7 προτάσεις για ένα ενδιαφέρον Σαββατοκύριακο στην πόλη

Συμβαίνουν πράγματα. Πάρε χαρτί και μολύβι.
7 προτάσεις για ένα ενδιαφέρον Σαββατοκύριακο στην πόλη



Το αξίζεις μετά την κουραστική σου εβδομάδα να κυκλοφορήσεις, ακόμα κι αν ο καιρός θα κάνει πάλι τα τερτίπια του. Μη σε σταματάει τίποτα. Σκουφάκι, ομπρέλα στην τσάντα, αγκαζέ τη φιλενάδα σου και έφυγες!

Πρωινό
Αν θες να ξεκινήσεις δυναμικά, πρέπει να φας καλά. Κινήσου προς κέντρο και οι επιλογές σου είναι πολύ περισσότερες από ότι μπορείς να φανταστείς. Για να μην ψάχνεσαι όμως, εμείς έχουμε για σένα έτοιμες  προτάσεις για δύο από τα πιο γνωστά «πρωινάδικα» (όχι αυτά της τηλεόρασης, τα άλλα τα κανονικά). 

Αν είσαι κοντά στη Μητροπόλεως, στο νούμερο 26, βρίσκεται ένας μικρός παράδεισος για αμερικάνικο πρωινό. Hip Café. H λευκή μίνιμαλ διακόσμηση, με αρχιτεκτονικό φωτισμό και ποπ στοιχεία σε συνδυασμό με τις Eames καρέκλες και τα τραπέζια σε σκανδιναβικό και 60΄s σχεδιασμό, κάνουν το χώρο άνετο και εν τέλει ιδανικό για να πάρεις ένα καλό πρωινό, κουβεντιάζοντας ή διαβάζοντας με ηρεμία το περιοδικό σου. Το πιο famous πιάτο είναι σίγουρα τα αυγά benedict με καπνιστό σολομό και για επιδόρπιο, κλασσικά αμερικάνικα pancakes με σιρόπι σφενδάμου. Θα με θυμηθείς. Οι τιμές είναι ελαφρώς τσιμπημένες, αλλά αξίζει τον κόπο.

Λίγο πιο δεξιά, στην Αιόλου, θα βρεις άλλο ένα super spot για πρωινό. Το all day bar, Harvest Coffee and Wine, φημίζεται κυρίως για την ενημερωμένη λίστα του σε κρασιά, ωστόσο αν δοκιμάσεις το brunch του, θα δικαιωθείς. Γενναίες μερίδες και άλφα- άλφα ποιότητα πρώτων υλών. Οι τιμές δικαιολογούν ακόμα περισσότερο τη φήμη του. Ιδανικό μέρος για να συνεχίσεις με κρασάκι.

Έκθεση 
Και μιας και κινείσαι κεντρικά, ενδιαφέρουσες εκθέσεις φιλοξενούνται σε αγαπημένους αθηναϊκούς χώρους. Η δική μας πρόταση έρχεται από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Στο υπόγειο της, παρουσιάζεται εδώ και έναν περίπου μήνα η έκθεση με τίτλο 3D Printing. Περισσότερα από 100 αντικείμενα της καθημερινότητας και μηχανήματα, από το χώρο της ης τέχνης, της μόδας, του design, της επιστήμης και της αρχιτεκτονικής, εκτίθενται τυπωμένα σε τρεις διαστάσεις. Σήμερα μάλιστα, είναι το τελευταίο Σάββατο, όπου θα λειτουργεί εργαστήριο κατά τη διάρκεια του οποίου θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις τη διαδικασία εκτύπωσης μικρών ρομπότ. Στο τέλος, ένα μικρό τρισδιάστατα εκτυπωμένο ρομποτάκι θα γίνει δικό σου (Ώρες Εργαστηρίου: 12.00-14.00).

Παιχνίδι ή θέατρο;

Απόγευμα στην Αθήνα και οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Αν μαζευτήκατε τουλάχιστον τέσσερις, ήρθε η ώρα για παιχνίδι. Αthens Clue στην περιοχή του Χίλτον ή στο κέντρο της Αθήνας. Αποκλείεται να μην το έχεις ξανακούσει.  

