Tα μαγαζιά του Κέντρου της Αθήνας που πρέπει να πας

Το Down Town κατέβηκε downtown και σου προτείνει.
Tα μαγαζιά του Κέντρου της Αθήνας που πρέπει να πας



Αν μια πόλη κοιμάται λίγο, αυτή είναι σίγουρα η Αθήνα. Ξυπνάει νωρίς και σερβίρει καφέ, μαγειρεύει το μεσημέρι για να μας ταϊσει ωραίες λιχουδιές, σερβίρει ποτά straight και αλχημείες (πιο ευρωπαϊκά, cocktail) και αργά το βράδυ αφού ξεθεωθεί από το γεμάτο της πρόγραμμα, τσιμπολογάει εκλεπτυσμένες "βρωμιές" στο δρόμο.

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη
Δε χρειάζεται συστάσεις. Παράγγειλε οτιδήποτε, από αλλαντικά και τυριά, μέχρι παραδοσιακούς μεζέδες για το τσιπουράκι σου. Ανοιχτή κουζίνα και μια μεγάλη βιτρίνα στο κέντρο του μαγαζιού για να σου ανοίξει η όρεξη. 

Key Word: Το deli της Αθήνας! Mην ψάξεις άλλο.

Watch out: Το μεσημέρι του Σαββατοκύριακου δεν κάνει κρατήσεις. 

Σωκράτους 1
Τηλ: 210 3254184

 

Dos Agaves 
Cool κόσμος, διαφορετικές φατσούλες, ωραίο προσωπικό, εξωτικά cocktail. Το μέρος που συναντάς δυο αγαύες κι όχι μια (η αγαύη, είναι το βασικό συστατικό της τεκίλας) και στα ράφια του bar του θα βρεις πάνω από 70 ετικέτες και κάμποσα μπουκάλια mezcal. 

Τις καθημερινές πιάσε κουβεντούλα με το Νίκο στο bar. Θα έχει ωραίες ιστορίες να σου πει , με άρωμα τεκίλας.

Κey word: Μυρίζει Μεξικό
Watch out: H τεκίλα "βαράει".

Αβραμιώτου 12
Τηλ: 210 3313577

 

Vintage Wine Bar
H Ίζα και ο Πάνος αγαπούν το κρασί. Φαίνεται από τη φροντίδα με την οποία το αντιμετωπίζουν. Στο δικό τους wine bar, ο δρόμος του κρασιού ξεκινάει από την Ελλάδα, περνάει από την Ισπανία, τη Γαλλία και φθάνει μέχρι τη Χιλή, την Αυστραλία ή την Αργεντινή.

Ετικέτες σπάνιες, οικονομικές ή πιο ακριβές για να πιεις από 4,5€ μέχρι 320€ το ποτήρι σε ένα κλασικό βιεννέζικο bistro για wine freaks.

Κey Word: Wine flight (ζήτα το και θα μας θυμηθείς)

Watch out: Δεν θα βρεις γκουρμεδιές, εκεί μπορείς να κάνεις και τη "βούτα" σου στη σαλάτα.

Μητροπόλεως 66-68 
Τηλ: 213 0296570 

Οsterman
Κινηματογραφικό, με δερμάτινους καναπέδες, χαμηλό φωτισμό, μια μικρή Νέα Υόρκη των 50's στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης. Αν το Mad Men ή κάποιο film noir γυριζόταν στηΑθήνα, το Οsterman θα ήταν το καλύτερο στούντιο. 

Eίναι το μέρος που θα πετύχεις τον 27άρη με το μουστάκι να τρώει το brunch του, καπνίζοντας την πίπα του σε κάποιο από τα έξω τραπέζια.

Κey Word: Cocktails & brunch

Watch out: Aν πας Κυριακή, κάνε κράτηση.

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 10 

Μama Roux
Κατάλογος υπερπλήρης, με καταβολές από διάφορες χώρες, που καλύπτει κάθε γούστο. Burgers, ομελέτες, σαλάτες, σούπες, τέλειο σουβλάκι tandoori, pancakes, φρέσκοι χυμοί (δοκίμασε με λαχανικά και ginger) και ωραιότατα cocktails (“θεόσταλτο” Βloody Mary). 

