Tortuga: Εδώ οι τορτίγιες φτιάχνονται μπροστά σου (από την αρχή μέχρι το τέλος)

Αυτό σημαίνει ότι θα φας την πιο νόστιμη και τραγανή τορτίγια που έχεις δοκιμάσει, με συνδυασμούς που σε ταξιδεύουν γευστικά σε όλο τον κόσμο.
Tortuga: Εδώ οι τορτίγιες φτιάχνονται μπροστά σου (από την αρχή μέχρι το τέλος)



Ο Κωστής Γριμάνης, βιολόγος με αδυναμία στις χελώνες, είχε μία ωραία ιδέα: Να ανοίξει ένα μαγαζί με wraps. Όταν βρέθηκε στον δρόμο του ο chef Marko Rossi, αυτή η ιδέα απογειώθηκε.

Από τη Μάρω Παρασκευούδη

Το Tortuga προσφέρει χειροποίητη μεξικάνικη τορτίγια στη λογική του slow food – πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς και φρέσκα προϊόντα, τα οποία μαγειρεύονται καθημερινά στη λογική να σερβίρονται γρήγορα. Η κουζίνα είναι ανοιχτή, αφού το concept θέλει την τορτίγια να παρασκευάζεται μπροστά σου.

Αυτό σημαίνει ότι θα φας την πιο νόστιμη και τραγανή τορτίγια που έχεις δοκιμάσει, με συνδυασμούς που σε ταξιδεύουν γευστικά σε όλο τον κόσμο. Ο Marko έβγαλε στην επιφάνεια όλο το international μαγειρικό background  του και συνδύασε γεύσεις και αρώματα που δημιουργούν εκρήξεις ενθουσιασμού σε κάθε μπουκιά. Και κάπως έτσι έχεις γέμιση και ταξίδι: Κοτόπουλο με κάρι που θυμίζει Ινδία, tagine μοσχάρι για μία δόση από Μαρόκο, κεμπάπ από τη γειτονική Τουρκία, πανσέτα με oyster sauce που φέρνει στο μυαλό Ασία και φυσικά Μεσόγειος χάρη στον συνδυασμό σπιτικό τυρί, ψητά λαχανικά και μυρωδικά. Αν στα παραπάνω προσθέσεις φρέσκες πατάτες wedges και σούπα ημέρας, νομίζω ότι δεν έχεις να ζητήσεις κάτι παραπάνω. Η παγωμένη μπύρα εννοείται.

Το Tortuga δεν είναι ένα ακόμα street foodάδικο για να ξεπετάξεις την πείνα σου, αλλά ένα μαγαζί με φιλοσοφία – γι’ αυτήν πας άλλωστε μέχρι το Παγκράτι. Γιατί έχεις βαρεθεί τις μετριότητες και τις πρόχειρες δουλειές και θέλεις να τρως καλά ακόμη και στον δρόμο. Ο Marko ξεπέρασε τον τελειομανή εαυτό του και τα παιδιά που δουλεύουν φαίνεται ότι έχουν τη διάθεση να γίνουν ακόμα καλύτερα. Το μόνο που μένει είναι να τους δώσουμε τον απαραίτητο χρόνο για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μίας καινούριας επιχείρησης και να κάνουμε λίγη υπομονή στην ουρά.

 

Info

Αρχιμήδους 1, Παγκράτι

facebook.com/tortugafoodbar