Body and Freedom Festival: To πρώτο γυμνό φεστιβάλ έρχεται στις 21 Αυγούστου

Τι είναι, που και πως και γιατί διοργανώνεται.
Body and Freedom Festival: To πρώτο γυμνό φεστιβάλ έρχεται στις 21 Αυγούστου



Το Body & Freedom Festival είναι το πρώτο φεστιβάλ γυμνού που έχει ποτέ διοργανωθεί. Αν θες να το δεις βέβαια, θα χρειαστεί να ταξιδέψεις μέχρι την ελβετική πόλη Biel. 

Στόχος του είναι να ανακαλύψει τις δυνατότητες που έχει ένα γυμνό κορμί στην επιρροή του αστικού τοπίου αλλά και στην καθημερινότητα των κατοίκων του. Κι όλα αυτά, ενώ παράλληλα χρησιμοποιείται ως έκφραση τέχνης.

Περίπου 9 έργα από διάφορες χώρες κι άλλα τόσα ισάρριθμα Ελβετών καλλιτεχνών, θα συμμετέχουν στο πρωτοπόρο φεστιβάλ. "Πρώτη ύλη" των έργων αυτών, θα είναι το γυμνό σώμα σε δημόσιους χώρους. Το μεγάλο στοίχημα αυτού του εγχειρήματος, είναι οι αντιδράσεις των περαστικών, των media αλλά και της κοινωνίας απέναντι στην ιδέα να αντιμετωπίσουν ως έργο τέχνης ή έστω ως έκφραση τέχνης, ένα γυμνό σώμα. 

Φυσικά το συγκεκριμένο φεστιβάλ, περιλαμβάνει μικρής διάρκειας, επαναλαμβανόμενα performance, 3 έως 15 λεπτών, σε κάθε γωνία της μικρής πόλης.   

 

Εμπνευστής είναι ο 62χρονος Thomas Zollinger, ο οποίος επιδιώκει οι δράσεις που θα παρουσιαστούν στο κοινό, να αποτελέσουν μια μοναδική εμπειρία για αυτό. Η άδεια από τις Αρχές της πόλης είναι επίσημη, γεγονός που διασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή του φεστιβάλ, χωρίς παρατράγουδα και συλλήψεις. 

Μπορεί να φτάσαμε στο 2015 για να απενοχοποιήσουμε το γυμνό, αλλά φαίνεται να γίνεται μια καλή αρχή.

Δες εδώ  ένα καθηλωτικό φωτογραφικό project του 22χρονου καλλιτέχνη Dimitry Roulland.