Vinarte: ένα wine bar-restaurant που αγαπάει την τέχνη

Από τον χώρο μέχρι τα κρασιά και το μενού του, το μαγαζί εστιάζει γύρω από την ιταλική κουλτούρα και το ταπεραμέντο της γειτονικής χώρας.
Vinarte: ένα wine bar-restaurant που αγαπάει την τέχνη



Όπως προδίδει και το όνομά του, το Vinarte (vino & arte) συνδυάζει τον οίνο και την τέχνη σε έναν χώρο εξαιρετικής φινέτσας και προσεγμένης διακόσμησης που σε ταξιδεύει στη Βόρεια Ιταλία. Από τον χώρο μέχρι τα κρασιά και το μενού του, το μαγαζί εστιάζει γύρω από την ιταλική κουλτούρα και το ταπεραμέντο της γειτονικής χώρας.

Το Vinarte προσφέρει στους λάτρεις του οίνου, αλλά και σε όσους θέλουν να εντρυφήσουν στα μυστικά του καλού κρασιού, μία ολοκληρωμένη εμπειρία. Ο οινοχόος βρίσκεται εκεί καθημερινά και γνωρίζει σε βάθος την κάβα του Vinarte και η walk-in κλιματιζόμενη κάβα σού δίνει τη δυνατότητα να βιώσεις ζωντανά τα κρασιά της λίστας, που εστιάζουν στον ελληνικό και τον ιταλικό αμπελώνα, χωρίς να λείπουν από αυτήν και κρασιά του παγκόσμιου χάρτη. Στο μαγαζί, το οποίο έστησαν με πολλή αγάπη και μεράκι οι Ειρήνη και Αντώνης Σολωμός, θα ανακαλύψεις νέες ετικέτες, συνοδεύοντάς τες με μικρά πιάτα από το μεγάλο αριθμό ορεκτικών, αλλά και με εξαιρετικές ποικιλίες ελληνικών ή ιταλικών τυριών και αλλαντικών, έως και μη συνηθισμένων τυριών από μικρούς παραγωγούς.

Μπορείς όμως να επιλέξεις και πιάτα από ένα πλήρες μενού, το οποίο περιλαμβάνει ευφάνταστες σαλάτες, όπως Ανάμεικτη σαλάτα με ρόκα, προσούτο Πάρμας, πράσινο σταφύλι, stracchino και vinegrette εσπεριδοειδών, ζυμαρικά, όπως Φρέσκιες ταλιατέλες με γαρίδες Black Tiger και ντοματίνια Κρήτης ή Cappelletti γεμιστά με προσούτο crudo Πάρμας με βούτυρο και φασκόμηλο,  πίτσες με ζύμη από αυθεντική ιταλική συνταγή και λαχταριστά επιδόρπια, σαν την Πανακότα με βανίλια Μαδαγασκάρης με γλυκό του κουταλιού βύσσινο και το   Γλυκό σαλάμι σοκολάτας με sauce σοκολάτας και Μαυροδάφνης, με κοινό παρανομαστή όλων τις αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες και το σεβασμό σε αυτές κατά το μαγείρεμα. Εκτός όμως από το καλό φαγητό, στο Vinarte θα απολαύσεις βραδιές γευστικών δοκιμών, παρουσιάσεις κρασιών από τους παραγωγούς τους και βραδιές με ζωντανή μουσική.

 

Info

Μαραγκού 18, Γλυφάδα
210-8941511

Ανοιχτό Τρίτη έως Κυριακή από τις 18.00