Petite Fleur ή αλλιώς το "σπίτι" των chocoholics

Έχεις όρεξη για ρόφημα σοκολάτας; Σου βρήκαμε τους καλύτερους στο είδος τους.
Petite Fleur ή αλλιώς το "σπίτι" των chocoholics



Ανακάλυψα το Petite Fleur, ενώ ήμουν ακόμα φοιτήτρια. Μια τρύπα στο Κολωνάκι, στην οδό Ομήρου, που πάντα περίμενε κόσμος όρθιος απ’ έξω μήπως βρει ένα τραπεζάκι να βολευτεί. Να ήταν πέντε όλα κι όλα; Σήμερα το Μικρό Λούλουδι, αριθμεί έξι μαγαζιά (εκ των οποίων τα δύο βρίσκονται σε Κέρκυρα και Βόλο).
 

Η ρετρό, παριζιάνικη αισθητική και οι jazz μουσικές στο πικάπ, σε συνδυασμό με τη μεγάλη ποικιλία σε γευστικές σοκολάτες και τσάι, δημιουργούν το τέλειο περιβάλλον για την πρωινή ή απογευματινή σου βόλτα. Τα παλιά σερβίτσια και τα vintage έπιπλα, σε μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή και χώρα.

Μαζί με το ζεστό καπουτσίνο σου, μη διστάσεις να ικανοποιήσεις τη λιγούρα σου, δοκιμάζοντας κάποιο από τα homemade γλυκά. Lemonpie rocks!
 

Το Petit Fleur διοργανώνει συχνά live jazz βραδιές. Αν πας νωρίς και καταφέρεις να χωρέσεις (όλα τα καταστήματα είναι χαρακτηριστικά μικρά), παράγγειλε ένα από τα ενδιαφέροντα cocktails του καταλόγου.  Να σε προειδοποιήσω ότι αν καπνίζεις θα υποχρεωθείς να περάσεις στον εξωτερικό χώρο, μιας και το Petite Fleur είναι από τα λίγα μαγαζιά στην Αθήνα που δεν καπνίζεις μέσα (πολύ πριν βγει ο αντίστοιχος νόμος).

Ένα έξτρα avantage του (ξεσκονίζοντας τα λιγοστά γαλλικά μου) είναι τα νόστιμα και οικονομικά σαντουϊτσάκια με πρώτης ποιότητας υλικά. Μην παραλείψεις επίσης- αν αγαπάς τη μαύρη σοκολάτα, να δοκιμάσεις αυτή με το πορτοκάλι και το ρούμι. Parfait!

Info
Χαλάνδρι
Πλατεία Αγίου Νικολάου 2 
Τηλέφωνο: 210 6814825

Κολωνάκι
Ομήρου 44
Τηλέφωνο: 210 3613169

Νεα Ερυθραία
Χαριλάου Τρικούπη 146 & Στροφυλίου  
Τηλέφωνο: 210 6251474

Κηφισιά
Αγίων Θεοδώρων 4
Τηλέφωνο: 210 8083949

 

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των «Μικρών Λουλουδιών» στο http://petite-fleur.gr/