Ταινία: Hunger Games: Mockingjay Μέρος 1ο

Με μήνυμα «Ό,τι αγαπάμε περισσότερο, αυτό μας καταστρέφει» επιστρέφουν οι Αγώνες Πείνας με το 1ο μέρος του Mockingjay και την Jennifer Lawrence να φοράει και πάλι την στολή της ηρωίδας που έκανε τους νέους να ξεχάσουν το Twilight.
Ταινία: Hunger Games: Mockingjay Μέρος 1ο



Στην προηγούμενη ταινία η Κάτνις κατέστρεψε την αρένα των αγώνων και απέδρασε με την βοήθεια των επαναστατών, αφήνοντας όμως πίσω τον Πίτα. Τώρα επιστρέφει στην Περιοχή 13 και με την πίεση της Προέδρου Κόιν καλείται να γίνει το πρόσωπο της επανάστασης κατά της Πάνεμ. Πρώτα όμως θα θελήσει να σώσει τον Πίτα, ο οποίος ύστερα από πλύση εγκεφάλου στέκεται σύμβολο της Πάνεμ και της καταπίεσης.

Παρά τα Όσκαρ και την συμμετοχή της σε πολλές επιτυχημένες ταινίες, αυτή είναι η ταινία με την οποία έχει συνδεθεί περισσότερο η Jennifer Lawrence και απέδειξε ότι ακόμη και στα blockbuster μπορούμε να δούμε υποδειγματικές ερμηνείες.

Για την 3η ταινία της σειράς γνωρίζουμε ελάχιστα, αφού κάνει παγκοσμίως πρεμιέρα την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά είχε σχολιάστει αρνητικά το γεγονός ότι και αυτή  έσπασε το τέλος της ιστορίας σε δυο ταινίες.  Ωστόσο οι πρώτες κριτικές σταμάτησαν κάθε σχετική συζήτηση, αφού σχεδόν εκθειάζουν την ταινία και την επιλογή να γίνει πιο σκοτεινή, τολμηρή και συγκινητική, χωρίς να χάνει την αγωνία, την δράση και τις εντυπωσιακές σκηνές.

Θυμίζουμε ότι η ταινία αντιμετώπισε πρόβλημα στην παραγωγή, ύστερα από τον ξαφνικό θάνατο του Philip Sheymour Hoffman, ο οποίος είχε παίξει σημαντικό ρόλο ήδη από την προηγούμενη ταινία και δεν είχε ολοκληρώσει τα γυρίσματα των σκηνών του. Για να καλύψουν αυτό το κενό, οι συντελεστές ξαναέγραψαν τις σκηνές και έδωσαν τον ρόλο τους στην ιστορία σε άλλους ηθοποιούς. Μάλιστα δήλωσαν ότι δεν ήθελαν να κλέψουν την ερμηνεία του χρησιμοποιώντας ολόγραμμα του Χόφμαν και τοποθετώντας τον ψηφιακά στο περιβάλλον.

Στο καστ επιστρέφουν οι Woody Harrelson, Josh Hutcherson, Elizabeth Banks, ενώ για πρώτη φορά βλέπουμε και την Julianne Moore.