Εl Rey Alobar: Το πιο ατμοσφαιρικό μπαρ του Χαλανδρίου

Cocktails με άποψη, στο πιο cozy στέκι του Χαλανδρίου.



Βρίσκεται εδώ και περίπου πέντε χρόνια στον «ήσυχο» πεζόδρομο του Χαλανδρίου, στην οδό Θουκυδίδου. Το όνομά του είναι εμπνευσμένο από το βιβλίο του Τομ Ρόμπινς, «Άρωμα Ονείρου» και τον κεντρικό του ήρωα, κύριο Αλομπαρ. Μπαίνοντας στο μαγαζί, διαπιστώνεις ότι πρόκειται όντως για το «Βασιλιά» του πεζοδρόμου.

«Αυτό που το κάνει ατμοσφαιρικό και cozy ξέρεις τι είναι; Ο φωτισμός του. Δεν το καταλαβαίνεις με την πρώτη ματιά, αλλά σου λέω το έχω μελετήσει», λέει ο ιδιοκτήτης του, Δημήτρης και έχει δίκιο. Απλώς δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και το απόλυτα φιλικό προσωπικό, οι άψογες μουσικές επιλογές (από jazz και soul, μέχρι indie και funk), η ξύλινη μπάρα του, τα DIY αντικείμενα που το κοσμούν, τα ζεστά χρώματά του, ο μαυροπίνακας με το cocktail ημέρας. Αυτά στο εσωτερικό του. Στον εξωτερικό χώρο, κάνε focus στους μοναστηριακούς του πάγκους, που σε φέρνουν πιο κοντά με τη διπλανή παρέα.

Το Εl Rey Alobar λειτουργεί από το πρωί με καφεδάκι και πολλές γεύσεις τσαγιού, ενώ συνεχίζει μέχρι αργά το βράδυ ή καλύτερα μέχρι νωρίς το πρωί, με την άριστα ενημερωμένη κάβα του και τα ιδιαίτερα cocktails του. Αν πάλι μπερδευτείς και δεν ξέρεις τι να επιλέξεις, ζήτα τη βοήθεια του Μιχάλη.  Πες του μόνο το ποτό που θες να χρησιμοποιηθεί ως βάση του cocktail σου και πως το πίνεις (γλυκό, ξινό, καυτερό κλπ) κι εκείνος θα «δημιουργήσει» ειδικά για σένα. 

Αν ωστόσο, μοιραζόμαστε το ίδιο γούστο και τα πίνεις κι εσύ γλυκόξινα, σου προτείνω το Lemonpie. Θα με θυμηθείς.