom ξύλινα τραπέζια, τους πάγκους ή την κούνια του.

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι | 210 3210510

metamatic:taf
Λίγο πιο κάτω, στο νούμερο 3 της οδού Νορμανού, υπάρχει ένας κήπος που μπαίνοντας αισθάνεσαι σα να μπήκες στο ερειπωμένο αρχοντικό της κυρία Χάβισαμ από τις "Μεγάλες Προσδοκίες". Ένα κτήριο παλιό που πλέον λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος και στο κέντρο του ένας κήπος που το μόνο που του λείπει είναι ένα συντριβάνι στη μέση. 

Αυτό που μπορείς να συνδυάσεις είναι ένα παγωμένο τσάι, χαζεύοντας παράλληλα τις εκθέσεις που φιλοξενούνται στους μισογκρεμισμένους τοίχους του. Ένα μέρος που οι δράσεις δίνουν και παίρνουν.

Νορμανού 5, Μοναστηράκι | 210 3238757 

Τhe Black Duck Garden 
Ήξερες ότι το 1836 στην Πλατεία Κλαυθμώνος ήταν η προσωρινή κατοικία του Όθωνα (πρώτου βασιλιά της Ελλάδας) και της Αμαλίας; Τότε λοιπόν, η 18χρονη Αμαλία ανέλαβε την επιμέλεια των κήπων του παλατιού, φυτεύοντας μεταξύ άλλων έναν φοίνικα. Σχεδόν δύο αιώνες μετά, ο φοίνικας αυτός υπάρχει ακόμα στον κήπο του Black Duck. 

Από το πρωί ανοιχτό, στην οδό Παπαρηγοπούλου, είναι αγαπημένο spot των φιλότεχνων αλλά και όσων θέλουν να πιουν τον καφέ τους σε ένα ιστορικό, δροσερό και ήρεμο μέρος στο κέντρο της πόλης.

Παπαρηγοπούλου 5-7, Πλατεία Κλαυθμώνος | 210 3252396

Αίγλη Ζαππείου
Όταν λες "κήποι της Αθήνας" δεν μπορείς να μην συμπεριλάβεις την Aίγλη του Ζαππείου. Η είσοδος στον κήπο του καφέ βρίσκεται στην πλευρά της Βασ. Όλγας.

Στα τραπέζια θα δεις αρκετούς τουρίστες αλλά και Αθηναίους από εκείνους όμως της Παλιάς Αθήνας. Οι τιμές είναι λίγο πιο τσιμπημένες, αλλά το μέρος παραμένει κλάσικ. Στα plus και η ιστορικότητά του.

Eίσοδος από Βασ. Όλγας, Ζάππειο | 210 3369300

La Soiree de Votanique
Εκεί, που αν είσαι ποδηλάτης, σε κερνάνε καθημερινά από τις 12:00-18:00, ένα φυσικό χυμό για να ανακτήσεις τις χαμένες σου δυνάμεις. Τιμές προσιτές, φοβερή σοκολατόπιτα κι ωραίες μουσικές από τα ηχεία.

Αν βρεθείς προς τα εκεί, να περάσεις από τον κήπο του. Φιλόξενος και φιλότεχνος, θα σε κάνει να νιώσεις σαν το σπίτι σου (κι αν είσαι τυχερή θα δεις και καμιά έκθεση).

Καστοριάς 37, Αθήνα | 210 3471401

Ανεβαίνοντας από Κέντρο

Κήπος Νομισματικού Μουσείου
Κάνε μια στάση στην Πανεπιστημίου, στο νούμερο 12. Ο κήπος του μουσείου είναι (όσο κλισέ κι αν ακούγεται) μια όαση στο κέντρο της Αθήνας. 

Σερβίρει από το πρωί παγωμένο καφεδάκι για να δροσιστείς, ενώ το βράδυ διοργανώνονται κάθε τόσο, event και live. Ένας καλοδιατηρημένος χώρος να ξεποστάσεις από τη ζέστη του πολύβοου κέντρου.

Ιδανικό για πρωινό επαγγελματικό ραντεβού.

Πανεπιστημίου 12, Αθήνα

Piu Verde
Στου Παπάγου, εδώ και αρκετά χρόνια, γύρω από μια πισίνα και ανάμεσα σε μπόλικα δέντρα, βρίσκεται ένα μαγαζί που δεν αδειάζει ποτέ. Το όνομά του Piu Verde και είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομά του. 

Ένας καταπράσινος χώρος, που λειτουργεί από το πρωί έως το βράδυ. Πάλια κάναμε και την προσευχή μας για να βρούμε τραπέζι. Ακόμα μια από τα ίδια δηλαδή, αλλά αξίζει τον κόπο.

(Σερβίρει και φαγητό στον χώρο του εστιατορίου)

Στρατ.Αλ.Παπάγου & 8ης Μεραρχίας, Άλσος Παπάγου | 210 6546185

Κι αν θες να κινηθείς ακόμα πιο βόρεια, ρίξε μια ματιά εδώ στις αγαπημένες μας αυλές της Κηφισιάς και εδώ του Χαλανδρίου.