Ημέρα της Γυναίκας: Τι εναλλακτικό θα κάνεις σήμερα για να γιορτάσεις με τις φίλες σου;

Kαι να μην πάτε πάλι στο bar της γειτονιάς;
Ημέρα της Γυναίκας: Τι εναλλακτικό θα κάνεις σήμερα για να γιορτάσεις με τις φίλες σου;



Κάθε χρόνο μαζεύεστε η ίδια γυναικοπάρεα από το σχολείο και πίνετε τα ποτά σας στο ίδιο bar, μπροστά από τον ίδιο barman Φέτος, κάνετε κάτι διαφορετικό. Ψάξαμε και βρήκαμε πέντε εναλλακτικές προτάσεις για σήμερα.

ANGÈLE DUBEAU & LA PIETÀ - ΑΠΟ ΤΟΝ PHILIP GLASS ΣΤΟΝ LUDOVICO EINAUDI
Μία από τις σημαντικότερες γυναικείες ορχήστρες εγχόρδων, η La Pieta, και οι εκπληκτικές δημιουργίες, τόσο του κορυφαίου Ludovico Einaudi, όσο και των άλλων μεγάλων σύγχρονων δημιουργών, συνυπογράφουν μία μουσική απόλαυση για όλες όσες βρεθούν στις θέσεις του κοινού. Philip Glass, Michael Nyman, Marjan Mozetich, Maxime Goulet, Avro Part και Ludovico Einaudi από τη La Pieta, μια από τις σημαντικότερες γυναικείες ορχήστρες εγχόρδων.

"HΕ NΑΜED ME MALALA"
Το ντοκιμαντέρ του National Geographic Channel και του CineDoc, απο το σκηνοθέτη Davis Guggenheim, παρουσιάζει ένα από τα πιο πετυχημένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Malala Yousafzai, 15χρονης τότε, η οποία είχε στοχοποιηθεί για την δράση της υπέρ της μόρφωσης των κοριτσιών δέχθηκε πυρά στο κεφάλι, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Το Δεκέμβριο του 2014 έγινε η νεότερη υποψήφια για Νόμπελ Ειρήνης στην ιστορία του θεσμού. Η ιστορία της απόψε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 19:00.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "MΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ"
Τρία νεαρά μυγάκια τρυπώνουν στα «σύνεργα» των ανθρώπων της ΝΑΣΑ, μπαίνουν στο Διαστημόπλοιο, εκτοξεύονται και κάπως έτσι ξεκινούν όλα. Η παιδική παράσταση «Μια βόλτα στο Φεγγάρι», είναι μια μοναδική ευκαιρία να ταξιδέψουμε πίσω στον χρόνο, στο έτος 1969, όταν η αποστολή του Απόλλων 11 έφτανε εκεί που κανένας κάτοικος της Γης δεν είχε πάει: στο Φεγγάρι. Γιατί είστε ακόμα, όλες σας, παιδιά! Στο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου στις 18:30 και στις 19:30.

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ: "KΑΤΙ ΤΟ ΠΟΛΥ "ΩΡΑΙΟΝ"
Μία ομαδική έκθεση που εξερευνά τα όρια του κιτς στην σύγχρονη τέχνη. Το κιτς ξεκίνησε σαν όρος από τις αγορές τέχνης του Μονάχου στις δεκαετίες 1860-1870, περιγράφοντας τη φθηνή, μαζικής παραγωγής τέχνη, συνήθως ζωγραφιές και σχέδια (Kitschen = βάφω, αλείφω, πασαλείβω). Η αισθητική ήταν υπερβολική και μελοδραματική. Από τότε είναι συνυφασμένη με το ευτελές και το κακόγουστο. 17 καλλιτέχνες ψάχνουν απάντηση στο τι είναι κιτς και τι δεν είναι.

(Για το βράδυ)

LET ME KNOW! FESTIVAL_WOMAN
Οι αγαπημένες μας εναλλακτικές περσόνες της ελληνικής αγγλόφωνης μουσικής σκηνής Katerine Duska και Angelika Dusk, εμφανίζονται live στο Death Disco. Απόψε στις 21:00.

Aν από την άλλη το θες απαραιτήτως το ποτάκι σου για σήμερα, δες εδώ που θα πιεις τα πιο ωραια κοκτέιλ!