Χριστούγεννα στην πόλη; Τι κάνουν τα κορίτσια!

Τι θέλει ένα κορίτσι τα Χριστούγεννα; Cupcakes, cocktail, λουλούδια, beaute, ατελείωτες βόλτες και φυσικά τις φίλες της για να μοιραστεί όλα τα παραπάνω.
Χριστούγεννα στην πόλη; Τι κάνουν τα κορίτσια!



Με την κολλητή μου είχαμε μία ιεροτελεστία τα Χριστούγεννα. Φορούσαμε ό,τι πιο χουχουλιάρικο είχαμε, δίναμε ραντεβού στο Σύνταγμα, αγοράζαμε μαλλί της γριάς και κάναμε βραδινή βόλτα στη φωταγωγημένη πόλη. Θυμάμαι ακόμα να λέμε «κόλλα το» και να δίνουμε τα γεμάτα ζάχαρη χέρια μας γελώντας με την ψυχή μας.

Από τη Μάρω Παρασκευούδη

Σε πείσμα όλων αυτών που θέλουν να ποδοπατήσουν το Christmas spirit και προς χάριν των ωραίων Χριστουγέννων που έχω περάσει, αποφάσισα να ξαναβγώ στην πόλη παρέα με τη φωτογράφο μας, τη Δανάη, και να μπούμε σε γιορτινό κλίμα. Τι θέλει ένα κορίτσι τα Χριστούγεννα; Cupcakes, cocktail, λουλούδια, beaute, ατελείωτες βόλτες και φυσικά τις φίλες της για να μοιραστεί όλα τα παραπάνω.

Single, σε σχέση, φρεσκοχωρισμένη, it’s complicated, όποιο κι αν είναι το στάτους σου, χρωστάς στον εαυτό σου περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Τι θα έλεγες να ξεκινήσεις να κάνεις πράξη το φετινό New Year Resolution σου λίγο πιο νωρίς;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Στολισμός σπιτιού. Χωρίς αλεξανδρινά και γκι, Χριστούγεννα δεν γίνονται. Η τελευταία μας εμμονή όμως είναι το φυσικό βαμβάκι, το οποίο φέρνει μία πιο ρουστίκ πινελιά στη διακόσμηση, και προσωπικά μου θυμίζει Χριστούγεννα στο χωριό. Κι αφού στολίσεις το σπίτι, σειρά έχεις εσύ.

Πόσες φορές έχεις πει ότι χρειάζεσαι επειγόντως ένα μασάζ, αλλά δεν το κάνεις ποτέ; Ή ποια ήταν η τελευταία φορά που ανανέωσες τα καλλυντικά σου κι έκανες καθαρισμό προσώπου; Στο The Apivita Experience Store μπορείς να αφιερώσεις μία ολόκληρη ημέρα στον εαυτό σου, μακριά από όλους και όλα, ενώ βρίσκεσαι στο κέντρο της Αθήνας. Η φιλοσοφία της Apivita κινείται γύρω από την ολιστική προσέγγιση του Ιπποκράτη για την υγεία και την ομορφιά, την αξιοποίηση των φυσικών προϊόντων και της πλούσιας χλωρίδας αλλά και την κοινωνία της μέλισσας. Έτσι, έχει δημιουργηθεί ένας μοναδικός, «πράσινος» χώρος όπου χαλαρώνουμε και περιποιούμαστε τον εαυτό μας.

Πρώτη στάση το ισόγειο για να προμηθευτούμε τις νέες μάσκες προσώπου για βαθύ καθαρισμό, φροντίδα και λάμψη. Ξεχωρίσαμε τη μάσκα σύσφιξης με βασιλικό πολτό, η οποία ενισχύει την ελαστικότητα και σφριγηλότητα της επιδερμίδας, τη μάσκα λάμψης με ρόδι αλλά και τη μάσκα με πράσινη άργιλο η οποία καθαρίζει σε βάθος, συσφίγγει τους πόρους και μειώνει τη λιπαρότητα της επιδερμίδας. Συνεχίσαμε στο Beehive Spa, ένα σπα πραγματική κυψέλη για μασάζ και καθαρισμό προσώπου σε μία υπέροχη και ζεστή ατμόσφαιρα και καταλήξαμε στο Apivita Hair Studio, γιατί θέλουν και τα μαλλιά την περιποίησή τους. Επειδή όμως η ομορφιά δεν αποτελεί μόνο εξωτερική υπόθεση, κάναμε μία στάση και στο Juicy Bee Bar για οργανικούς χυμούς και ελληνικά βότανα.

Χριστουγεννιάτικο δώρο στον εαυτό σου πήρες; Μετά από αρκετό window shopping στις στολισμένες βιτρίνες της πόλης και πολλές δοκιμές ρούχων και παπουτσιών, ενδώσαμε στα γιορτινά Vans. Έχουμε κι εμείς τα φετίχ μας και σίγουρα μέσα σε αυτά είναι τα βελουτέ flatforms και τα δερμάτινα κλασικά authentic σχέδια.

Όποιος με γνωρίζει καλά, ξέρει ότι έχω εμμονή με τα παπούτσια. Ξέρει όμως ότι αυτό που λατρεύω ακόμα περισσότερο είναι τα σπιτικά γλυκά. Ειδικά όταν αυτά θυμίζουν το Tea Party στην Αλίκη του Λούις Κάρολ. Στο μικρούλικο μαγαζάκι Emi’s Cupcake βρήκαμε όλα αυτά τα γλυκά που δυσκολεύεσαι να τα φας αφού θέλεις να τα χαζεύεις. Και μιας και μιλάμε για θερμίδες, έχω ακόμη μία πρόταση που δεν μπορείς να αντισταθείς: Cocktails. Ξέρεις, αυτά τα γιορτινά που θέλεις να φωτογραφίσεις και να ανεβάσεις στο Instagram κι ας σε κοροϊδεύουν οι φίλοι σου.

Τι γίνεται όμως όταν δεν έχεις ούτε ευρώ στο πορτοφόλι σου ή πολύ απλά δεν έχεις διάθεση να βγεις από το σπίτι; Φωνάζεις τις κολλητές σου. Γιορτές χωρίς καινούρια παπούτσια, ρούχα και λαμπερά ρεβεγιόν γίνονται. Χωρίς όμως τους αγαπημένους σου όχι. Ψάξτε στην αποθήκη για παλιά επιτραπέζια, τις βελόνες της γιαγιάς, βινύλια, παλιά φωτογραφικά άλμπουμ, ετοιμάστε ζεστά ροφήματα, φορέστε άνετα ρούχα και μαζευτείτε κάθε φορά και σε διαφορετικό σπίτι. Αγαπημένα και χαρούμενα: Έτσι θέλουν τα κορίτσια να περάσουν αυτά τα Χριστούγεννα!