Η Κάρμεν Ρουγγέρη ανεβάζει την «Οδύσσεια» για παιδιά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Όλα αρχίζουν στον Όλυμπο…
Η Κάρμεν Ρουγγέρη ανεβάζει την «Οδύσσεια» για παιδιά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης



Ένα θέατρο μετατρέπεται σε καράβι για να μπορέσει να ζωντανέψει την «Οδύσσεια» του Ομήρου.  Η καινούρια παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, μεταφέρει στο θέατρο το μεγαλειώδες έπος του Ομήρου για τα κατορθώματα του  Οδυσσέα, του βασιλιά της Ιθάκης. 

Όλα αρχίζουν στον Όλυμπο… Οι θεοί συνεδριάζουν, μιας που ο Ποσειδώνας – εχθρός του Οδυσσέα – λείπει σε ταξίδι.  Ευκαιρία να επιτρέψουν στον πολύπαθο ήρωα να φύγει από το νησί της Καλυψώς, όπου είναι αποκλεισμένος. Με μια σχεδία ο Οδυσσέας ξεκινάει για την ποθητή επιστροφή.  Για κακή του τύχη, ο Ποσειδώνας, γυρνώντας από το ταξίδι του, τον βλέπει.  Θυμώνει, σηκώνει φουρτούνα και ο Οδυσσέας ναυαγεί στο νησί των Φαιάκων.  Από τους Λωτοφάγους στην Κίρκη και από τον Κάτω Κόσμο στις Σειρήνες, ο ήρωας διηγείται τις περιπέτειές του πριν καταφέρει να επιστρέψει πίσω στην πολυπόθητη πατρίδα του την Ιθάκη.

Η μυθολογία ήταν ανέκαθεν γοητευτική για τα παιδιά, με την «Οδύσσεια» να παραμένει ένα από τα ωραιότερα «παραμύθια» για κάθε ηλικία. Και η Κάρμεν Ρουγγέρη με τη σειρά της γνωρίζει πολύ καλά πώς να δίνει ζωή σε αυτά τα παραμύθια και να κάνει ακόμα κι εμάς τους μεγαλύτερους σε ηλικία να παρασυρόμαστε μέσα σε αυτά.

 

Info

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

Τηλ: 215 550 8270  &  210 34 18 579

Κάθε Κυριακή στις 11:30 και στις 15:30

Γενική είσοδος: 12 ευρώ