All day bar σε πλατείες: Αυτά είναι τα αγαπημένα μας στέκια

Για ποτάκια (και όχι μόνο).
All day bar σε πλατείες: Αυτά είναι τα αγαπημένα μας στέκια



Το καφενείο του χωριού ήταν πάντα στην πλατεία, κάτω από τον πλάτανο. Οι αθηναίοι "έπιασαν" επιτέλους το νόημα και το μιμήθηκαν. Κι αυτά είναι κάποια από τα αγαπημένα μας για αυτές τις χειμωνιάτικες μέρες με τον ζεστό ήλιο που μας ξεσηκώνει και μας βγάζει επιτέλους από το σπίτι. 

Μπλε Παπαγάλος
Δίπλα από την Δημοτική Πινακοθήκη του Μεταξουργείου, η Νέλλυ και η Νατάσσα Μποφίλιου (ναι ναι η γνωστή καλλιτέχνης), παρέα με τον Πέτρο Ζήσου, άνοιξαν το τροπικό πτηνό πριν κάποιο χρονικό διάστημα και έκτοτε ο κόσμος το έχει αγαπήσει. 

Ρετρό διακόσμηση, που θύμιζει το σπίτι και τον κήπο της γιαγιάς και τραπεζάκια απέναντι στην πλατεία. Από το πρωί ανοιχτά και μέχρι το βράδυ, για ωραίες μουσικές και απολαυστικά cocktail. Απρόσμενα εύγευστα burger και quesadilla, με decent τιμες.

Λεωνίδου 31, Πλατεία Αυδή|  211 0121099 

Pop Up
Eίναι ένας καλός λόγος που οι κάτοικοι της περιοχής επέστρεψαν στην πλατεία τους. Η Νέα Σμύρνη έχει να περιφανεύεται για το μαγαζί που έχει γίνει πόλος έλξης των Αθηναίων από κάθε περιοχή. Όμορφος χώρος, καθαρά ποτά, ενημερωμένος κατάλογος cocktail και ειδικά για τις Πέμπτες, οι τιμές είναι ακόμα καλύτερες από τις συνηθισμένες, αφού ό,τι πάρεις σε cocktail θα σου στοιχίσει μόλις 5€. 

 25ης Μαρτίου 13, Πλατεία Νέας Σμύρνης | 211 2137681

Rock & Balls 
Στην πλατεία που πριν τρια χρόνια τα μαγαζιά ξεφύτρωναν σαν τα μανιτάρια, δημιουργήθηκε ανάμεσα σε άλλα ένα all day restaurant- bar με πολύ "ροκιά" και κεφτέδες. Από το πρωί ανοιχτό για καφέ και φαγητό, μέχρι αργα το βράδυ για έμπειρα cocktail, το Rock & Balls μπορεί να μην βρίκεται κάτω από τον πλάτανο, αλλά είναι ένα αγαπημένο hot spot. 

Βασιλικής 2, Πλατεία Αγίας Ειρήνης | 210 3211112

Floral
Στο ισόγειο της Μπλε Πολυκατοικίας των Εξαρχείων, θα συναντήσεις ένα μαγαζί συνδεδεμένο με την περιοχή όσο λίγα. Floral, για όσους αγαπάνε τα live (που διοργανώνει συχνά) και τη λογοτεχνία (υπάρχει βιβλιοπωλείο εντός του μαγαζιού). Χαλαρό ποτάκι (από 6€) για ήρεμη κουβεντούλα στην πιο παρεξηγημένη πλατεία.

Θεμιστοκλέους 80, Πλατεία Εξαρχείων| 210 3800070 

Βeverley
Στην Πλατεία Χαλανδρίου, έχει ανοίξει ένα μαγαζί εδώ και δύο περίπου χρόνια, που θυμίζει λίγο σκηνικό από ταινία του wes Anderson. Εκεί θα πας αποκλειστικά για καφεδάκι και γλυκό, αφού δεν θα ξέρεις τι να πρωτοεπιλέξεις από τη βιτρίνα, ανάμεσα σε τόσες λιχουδιές. 

Vintage καρεκλίτσες κάτω από την μεγάλη "ρομαντική" τέντα του μαγαζιού και θα χαζεύεις στη δροσιά την περατζάδα της πλατείας. Κι αν σε πάρει το βράδυ είναι ό,τι πρέπει για απολαυστική σαγκρία με το αγόρι σου, υπό το ρομαντικό φως των κεριών.

Ιφικράτους 4, Πλατεία Χαλανδρίου | 215 5150373    

Δες εδώ τις αγαπημένες μας μπυραρίες.