Καθαρός εσωτερικός χώρος, ευγενικό service, chic & comfort. Αν είστε μεγάλη παρέα (και δη καπνιστές), κλείστε το εξωτερικό στρογγυλό τραπέζι.

Κey Word: Μulticultural.

Watch out: Aν θες να πας Κυριακή, κάνε κράτηση τουλάχιστον δύο μέρες πριν (αν πάλι μένεις νότια, απέκτησε πρόσφατα "αδερφάκι" στη Γλυφάδα)

Αιόλου 48
Τηλ: 21 3004 8382

Σοκολάτα 56
Το προδίδει το όνομά του. Αν αγαπάς τη σοκολάτα, πρέπει να περάσεις από τη στοά της Ερμού 56. Οι μυρώδιες θα σε φέρουν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, οι δε γεύσεις, θα  σε κάνουν να επιστρέψεις. Οι επιλογές είναι πολλές και για τους πιο "ξενέρωτους" του είδους, που προτιμούν την bitter, είναι (και πάλι) ένας μικρός παράδεισος. 

Σοκολάτες με πλούσια γεύση, χώρος μικρός και ζεστός με τραπεζάκια εντός της στοάς και jazz ήχοι.

Key word: Le chocolat

Watch out: Λίγο τσιμπημένες τιμές

Ερμού 56
Τηλ: 21 0322 9919 

LUKUMADES
Το σπίτι των λουκουμάδων. Τραγανοί αλλά και αφράτοι, με ισορροπημένη γεύση, χωρίς πολύ λάδι, και πολλές (πολλές όμως) επιλογές για toppings. Η ουρά είναι πάντα μεγάλη, αλλά αξίζει τον κόπο να περιμένεις. Οι γεμιστοί είναι εμπειρία (πραλίνα, λευκή σοκολάτα και Oreo) αλλά μην πας με γεμάτο στομάχι.

Key word: Λουκουμάδες σαν της γιαγιάς σου

Watch out: Αν είσαι σε δίαιτα, ούτε απ' έξω. Θα σε τραβήξουν οι μυρωδιές στην αμαρτία.

Αιόλου 21 
Τηλ: 210 3210880

 

Montalbano   
Ο Mauro και ο Giuseppe κατάγονται από τη Σικελία και πριν δυο χρόνια άνοιξαν ένα μικρό σικελιάνικο θησαυρό. Στην οδό Κολοκοτρώνη, για αρχή θα σου τραβήξει το μάτι η ριγέ τέντα και η φυλλωσιά που καλύπτει την πρόσοψη. 

Θα πιεις το cappuccino σου, τσιμπώντας ιταλικές λιχουδιές, από focaccia και arancini, μέχρι γλυκές τάρτες και αμυγδαλόπιτες, όλα σε πολύ προσιτές τιμές. 

Ωραίο και cozy περιβάλλον, με χαρακτήρα και ιταλικό αέρα, ευγενικό προσωπικό και πεντανόστιμα προϊόντα. 

Key word: Σικελικό περιβάλλον & value for money

Watch out: Θα θέλαμε και ιταλική μουσική στα ηχεία.

Κολοκοτρώνη 12
Τηλ: 213 0292931

 

Πραξιτέλους
Μικρό και ατμοφαιρικό, τους τελευταίους μήνες μαζεύει πολύ ωραίες φάτσες (αργά), μέσα, στη στοά, στο πεζοδρόμιο έξω και απέναντι. Ωραία ξεσηκωτική μουσική, ώστε χορεύοντας να μιλήσεις με αγνώστους και να γνωρίσεις κόσμο.

Key word: Cosy και κατάλληλο για "χάζι".

Watch out: Πολυκοσμία και πολύ τσιγάρο εντός, Παρασκευές και Σάββατα.

Πραξιτέλους 34

Φουάρ
Από το πρωί μέχρι το βράδυ, για καφέ, φαγητό και ποτό, ένας πολυχώρος που μπορείς να παρακολουθήσεις εκθέσεις, να χορέψεις στο club με guest DJs, να δοκιμάσεις καλή ασιατική κουζίνα, με 60's ατμόσφαιρα.

Key word: Ωραίο αίθριο

Watch out: Λίγο κυριλέ  

Χριστοπούλου 6
Τηλ: 210 3211381

Δες και τα 43 μαγαζιά στο Down Town που κυκλοφορεί.