Γιατί δεν πρέπει να χάσεις το Interstellar

Το Interstellar, η νέα ταινία του Christopher Nolan με τον Matthew McConaughey να ταξιδεύει στο διάστημα είναι η ταινία που δεν πρέπει να χάσετε.
Γιατί δεν πρέπει να χάσεις το Interstellar



Σ’ έναν μελλοντικό κόσμο οι άνθρωποι έχουν καταφέρει να καταστρέψουν το περιβάλλον, κάνοντας την τροφή όλο και πιο δυσεύρετη. Όταν ανοίγει μια τρύπα στο διάστημα μια ομάδα εξερευνητών με πιλότο τον Matthew McConaughey ξεκινά ένα ταξίδι στον γαλαξία και τον χωροχρόνο για να σωθεί η ανθρωπότητα.

Μην μπερδεύεστε με το Αρμαγέδδων. Καμία σχέση δεν έχει η ταινία.  Το Interstellar, για το οποίο ελάχιστα πράγματα γνωρίζαμε πριν την παγκόσμια πρεμιέρα του,  βασίζεται στις επιστημονικές θεωρίες του Κιπ Θορν για τον χωροχρόνο και αποτελεί έναν συνδυασμό εντυπωσιακών σκηνών και ερμηνειών από τους Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Michael Cane, Ellen Bernstein και Casey Affleck.

Μάλιστα ο Matthew McConaughey δέχτηκε να συμμετάσχει στην ταινία, σχεδόν χωρίς να γνωρίζει σε τι λέει ναι. Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, η πρώτη του συνάντηση με τον σκηνοθέτη τελειώσε χωρίς να έχουν συζητήσει το παραμικρό για την ταινία, αλλά για τους ίδιους, τις οικογένειες τους και τη ζωή τους.

Την ταινία είχε αρχίσει να δουλεύει ο  Steven Spielberg το 2006, αλλά παράτησε επειδή θεώρησε ότι δεν του ταιριάζει. Έτσι η νέα Οδύσσεια του Διαστήματος, όπως την έχουν ονομάσει πολλοί πέρασε στα χέρια του Nolan, ο οποίος μετά την τριλογία του Σκοτεινού Ιππότη και το Inception θεωρείται από τους πιο θαραλέους και ολοκληρωμένους σκηνοθέτες της γενιάς του.  Η ελπίδα πολλών να δούμε ένα νέο αριστούργημα και μια ταινία που θα συνεχίσει την πορεία του περσινού Gravity σε ταμεία και βραβεία.

Κι εδώ έρχεται η μεγαλύτερη απογοήτευση των κριτικών,  αφου όσο εντυπωσιακή κι αν βρίσκουν την ταινία, όσο ενδιαφέρουσες κι αν είναι οι θεωρίες που παρουσιάζονται, όση δημοσιότητα κι αν έχει αποκτήσει η ταινία και οι συντελεστές της,  όσο επική κι αν είναι, στο τέλος της λείπει αυτό το μοναδικό που θα την κάνει πρώτη στην πορεία για τα Όσκαρ.

Αυτά για τους κριτικούς. Το κοινό είναι ήδη ενθουσιασμένο, παρά τη μεγάλη διάρκεια των 169 λεπτών, ο Μακόναχι φαίνεται να επιβραβεύεται και φέτος για τις καλές επιλογές του και η ταινία προβλέπεται ότι θα σπάσει τα ταμεία.