Αthens Clue σημαίνει παιχνίδι απόδρασης. Ενήλικο και άκρως διασκεδαστικό παιχνίδι, δηλαδή. Εσύ και η παρέα σου προσπαθείτε να αποδράσετε σε ένα από τα οκτώ δωμάτια που είστε «έγκλειστοι» για 60 λεπτά. Χρειάζεται μόνο να λύσετε το γρίφο (Προσοχή στα spoilers από γνωστούς). Εγώ πάντως στο Knossos, δεν τα κατάφερα. Αλλά κάτω δεν το βάζω.

Και αφού μιλάμε για παιχνίδια του μυαλού, σε πάμε στο θέατρο Ροές, και την παράσταση Σωσίας. Έχει γίνει πολύς ντόρος, θεωρείται μία από τις 5 must see παραστάσεις του φετινού χειμώνα. «Ο σωσίας», του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι,  με τον Άρη Σερβετάλη, σε σκηνοθεσία Έφης Μπίρμπα. Η παράσταση επικεντρώνεται σε κάποια επεισόδια της ζωής του ήρωα, ο οποίος προσπαθεί να παραμείνει κοινωνικά αποδεκτός, καταλήγοντας όμως τελικά, στην απομόνωση και τον παραγκωνισμό. 

Πρόκειται για μια παράσταση αμφιλεγόμενη. Γι’ αυτό θα σε προετοιμάσω:  

Άψογος -ως συνήθως, ο "σχιζοφρενής" Σερβετάλης, το ίδιο κι οι υπόλοιποι ηθοποιοί, εξαιρετική περφόρμανς, ενδιαφέρουσα σκηνοθεσία και κινησιολογία. Ατμοσφαιρικά, "άρρωστο". Και στο "άρρωστο" κυριολεκτώ. Ο λόγος που την προτείνω είναι γιατί αν την αντιμετωπίσεις ως περφόρμανς και όχι ως κλασικό θεατρικό έργο με αρχή, μέση και τέλος (μην περιμένεις κάθαρση), θα έχεις μόλις παρακολουθήσει κάτι μοναδικό.

Και σινεμά και ποτό

Η Θεωρία των Πάντων κυκλοφόρησε στις αίθουσες την περασμένη Πέμπτη. Η υποψήφια για  πέντε Όσκαρ (ταινίας, σεναρίου, μουσικής, Α΄ αντρικού και γυναικείου ρόλου) ταινία, περιγράφει την κοινή ζωή του διάσημου αστροφυσικού Stephen Hawking με την πρώτη του σύζυγο, Jane Wilde, από το  του 1963 ως και τη δεκαετία του ’90. Η ταινία φημίζεται για την εξαιρετική ερμηνεία του Eddie Redmayne, για την ο οποία απέσπασε και Χρυσή Σφαίρα. 

Αν θες να αποφύγεις την πολυκοσμία των multiplex σινεμά, μπορείς να την απολαύσεις στο ιστορικό πια, Αθήναιον (τις χειροποίητες αφίσες του οποίου έχουν κάνει θέμα, μέχρι και οι New York Times), στην περιοχή των Αμπελοκήπων (Βασ. Σοφίας 124).

Με τα πόδια προς την Πλατεία Μαβίλη, μπορείς να ξεπλύνεις τον πόνο σου με ένα cocktail στον Κύριο. Δίπλα από το θρυλικό Μπρίκι, Ο Κύριος μας ταξιδεύει κάποιες δεκαετίες πίσω στη διακόσμηση (στην οποία έχει βάλει το χεράκι της η Μάρα Δεσύπρη) και πολύ μας αρέσει. Μπορείς να δοκιμάσεις εξαιρετικό Cucumber Martini, ακούγοντας ωραίες μουσικές. Στα αρνητικά, για να σε προετοιμάσω, είναι ο κακός εξαερισμός. 

 

Αυτά από εμένα για σένα, με πολλή αγάπη.