Σκουπίδια: Μία ταινία που αξίζει να δεις

Μια από τις ταινίες αυτής της εβδομάδας που αξίζει να δείτε, το Σκουπίδια, είναι μια δραματική κομεντί, με πρωταγωνιστές την Rooney Mara και τον Martin Sheen, αλλά ήρωες τρεις νεαρούς από το Ρίο και έρχεται από τον Stephen Daldry, τον σκηνοθέτη του Billy Elliot και των Ωρών.
Σκουπίδια: Μία ταινία που αξίζει να δεις



Βασισμένη σε ομώνυμο μυθιστόρημα η ταινία αφηγείται την ιστορία τριών παιδιών που ζουν στις παραγκουπόλεις του Ρίο και που επιβιώνουν αναζητώντας χρήσιμα πράγματα στα σκουπίδια. Μια μέρα ανακαλύπτουν ένα πορτοφόλι με μια ταυτότητα, έναν χάρτη κι ένα κλειδί και καταλήγουν μπλεγμένοι σε ένα πολιτικό σκάνδαλο και κυνηγημένοι από την αστυνομία. Η μοναδική τους βοήθεια έρχεται από έναν ιερωμένο και μια εθελόντρια δασκάλα.

Η ταινία, την οποία θα ακούσετε αρκετές φορές να συγκρίνουν με το Slumdog Millionaire, έχει κερδίσει εξαιρετικά θετικά σχόλια για την παρουσίαση της ζωής και της παιδικής εργασίας στις φαβέλες, τα κωμικά στοιχεία της, τα πρωτοεμφανιζόμενα παιδιά ηθοποιούς και την επιλογή να γυριστεί στα πορτογαλικά. Μάλιστα αγγλικά θα ακούσετε μόνο από τους Sheen και Mara. Η δε τελευταία, έχει δηλώσει ότι δυσκολεύτηκε αρκετά στη συνεννόηση με τους νεαρούς ηθοποιούς, ακριβώς όπως συμβαίνει και με τον χαρακτήρα της στην ταινία.

Μπορεί να χρειάστηκαν 4 χρόνια για να ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας, αλλά μπορεί να φτάσει τον  σκηνοθέτη μέχρι και τα Όσκαρ, αν ακολουθήσει την πορεία του Slumdog Millionaire.