Τα πιο ζεστά cafe για να κάνεις μία στάση από τα ψώνια ή τη δουλειά σου

Τα ζεστά ροφήματα είναι το αντίδοτο στο κρύο και το τρέξιμο των ημερών.
Τα πιο ζεστά cafe για να κάνεις μία στάση από τα ψώνια ή τη δουλειά σου



Η τελευταία ημέρα του χρόνου μάς βρίσκει να τρέχουμε για τα τελευταία ψώνια και να προσπαθούμε να κλείσουμε τις εκκρεμότητες της δουλειάς. Αν δεν είσαι από τους τυχερούς που αυτή την στιγμή πίνουν τη σοκολάτα τους σε κάποιο ατμοσφαιρικό βιενέζικο καφέ, μην ανησυχείς. Στην Αθήνα υπάρχουν αρκετά ζεστά μέρη για να κάνεις μία στάση από το shopping ή να δουλέψεις εκτός γραφείου. Αν είσαι από τους τυχερούς που η δουλειά τους τούς επιτρέπει να εργάζονται κι εκτός γραφείου, τότε το μόνο που σου χρειάζεται είναι ένα laptop και free wi-fi. Μπορεί στο σπίτι σου να έχεις την άνεση και την ησυχία που επιθυμείς, αλλά υπάρχουν ημέρες που έχεις όρεξη να δεις λίγο κόσμο παραπάνω ή απλά να ξεφύγεις από τη μαμά, την συγκάτοικο ή ακόμα και το αγόρι σου. Ή μπορεί απλά να βρίσκεσαι έξω και να επείγεσαι να στείλεις εκείνο το email που σου ζήτησε το αφεντικό σου.

Από τη Μάρω Παρασκευούδη

Μέχρι πρότινος, το να πάρεις το laptop σου και να πιάσεις τραπεζάκι σε μία καφετέρια ήταν εικόνα που συναντούσαμε κυρίως στο εξωτερικό. Ευτυχώς όμως, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αφήνουν κατά μέρος τις ντροπές και επιλέγουν να δουλέψουν εκτός σπιτιού. Η ησυχία είναι απαραίτητη για να συγκεντρωθείς και να κάνεις σωστά τη δουλειά σου. Επομένως, χρειάζεσαι μέρη που δεν φημίζονται για τα δυνατά ντεσιμπέλ, ούτε για τον mainstream χαρακτήρα τους. Η διαρρύθμιση του εσωτερικού χώρου παίζει επίσης σημαντικό ρόλο – δύσκολα μπορείς να δουλέψεις καθισμένη σε ένα ψηλό σκαμπό στην μπάρα ή έξω στο κρύο, καθώς επίσης και η δωρεάν παροχή wi-fi. Επειδή όμως είναι γνωστό ότι η πολλή δουλειά μπορεί να σου ανοίξει την όρεξη, θέλεις το μέρος που θα επιλέξεις να προσφέρει στο μενού του ελαφρά γεύματα, όπως σάντουιτς, σαλάτες, πίτσα ή ζυμαρικά.

Ακόμη το σκέφτεσαι; Εμείς πάντως κάναμε την έρευνά μας και καταλήξαμε στα μέρη που μας εμπνέουν περισσότερο και μας κάνουν ακόμα πιο δημιουργικός στη δουλειά μας. Θα εκπλαγείς ευχάριστα με το πόσο πολύ μπορεί να αλλάξει τη διάθεσή σου μία κούπα ζεστή σοκολάτα από τα χεράκια της Πελαγίας στη Σοκολάτα, ένα νόστιμο Panini με προσούτο και παρμεζάνα στο Facce Strane, ένα χαμόγελο από έναν άγνωστο που δουλεύει δίπλα σου στην Κιμωλία και μία βόλτα από τη βιβλιοθήκη στα Ποιήματα & Εγκλήματα ή το Bookabar. Ένα είναι σίγουρο: Θα περάσεις ωραία και θα δεις τη δουλειά να βγαίνει πιο γρήγορα. 

 

Φωτογραφίες: Δανάη Ίσαρη

Info

Σοκολάτα (Βουλής 35 & Απόλλωνος 7, Σύνταγμα),  Κιμωλία (Υπερείδου 5, Πλάκα), Facce Strane (Βασιλέως Αλεξάνδρου 5-7, Κάραβελ), Ποιήματα & Εγκλήματα (Αγίας Ειρήνης 17), Bookabar (Αγίου Κωνσταντίνου 50, Μαρούσι)