Έχεις όρεξη για burger; Αυστηρά ακατάλληλο για χορτοφάγους

Spoiler Alert: Το burger που σου κλείνει το μάτι στη φωτογραφία είναι το French Connection του The Burger Joint.
Έχεις όρεξη για burger; Αυστηρά ακατάλληλο για χορτοφάγους



Πολλά ακούγονται για το πώς πρέπει να είναι ένα καλό burger. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να θυμίζει το μπιφτέκι της μαμάς σου. Στο burger το σωστό, θέλεις να γεύεσαι το καλό κρέας με την κατάλληλη δόση καρυκευμάτων – το τι θα έχει μέσα είναι προσωπική υπόθεση του καθενός.  

Από τη Μάρω Παρασκευούδη

Τα burger που συγκεντρώσαμε παρακάτω δεν εντάσσονται στην κατηγορία του junk. Κουβαλούν την αλητεία των δημιουργών τους, αλλά παρασκευάζονται με πολύ καλές πρώτες ύλες και δανείζονται αρκετά στοιχεία από την gourmet κουζίνα.  

 

New Taste

Ένα burger έχει ο κατάλογος κι αυτό είναι το New Taste burger με black angus. Είναι ίσως από τις λίγες φορές που ο chef (Steven Frost) και η ομάδα του δεν τσιγκουνεύονται το αλάτι σε ένα τέτοιο πιάτο. Και για αυτόν τον λόγο είναι πλούσιο στην απλότητά του.

Φιλελλήνων 16, Σύνταγμα

The Burger Joint

Ανήκω στην κατηγορία αυτών που δεν ξέρουν τι να πρωτοδιαλέξουν και τελικά ενδίδω στο Umami Burger. Αυτός ο συνδυασμός με το κατσικίσιο τυρί είναι απλά κολασμένος.

Φοίβης 17, Γλυφάδα / Σολωμού Διονυσίου 4, Ν. Ψυχικό

Ace Burger Company

Αυτό που έλειπε από την περιοχή της Πανόρμου (το καλό φαγητό στο πόδι πριν συνεχίσεις για ποτά) έφερε ο Γιώργος Παπακώστας του The Burger Joint. Αυτό που διαφοροποιεί το νέο concept του Γιώργου είναι ότι εδώ βρίσκεις burger το ίδιο νόστιμα και ποιοτικά με το Burger Joint αλλά πολύ πιο οικονομικά. Μικρότερη μερίδα, λιγότερα gourmet υλικά, self service και όλα γίνονται.

Καρύστου 6, Αθήνα

New Orleans Burger

Ένας τοίχος χωρίζει την Karamuza από το New Orleans. Η ομάδα δεν θα μπορούσε να κάνει καλύτερο επαγγελματικό εγχείρημα, αφού δεν σε αφήνει να πας μακριά για φαί μετά το ποτό. Hangover Blues για σένα που το παράκανες με τα cocktail και Burning Beef αν το επισκεφτείς νηφάλιος.

Περικλέους 42, Πεύκη

Nixon

Αν έχει ταυτιστεί με κάτι αυτό το μαγαζί, αυτό είναι σίγουρα το burger. Είτε στη mini εκδοχή του είτε στην κανονική, χορταστική μερίδα, το Nixon burger έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια στις προτιμήσεις μας.

Αγησιλάου 61, Κεραμεικός

Juicy Grill

Όχι έναν αλλά δέκα ολόκληρους λόγους έχει δώσει η Νάνσυ Φαφούτη για να μας πείσει ότι εδώ θα φάμε το καλύτερο burger της ζωής μας. Για να μας φέρει στο γραφείο ούτε λόγος όμως.