Exodos: Παρασκευή κι η μέρα έχει μουσική!

Και θεατρική πρεμιέρα και εργαστήριο φυσικής για τα πιτσιρίκια
Exodos: Παρασκευή κι η μέρα έχει μουσική!



Θέατρο: Το όνομά της αρκεί για να σε πείσει αν θα πας ή όχι. Ή την μισείς ή την λατρεύεις. Λένα Κιτσοπούλου λοιπόν και απόψε στις 21:15 είναι η πρεμιέρα της νέας της παράστασης «Μια μέρα, όπως κάθε μέρα, σε ένα διαμέρισμα από τα χιλιάδες διαμερίσματα της Αθήνας, αυτά με τα κουφώματα ασφαλείας και τους βολικούς καναπέδες τους, σε κατάσταση αμόκ. Ή η ανουσιότητα του να ζεις». Ναι, όλος αυτός είναι ο τίτλος. 

Με τούτα και με κείνα κατάλαβες και το θέμα του έργου (γραμμένο και σκηνοθετημένο από την ίδια την Κιτσοπούλου, φυσικά), το οποίο ουσιαστικά πραγματεύεται τη ματαιότητα. Ένα κείμενο καθημερινό και τόσο συνηθισμένο που δε θα έπρεπε να περιμένεις να κάποιο σπουδαίο φιλοσοφικό μήνυμα. Είναι ένα έργο πιστή κόπια της ρουτίνας μας. Οι ήρωες (μεταξύ των οποίων η ίδια και ο Γιάννης Κότσιφας) βλέπουν τηλεόραση, διαβάζουν εφημερίδα, κουτσομπολεύουν στο τηλέφωνο και πότε- πότε ξεσπούν μέσα στην πλήξη τους.

Όλα αυτά παίζονται στο Θέατρο Τέχνης, στην Πλάκα.

Είσοδος: 10-16€
 

Μουσική: Συνεχίζει για δεύτερη Παρασκευή τις εμφανίσεις της στο Σταυρό του Νότου Plus, η αγαπημένη Μαρίζα Ρίζου. Οι εμφανίσεις της φέρουν τον τίτλο "Μια Στιγμή στο Φως"  και η σκηνοθεσία ανήκει στον Κων/νο Ασπιώτη.

Αν έχεις δει την Μαρίζα έστω και μία φορά live, καταλαβαίνεις γιατί δεν πρέπει με τίποτα να την χάσεις.

Swing –Jazz και θα βρεθείς στο «φως».

Είσοδος: 10€ (με μπύρα ή κρασί)
 

Free: Παρασκευή βράδυ είναι οπότε το δικαιούσαι να το ρίξεις λίγο έξω. «Μοδάτη» διασκέδαση, με ελεύθερη είσοδο, με dj set από τον The Dreamer, στο Bios. O Dreamer είναι φωτογράφος και visual - artist με αδυναμία στα electro beats και synths.

Για την ιστορία, είναι επίσης ιδρυτής του Neon Raum και μέλος των «Yes it Does! Sure it Does!». Οπότε αναμφίβολα, έχει έφεση στο να διοργανώνει super events. 

Τα DJ set του (για να πας προετοιμασμένη) είναι μία μίξη nudisco και electro.
 

Παιδί: Νωρίτερα, αν είσαι μανούλα, θεία νονά, στις 17:00 σήμερα το απόγευμα, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, διεξάγεται εργαστήριο πειραµάτων φυσικής και χηµείας, ζωντανά µπροστά στα µάτια παιδιών ηλικίας 9 – 14. Μέθοδοι που τα µαγεύουν, τα προβληµατίζουν και τα εισάγουν σε έναν πιο επιστημονικό τρόπο σκέψης.

Μια βιωματική εισαγωγή στις τεχνικές εκτόξευσης «αντικειμένων» σε μεγάλη απόσταση. Ένα εργαστήριο που θα σε ξεναγήσει από την πέτρα που πετάει ένας άνθρωπος και τη σφεντόνα του Δαβίδ, στα κινέζικα πυροτεχνήματα, για να οραματιστούμε το μέλλον με τα υπερδιαστημόπλοια και τα αεροπλάνα υψηλής τροχιάς.

Ένα εργαστήρι – θαύμα στα μάτια τόσο των πιτσιρικιών, όσο και των μεγάλων.

Είσοδος: Free (ωστόσο απαιτεί τηλεφωνική προκράτηση θέσης)