Έρχονται Χριστούγεννα! Bazaars, ταινίες, παραστάσεις και όλα όσα μας βάζουν σε γιορτινό κλίμα

Αγοράζουμε χριστουγεννιάτικα δώρα, πίνουμε γιορτινά cocktail, τρώμε μαλλί της γριάς, παρακολουθούμε μαγευτικές παραστάσεις και ταινίες και βοηθάμε στην εξάπλωση του Christmas spirit.
Έρχονται Χριστούγεννα! Bazaars, ταινίες, παραστάσεις και όλα όσα μας βάζουν σε γιορτινό κλίμα



Μπορεί η πόλη να μην «φωνάζει» Χριστούγεννα, μιας και ο γιορτινός στολισμός δεν έχει κάνει απόλυτα την εμφάνισή του, αλλά έχουμε τον τρόπο να μπούμε σε εορταστικό κλίμα. Bazaars, θεατρικές παραστάσεις, ταινίες, ειδικά μενού σε μαγαζιά είναι μόνο μερικά από όσα μας υπενθυμίζουν ότι σε λίγο έρχονται Χριστούγεννα.

Από τη Μάρω Παρασκευούδη

Αυτό το Σαββατοκύριακο αγοράζουμε χριστουγεννιάτικα δώρα για τους αγαπημένους μας, πίνουμε γιορτινά cocktail, τρώμε μαλλί της γριάς, παρακολουθούμε μαγευτικές παραστάσεις και ταινίες και βοηθάμε στην εξάπλωση του Christmas spirit. Έχουμε πλέον κάθε λόγο να ντυθούμε πιο λαμπερά, να προσθέσουμε λίγο glitter παραπάνω, να «κακομάθουμε» τον εαυτό μας και φυσικά να το ρίξουμε έξω.

Christmas shopping

Μπορεί να μην έχουμε τις υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές που συναντάμε στο Βερολίνο ή τη Βιέννη, αλλά σίγουρα υπάρχουν αρκετά bazaars για να κάνουμε τις πρώτες χριστουγεννιάτικες αγορές.

Το Σάββατο (13/12) ξεκινάμε την ημέρα μας στο bazaar αγάπης που διοργανώνουμε εδώ στο #FollowMe με την εκπομπή Join Us του ΣΚΑΪ στο Ρομάντσο (11:00 – 20:00 - Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια) για να συγκεντρώσουμε χρήματα για την ενίσχυση των δράσεων της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης Κιβωτός του Κόσμου. Βρίσκουμε μικρούς θησαυρούς που κάθε κορίτσι θα ήθελε στη ντουλάπα του, αγοράζουμε σε πολύ χαμηλές τιμές αξεσουάρ, διακοσμητικά για το σπίτι, γλυκές και αλμυρές λιχουδιές, και διασκεδάζουμε φτιάχνοντας χριστουγεννιάτικα γλυκά, κάνοντας γυμναστική και beaute και μαθαίνοντας πλέξιμο.

Την Κυριακή (14/12) ανεβαίνουμε Βόρεια στο Half & Half (11:00 – αργά το απόγευμα, Λ. Κηφισίας 265, Κηφισιά), το οποίο διοργανώνει bazaar για να προμηθευτούμε το γούρι μας για το 2015, να αγοράσουμε ιδιαίτερα χειροποίητα κοσμήματα και άλλα αντικείμενα για τους αγαπημένους μας και φυσικά να τα πούμε με τις φίλες μας πίνοντας καφέ και τσάι.

Μουσική παντού

Από αυτό το Σάββατο (13/12) έως το Σάββατο (27/12), 14 συγκροτήματα και 100 μουσικοί υπόσχονται να μας βάλουν σε εορταστικούς ρυθμούς με χορό, τραγούδι και πολλή μουσική στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που οργανώνει ο δήμος Αθηναίων στην πλατεία Συντάγματος για τα Χριστούγεννα. Το πρόγραμμα ξεκινάει το Σάββατο (13/12) με τους Empty Frame (17.30 - 18.30) και Gautier 19.00 - 20.00 και συνεχίζεται την Κυριακή (14/12) με τους Jaguar Bombs (17.30 - 18.30) και Los Mujeros (19.00 - 20.00).

