Σήμερα πάμε θέατρο και βλέπουμε την παράσταση «Ο δικηγόρος Ντάροου»

Ο Σταμάτης Φασουλής ερμηνεύει έναν εξαιρετικό μονόλογο σε σκηνοθεσία του Νίκου Χατζόπουλου.
Σήμερα πάμε θέατρο και βλέπουμε την παράσταση «Ο δικηγόρος Ντάροου»



Ο Σταμάτης Φασουλής ερμηνεύει έναν εξαιρετικό μονόλογο συστήνοντας μια δυναμική προσωπικότητα της σύγχρονης αμερικάνικης ιστορίας. Ο Κλάρενς Ντάροου (1857 - 1938) υπήρξε ένας θρύλος για την αμερικανική Δικαιοσύνη, υπερασπιστής των φτωχών και των αδικημένων, σε μια εποχή δύσκολη και σκληρή, η οποία συγκρίνεται με τη σημερινή. Είχε θέσει σκοπό της ζωής του την κατάργηση της θανατικής ποινής, υπερασπίζοντας με πάθος την προστασία της ελευθερίας της σκέψης και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Γόνος ενός ζευγαριού με φιλελεύθερες ιδέες σε μια επαρχιακή πόλη του Οχάιο, έμαθε να παίρνει πάντα το μέρος των αδυνάτων και υποστήριζε σθεναρά ότι η πραγματική αιτία του εγκλήματος είναι η φτώχεια και η άγνοια. Συνδέθηκε με πολύ σημαντικές δίκες, όπως η «Δίκη των Πιθήκων» όπου στο εδώλιο κάθισε η θεωρία του Δαρβίνου για την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους. 

Πρόκειται για ένα ρόλο – σταθμό, που πρωτοερμήνευσε το 1974 ο Χένρι Φόντα, ενώ φέτος, ο Κέβιν Σπέισι έδωσε με αυτόν την αποχαιρετιστήρια παράστασή του από τη σκηνή του Old Vic Theater του Λονδίνου, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Στην Ελλάδα, τον έχουν ερμηνεύσει στο παρελθόν ο Τίτος Βανδής και ο Γιώργος Φούντας.

Αυτή η εμβληματική προσωπικότητα στάθηκε έμπνευση για πολλά θεατρικά έργα και ταινίες. Στην οθόνη την υποδύθηκαν ηθοποιοί όπως ο Όρσον Ουέλς (1959), ο Σπένσερ Τρέισι (1960), ο Κέβιν Σπέισι (1991) και ο Τζακ Λέμον (1999).  Ο Μανόλης Παντελιδάκης, που υπογράφει τη σκηνογραφία, επεκτείνει τη σκηνή μέσα στην πλατεία του θεάτρου, φέρνοντας τον ηθοποιό ανάμεσα στους θεατές. 

 

Info

Τρίτη 6 Ιανουαρίου: 21:30

Τιμές Εισιτηρίων: Πλατεία 17€, Εξώστης 15€

Θέατρο Δημήτρης Χορν

Αμερικής 10, Αθήνα

Τ. 2103612500