Όρεξη για pizza; Βρήκαμε top μαγαζιά της Αθήνας για σένα

Άσε την δίαιτα για Δευτέρα.
Όρεξη για pizza; Βρήκαμε top μαγαζιά της Αθήνας για σένα



Σαββατοκύριακο στην πόλη και είναι καιρός να ξεχάσεις όσα ήξερες. Δε θα πας πάλι σε συμβατικά ταβερνάκια για φαγητό. Σήμερα ξύπνησες Ιταλίδα και θα φας πίτσα. Όχι delivery φυσικά. Θα κυκλοφορήσεις κεντρικά ή βόρεια. Εμείς βγήκαμε, δοκιμάσαμε και καταθέτουμε εικόνες και εμπειρία για την πιο ωραία pizza της Αθήνας.

Coupepe
Αν έχεις όρεξη για βολτίτσα προς βουνό, είναι η καλύτερη επιλογή σου στην περιοχή της Πεντέλης. Στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, στο νούμερο 31, βρίσκεται το Coupepe. Αν θες λοιπόν να κανακέψεις τον εαυτό σου αλλά και την παρέα σου, είναι το κατάλληλο μέρος να απολαύσεις την πίτσα σου, με κλασική, λεπτή, ιταλική ζύμη. Σου συνιστούμε την Pizza Coupepe (με ροκφόρ και μαρμελάδα βατόμουρο), συνοδευμένη με οινόμελο ή ιταλική μπύρα Peroni. Κι αν περισσέψει χώρος για επιδόρπιο δοκίμασε κρέπα με σοκολάτα- μασκαρπόνε.

School Pizza Bar
Στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης 8. Μεγάλο μαγαζί τριών επιπέδων (έχει και έναν υπόγειο χώρο με ένα μοναστηριακό τραπέζι για πολυπληθείς παρέες) που όμως παρά το μέγεθός του, παραμένει cozy. Οι σχολικές καρέκλες, τα διάσπαρτα θρανία και ο κατάλογος  (ανορθόγραφα γραμμένος) θυμίζουν όντως σχολείο. Δοκίμασε την πίτσα Prosciutto& Mozarella και θα με θυμηθείς. Κατάλληλο και για να πας βράδυ, συνδυάζοντας πίτσα με cocktail. Εμείς ήπιαμε απαιτητικό Bloody Mary και πολύ το ευχαριστηθήκαμε.

30 Something
Στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου, μπορείς να φας καλή πίτσα, σε φιλόξενο περιβάλλον. Το μαγαζί κινείται σε minimal industrial διακόσμηση, ενώ υπάρχουν και εξωτερικά τραπέζια για τις ημέρες που το ευνοούν. Πάλι το ψηλό μοναστηριακό είναι ό,τι πρέπει αν μαζευτείτε πολλοί. Τέλεια η Chop Pizza με λάδι τρούφας και η σαλάτα με το σπανάκι και το μανούρι. Αν έχετε όρεξη να πιείτε, προτιμείστε μπουκάλι κρασί γιατί θα σας έρθει πολύ οικονομικότερα. Επίσης, πριν αποπειραθείτε να πάτε, κάνετε ένα τηλέφωνο πρώτα, γιατί συνήθως είναι reserved. 

Margherita Pizza Artigianale
Λίγο πιο βόρεια, στην Ν. Ερυθραία, θα συναντήσεις στο αριστερό σου χέρι ανεβαίνοντας, τον μικρό ιταλικό θησαυρό. Η πίτσα εδώ, ψήνεται σε ξυλόφουρνο (τόσο crispy όσο πρέπει) και τα υλικά που συνοδεύουν τη ζύμη είναι πολλά και φρεσκότατα. Δοκίμασε μαζί με την πίτσα σου, Volcan Beer από την Σαντορίνη. Ο χώρος είναι τόσο ζεστός, που μάλλον θα πιεις και δεύτερη και τρίτη… 

Matilde Pizza Bar
Ούτε βόρεια, ούτε κέντρο. Στο Νέο Ψυχικό, στην οδό Περικλέους 7, στεγάζεται το pizza bar Matilde και για εμάς που είμαστε κοντά, είναι ο τέλειος προορισμός για απολαυστική πίτσα και άλλα πιάτα της ιταλικής κουζίνας. Προσεγμένο περιβάλλον και παρακαλώ θυμηθείτε: μην ξεχάσετε το tiramisu για επιδόρπιο. Ασυναγώνιστο!