Ποδήλατο και τέχνη πάνε μαζί

Σε μία καλλιτεχνική βόλτα προσκαλεί όλες τις ποδηλάτισσες το Skirt Ride την Κυριακή (14/12). Η ομάδα συνεργάζεται με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ) και την οργανωτική ομάδα της Art-Athina, και οργανώνει  μια βόλτα με ποδήλατο σε 5 γκαλερί της Αθήνας που συμμετέχουν στο πολιτιστικό διήμερο Gallery Weekend 2014. Ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος (http://skirtride.gr/?p=2193).

Γιορτινά cocktail

Όχι ότι χρειαζόμασταν κάποια ιδιαίτερη αφορμή για να πάμε στο Gin Joint (Χ. Λαδά 1), αλλά το αγαπημένο μας μπαρ στην πλατεία Καρύτση μας δίνει έναν καλό λόγο: Γιορτινός κατάλογος με 4 ιδιαίτερα cocktails που θέλουμε να πίνουμε στις γιορτές. Το “Pinky Swear” το ξεχωρίσαμε ήδη.

Ταξίδι στην Ιαπωνία

Μέρες που είναι και τι δεν θα δίναμε για ένα μακρινό ταξίδι και μάλιστα σε έναν ιδιαίτερο προορισμό όπως είναι η Ιαπωνία. Επειδή όμως πέφτει κάπως μακριά, θα αρκεστούμε στην παράσταση του Οno-Gagaku-kai, ενός ιστορικού μουσικοχορευτικού συνόλου από την Ιαπωνία. Τελετουργική μουσική και κίνηση, πολυτελή κοστούμια και μυσταγωγική ατμόσφαιρα μάς μεταφέρουν, μέσα από ένα σπάνιο θέαμα, 1300 χρόνια πίσω, όταν γεννήθηκε το γκαγκάκου (που σημαίνει αιθέρια μουσική), το οποίο εντάχθηκε τον Απρίλιο του 2009 από την UNESCO στον κατάλογο της «Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας».

Σινεμά με όλη την οικογένεια

Αν δεν έχεις παιδί, πιθανότατα να έχεις βαφτιστήρι ή ανιψάκι. Δεν έχουμε καλύτερη έξοδο από μία βραδιά στο σινεμά με ζεστό popcorn και ζελεδάκια για να δούμε μία ταινία που ταιριάζει ιδανικά στη γιορτινή περίοδο, όπως ακριβώς είναι το Πάντινγκτον. Η ιστορία αφορά έναν νεαρό Περουβιανό αρκούδο με πάθος για οτιδήποτε Αγγλικό, ο οποίος ταξιδεύει από τις αχανείς ζούγκλες της χώρας του μέχρι το Λονδίνο με σκοπό να βρει ένα φιλόξενο σπίτι. Αν και αρχικά διαπιστώνει, με τον πιο σκληρό τρόπο, ότι η ζωή στην πόλη δεν είναι όπως τη φανταζόταν δεν θα αργήσει να πέσει πάνω στην ευγενική οικογένεια των Μπράουν. Η μητέρα και τα παιδιά της οικογένειας, αφού διαβάσουν την ταμπέλα που έχει κρεμασμένη στο λαιμό του (“Παρακαλώ φροντίστε αυτόν τον αρκούδο”), αποφασίζουν να τον πάρουν μαζί τους, προσφέροντάς του μια προσωρινή διαμονή στο ζεστό και φιλόξενο σπίτι τους. Κι ενώ όλα δείχνουν ήρεμα κι ωραία στη συνύπαρξη του σκανδαλιάρη Πάντινγκτον με τη νέα του οικογένεια, τα πράγματα θα έρθουν άνω κάτω όταν το σπάνιο αρκουδάκι θα τραβήξει την προσοχή μιας σατανικής ταριχεύτριας ζώων, την οποία υποδύεται η Νικόλ Κίντμαν.