Save the date: 19, 20 και 21 Μαρτίου το Astir Palace συμμετέχει στην πρωτοβουλία «Gout de France» της Γαλλικής Πρεσβείας και γιορτάζει τη Γαλλική γαστρονομία διοργανώνοντας ένα τριήμερο γεύσεων στο εστιατόριο Alia Brasserie.
Ο Executive chef Στράτος Καλαθάκης έχει ετοιμάσει ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας, το οποίο θα συνοδεύεται από επιλεγμένα γαλλικά κρασιά, το οποίο θα "τρέχει" αυτές τις 3 μέρες από τις 19.00 έως τις 22.30 (τιμή/άτομο: 76€ μαζί με τα κρασιά).
Τι περιλαμβάνει το μενού:
- Ποικιλία Γαλλικών τυριών σε παλέτα με χειροποίητη μαρμελάδα αγριοφράουλας και σπιτικά αλμυρά μπισκότα
Κρασί: Whispering Angel, Provence AOP Rosé
- Γαλλική σαλάτα εποχής με πράσινα σπαράγγια, crème fraîche με μυρωδικά και κρουτόν βουτύρου
Κρασί: Pouilly-Fumé, Jean Max Roger
- Κολοκύθα ‘Musquee De Provence’ με ψητά λαχανικά Βρυξελλών, βασιλικά μανιτάρια τρομπέτες και σιρόπι από χειμωνιάτικη αγριότρουφα
Κρασί: Côtes du Rhône, Château de St Cosme
- Καρδιά μοσχαρίσιου φιλέτου για δύο άτομα με λαχανικά εποχής, σάλτσα βουτύρου ‘Choron’ και παραδοσιακή πατάτα ‘au gratin’
Κρασί: Chateau des Trois Tours, Bordeaux
- ‘Moelleux au chocolat’ με πραλίνα και κρέμα βατόμουρων ‘cassis’
Κρασί: Eau de Vie, Framboise Sauvage
Αν είσαι λάτρης των τυριών, από τις 12:00 στο Alia Lounge&Bar μπορείς να απολαύσεις εκλεκτά γαλλικά τυριά ενώ το Σάββατο 19/3 θα γίνει ένα ειδικό σεμινάριο γευσιγνωσίας «L’ART DES FROMAGES & VINS», από τις 19:30- 21:00 με τον Γιώργο Κυριακόπουλο, ιδιοκτήτη του Deli Provence και εξαιρετικού γνώστη των τυριών, και τον sommelier Γιώργο Φλούδα (Trinity Wines) που θα προτείνει τα ιδανικά ταιριάσματα με κρασί!
Για πληροφορίες και κρατήσεις μπορείς να επικοινωνήσεις με το 210 8902000 ή κάνε κλικ στο www.astirpalace.com