Παρουσίαση βιβλίου της Ελεάνας Βραχάλη και χορός στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Γιατί και οι Δευτέρες έχουν ψυχή.
Παρουσίαση βιβλίου της Ελεάνας Βραχάλη και χορός στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών



Θέατρο: Σήμερα στις 19:30, το Θεάτρου Τέχνης- Κάρολος Κουν, στον υπόγειο χώρο του παρουσιάζει το «Πάθος / Pathos». Μια βραδιά αφιερωμένη στο ερωτικό πάθος με κλασικά έργα της γαλλικής δραματουργίας, που αποτελείται από δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος, η θεατρολόγος Δηώ Καγγελάρη παρουσιάζει τη σχέση του Κάρολου Κουν με το Γαλλικό Θέατρο. Στη συνέχεια, θα λάβει χώρα το δεύτερο μέρος, όπου σε μορφή αναλογίου θα διαβάσουν αποσπάσματα από κορυφαία κλασικά γαλλικά θεατρικά έργα με κύριο άξονα το ερωτικό πάθος οι Κάτια Γέρου, Χρήστος Λούλης, Μάνια Παπαδημητρίου, Ρένη Πιττακή, Αιμίλιος Χειλάκης και η προσκεκλημένη του Θεάτρου Τέχνης και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας, γαλλίδα ηθοποιός Marie-Armelle Deguy.

 Ενδιάμεσα, παρουσιάζονται επί σκηνής, από τους μαθητές και απόφοιτους της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης σπουδαία έργα της γαλλικής δραματουργίας σε σκηνοθετική επιμέλεια της Θεοδώρας Καπράλου.

Χορός: Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών παρουσιάζεται η πολυδιάστατη παράσταση "or Who Owns the World", του Κυριάκου Χατζηιωάννου. Συνδυάζοντας το παρελθόν με το παρόν, το βίντεο με τη ζωντανή περφόρμανς, την κίνηση με το λόγο, το χορό με το θέατρο και το σινεμά, παράγει ένα δυνατό σκηνικό διάλογο δράσεων και καλλιτεχνικών μέσων. Ρεαλισμός και φαντασία συνδυάζονται σε ένα οπτικό αποτέλεσμα που θυμίζει τη δομή ενός τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων και καλεί το βλέμμα να παρακολουθήσει την πολυδιάσπαση της εικόνας.

Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από την γερμανική πολιτική ταινία του 1932 "Kuhle Wampe".

Είσοδος: 5-10€

Μουσική: Οι Melios Balkana Mama,  η "γκρουβάτη" balkan μπάντα της Αθήνας έρχεται απόψε, στις 22:30,  στη σκηνή του Faust Bar με την μουσική παράσταση "Brass it Up".

Τα αγόρια με τα "γυαλιστερά" όργανα, θα παρουσιάσουν τραγούδια από την καινούργια δισκογραφική τους δουλειά αλλά και σπουδαία  εμπνευσμένες και απρόσμενες διασκευές που θα σε κάνουν να περάσεις φανταστικά.

Είσοδος: 6€

Παρουσίαση Βιβλίου: Το πρώτο πεζογράφημα της στιχουργού Ελεάνας Βραχάλη (με ήρωα έναν άνθρωπο που δεν αντέχει την πραγματικότητα όπως είναι), με τίτλο «Φυλακή Υψίστης Ασφαλείας», παρουσιάζεται σήμερα στο Public Συντάγματος, στις 21:00.

Για το βιβλίο μιλούν η καθηγήτρια Ψυχολογίας Φωτεινή Τσαλίκογλου, ο ψυχίατρος Στ. Κυμπουρόπουλος και η θεραπεύτρια του «18 Άνω» Ελ. Καρτάκη. Η βραδιά θα κλείσει μουσικά με την Ηρώ και τον Γ. Σαμπάνη.

Είσοδος: Free

Έξοδος: Κι αν μετά από όλα τα παραπάνω σε πιάσει μια λιγούρα, πρόσω ολοταχώς για γευστική τορτίγια στο Tortuga στο Παγκράτι.