Άγιος Βαλεντίνος: Οι πιο εναλλακτικές προτάσεις για να αποκτήσει (επιτέλους) αυτή η ημέρα ενδιαφέρον

Το αιωρούμενο γεύμα για τους ερωτευμένους, το speed dating για τους singles και...
Άγιος Βαλεντίνος: Οι πιο εναλλακτικές προτάσεις για να αποκτήσει (επιτέλους) αυτή η ημέρα ενδιαφέρον



Εντάξει πόσες χρονιές ακόμα θα φοράς κόκκινα εσώρουχα και κόκκινο κραγιόν και θα πηγαίνετε για φαγητό υπό το φως των κεριών; Επίσης αν ανήκεις στους δακτυλοδεικτούμενους της ημέρας (κοινώς, single) πάλι θα πας με την κολλητή στο ίδιο bar που πας τόσα χρόνια, επειδή διοργανώνει Αnti- Valentine’ s day, όπου θα πιεις μέχρι να ξεχάσεις τη μοναξιά σου; Φέτος όχι. Γιατί μαζέψαμε για σένα τις πιο cool ιδέες για την πιο πολυσυζητημένη ημέρα του Φλεβάρη. Είτε είσαι διπλή, είτε μονή.

Dinner in the sky
Τεχνόπολις, ένα τραπέζι 50 μέτρα πάνω από το έδαφος, 22 άτομα και όλη η πόλη κυριολεκτικά στο… πιάτο. Η ομάδα των σεφ μαγειρεύει μπροστά στα μάτια σου τα πιο ευφάνταστα πιάτα και οι αισθήσεις… απογειώνονται. Ο «χώρος» αποτελείται από ένα τραπέζι χωρητικότητας 22 συνδαιτυμόνων και αεροπορικές καρέκλες, στις οποίες οι συμμετέχοντες είναι δεμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια του γεύματος, σαν να βρίσκονταν στο αεροπλάνο.

Το ιπτάμενο εστιατόριο, είναι ανοιχτό (με θερμάστρες για τις κρύες νύχτες) και καλύπτεται από μια μεγάλη τέντα, ώστε να λειτουργεί και σε περίπτωση βροχής. 
Προς γνώση και συμμόρφωση των θεριακλήδων, κατά την διάρκεια του γεύματος δεν επιτρέπεται το κάπνισμα, για λόγους ασφαλείας και για να μη φάει το φιλέτο του ο απέναντί σας με στάχτη (λόγω αέρα). Επίσης σε περίπτωση που χρειαστείς τουαλέτα, δυστυχώς θα το μάθουν και οι υπόλοιποι 21, μιας και θα το ζητήσεις από τον chef και θα σας κατεβάσει όλους κάτω. Όποτε εμείς συνιστούμε πρόληψη και υπομονή.

Στο «ουράνιο δείπνο» δυστυχώς ή ευτυχώς το ύψος μετράει, οπότε όσοι είναι κάτω από 1,50m, δεν μπορούν να συμμετέχουν.  Και για να μην αγωνιάς για την ασφάλειά σου, το Dinner in the Sky έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο ΕΝ 13814 το οποίο αφορά την κατασκευή και λειτουργία ψυχαγωγικών και έχει περάσει επιτυχώς, όλους τους ελέγχους ασφαλείας και στις 45 χώρες που δραστηριοποιείται. 

Καθώς η πρώτη μέρα επίσημης λειτουργίας στην Αθήνα, θα είναι η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, καλό θα ήταν αν ξεπεράσατε την υψοφοβία σας και θέλετε να απολαύσετε αιωρούμενοι τη θέα τη Αθήνας, να κλείσετε τραπέζι γιατί δε θα βρίσκετε.  
   

Meet Market
Άλλη μια πρόταση που αφορά στην Τεχνόπολη, είναι το καθιερωμένο πια, Meet Market. Οι διοργανωτές του θεσμού μας καλούν μόνους ή με παρέα, χωρισμένους ή φρεσκο-ερωτευμένους, με τα παιδιά ή τα σκυλιά μας, όποια τέλος πάντων κι αν είναι η κατάστασή μας, υπάρχει κάτι για όλους στη γιορτή αγάπης του Meet Market για τη δημιουργία (με 120 συμμετέχοντες).
Ρούχα, χειροποίητα κοσμήματα, vintage αντικείμενα, αξεσουάρ, αντικείμενα τέχνης, βιολογικά προϊόντα, είδη σπιτιού και πολλά άλλα, θα βρίσκονται στους πάγκους των δημιουργών τους, έτοιμα να γίνουν δικά μας.  
Η έξτρα προσφορά του Meet Market προς τιμήν του Αγίου Βαλεντίνου, θα είναι αισθησιακά- ερωτικά- αγαπησιάρικα dj sets και δωράκια για όλους στο κεντρικό ταμείο.

