Η πρώτη υποβρύχια παράσταση παγκοσμίως έρχεται στο Σούνιο

Το "Drops of Breath" θα παρουσιαστεί στο κοινό το Σαββατοκύριακο της μεγάλης Πανσελήνου.
Η πρώτη υποβρύχια παράσταση παγκοσμίως έρχεται στο Σούνιο



Αν έχεις στο μυαλό σου κάτι πραγματικά πρωτότυπο τότε είναι αυτό. Μια χορευτική παράσταση κάτω από το νερό, με χορευτές και κοινό να συνυπάρχουν  υποθαλάσσια. Το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι πρωτοποριακά εικαστικό.

Σε παγκόσμια πρώτη λοιπόν, οι χορογράφοι Sophie Bulbulyan από τη Γαλλία και η Αποστολία Παπαδαμάκη, σε συνεργασία με τη Λία Χαράκη από την Κύπρος και μια ομάδα καλλιτεχνών από δώδεκα συνεργαζόμενες χώρες (μεταξύ των οποίων Ισπανία, Γερμανία, Λίβανος, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Σουηδία), το τριήμερο της μεγάλης πανσελήνου του Σεπτέμβρη, θα παρουσιάσουν μια υποθαλάσσια χορευτική παράσταση με υποβρύχιο κοινό.

Ο τίτλος της είναι "Drops of Breath" (ελληνιστί "Σταγόνες Αναπνοής") και το ενωτικό της μότο "Είμαστε όλοι ΕΝΑ". Αρτιμελείς ή μη, δυνατοί ή αδύναμοι, λάτρεις του νερού ή της γης, οι χορευτές της παράστασης (κάποιοι εξ αυτών με αναπηρία) θα συμμετέχουν στη δράση-κορύφωση του καινοτόμου project «Η Υποβρύχια Καρδιά της Μεσογείου» (The Underwater Heart of the Mediterranean). Πρόκειται για ένα έργο πολλαπλών δράσεων, οι οποίες συνυφαίνουν μια πολυεπίπεδη πλατφόρμα, αγγίζοντας κοινωνικές, περιβαλλοντικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές αξίες.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί σε βάθος 6 μ. στη θάλασσα του Ακρωτηρίου του Σουνίου, κάτω από τον αρχαίο ναό του Ποσειδώνα, σε ένα υποθαλάσσιο «αμφιθέατρο», 14 χορευτές (μεταξύ αυτών 3 χορευτές με αναπηρία και 3 παιδιά) από τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Κύπρο, θα ερμηνεύσουν μια υποβρύχια χορογραφία υπό την πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Τρύφωνα Κουτσουρέλη.

Μια καθηλωτική οπτική και ακουστική εμπειρία, ένα μοναδικό dance & visual θέαμα που το κοινό θα παρακολουθήσει με τρεις τρόπους:

Υποβρυχίως (με καταδυτικό εξοπλισμό σε βάθος 6 μ.)
Στην επιφάνεια της θάλασσας  (με εξοπλισμό snorkeling)
Από την ακτή μέσω γιγαντο-οθόνης  

Αν θες να ζήσεις μια παράσταση εμπειρία, τότε θα πρέπει να αρχίσεις ήδη να αναζητάς τα εισιτήριά σου.

Ημερομηνίες παραστάσεων: 25, 26, 27 Σεπτεμβρίου 2015
Περιοχή: Αττική, Παραλία Ακρωτηρίου Σουνίου - Grecotel Cape Sounio
Ώρα έναρξης: 14.00
Διάρκεια υποθαλάσσιας χορογραφίας: 40’ (συνολική διάρκεια παράστασης: 1½ ώρα)

Είσοδος: 10-80€