 

Ίχνη Εμπορίου
Εδώ θα γίνει μεγάλο πανηγύρι από τις 12:00 μέχρι τις 22:00. Η Στοά των Εμπόρων εδώ και ένα χρόνο παραχωρεί τα κενά καταστήματά της σε δημιουργούς, καλλιτέχνες, σχεδιαστές, τεχνίτες, επιμελητές, αρχιτέκτονες, δεξιοτέχνες, γραφίστες, μουσικούς, μάγειρες, εφευρέτες, οι οποίοι τα χρησιμοποιούν ως πειραματικά εργαστήρια παραγωγής (laboratories) και διερεύνησης νέων ιδεών ή ως εκθετήρια προβολής του έργου τους (showrooms).  

Στις 14 Φεβρουαρίου λοιπόν, από τις 11:00- 20:00, Οι Fixers σε προσκαλούν στο πρώτο εργαστήριο κατασκευής τρισδιάστατου εκτυπωτή το Σάββατο 14 (και την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015). Γιόρτασε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, φτιάχνοντας έναν 3d printer με τον καλό σου. Τι πιο ρομαντικό;
Τώρα αν αυτό δεν ήταν αρκετό, μπορείς να παρακολουθήσεις την παράσταση κουκλοθέατρου (πόσα χρόνια έχεις να το κάνεις άραγε;), με τίτλο «Όταν η κόκκινη κλωστή χάθηκε στο μεγάλο δάσος», από την ομάδα κουκλοθεάτρου και αφήγησης παραμυθιών ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ. Γιατί όπως ισχυρίζονται και οι ίδιοι οι συντελεστές, Η ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ δεν λέει παραμύθια και ιστορίες… ΣΟΥ λέει παραμύθια και ιστορίες. 

Πάλι στη Στοά, η Athens Zine Bibliotheque που στεγάζεται σε ένα από τα καταστήματά της, σε προσκαλεί να εξομολογηθείς την αγάπη σου ή το μίσος σου προς κάποιον. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, μπορείς να πας στο χώρο της βιβλιοθήκης και να γράψεις το μήνυμά σου στις αντίστοιχες κάρτες “hate to love you” και “love to hate you”. Στο τέλος όλες οι κάρτες θα συνθέσουν το ομώνυμο zine, το οποίο θα κυκλοφορήσει μία εβδομάδα αργότερα από την Athens Zine Bibliotheque. Όποιος ενδιαφέρεται θα μπορεί να το αποκτήσει με συμβολική δωρεά στον κουμπαρά της βιβλιοθήκης.

Και last but not least, Τα Flower Girls σε καλούν στην τελετή παρασκευής του Love Potion... το μόνο που χρειάζεται είναι να φέρεις μαζί το λουλούδι σου για το ερωτικό μαγικό φίλτρο που θα δημιουργήσεις.

Και φυσικά στις 19:30 (single για σένα) Το deBop μετά την επιτυχία του πρώτου Speed Dating, σε προσκαλεί να ξαναρίξεις κάθε επικοινωνιακό ταμπού και να συμμετέχεις στο ευχάριστο και γεμάτο χιούμορ παιχνίδι.

Πάγκοι, τραπέζια, ένα ποτάκι για να σπάσει ο πάγος και –ντιν!!!- έχεις τέσσερα λεπτά να μιλήσεις με τον άνθρωπο που κάθετε απέναντί σου! Ντιν!!! – Αλλαγή θέσης και επόμενος! 
Στο τέλος του γύρου, μαζεύονται οι σημειώσεις που θα έχει κρατήσει το κοινό και ανακοινώνονται τα «matches»! Το σίγουρο είναι πως θα έχουν γνωριστεί όλοι με όλους –πόσο συχνά σου συμβαίνει αυτό;;;- και θα έχει δημιουργηθεί «μια ωραία ατμόσφαιρα». 

 

The Definitive Rat Pack

Στο Badminton στις 20:30, παρουσιάζεται το show Definitive Rat Pack. Νέα Υόρκη, Λας Βέγκας και τα μεγάλα σαλόνια της χρυσής εποχής του ’50 και του ’60: αυτός ήταν ο κόσμος της Rat Pack, της λαμπερής παρέας των Φρανκ Σινάτρα, Ντιν Μάρτιν και Σάμι Ντέιβις Τζούνιορ, που άλλαξε για πάντα τη showbiz και τη διασκέδαση. Το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου, τρεις ερμηνευτές ζωντανεύουν τους παραπάνω θρύλους, σε ένα show που ακούγονται δεκάδες πασίγνωστες μελωδίες που καθιέρωσε η Rat Pack και αποτελούν και σήμερα το standard swing jazz ρεπερτόριο.   

Το Definitive Rat Pack έχει εμφανιστεί σε όλον τον κόσμο τόσο σε μεγάλα θέατρα και music hall όσο και στην τηλεόραση, σε Ευρώπη και Αμερική, με τεράστια επιτυχία. Για μια classy βραδιά Αγίου Βαλεντίνου.