SuperFly Cafe: Ένας παιδότοπος για μεγάλους στο Παγκράτι

Κοντά στην Πλατεία Βαρνάβα, οι "μεγάλοι" γίνονται παιδιά, στο πιο παιχνιδιάρικο καφέ της περιοχής
SuperFly Cafe: Ένας παιδότοπος για μεγάλους στο Παγκράτι



Κυριακή απόγευμα και κατηφορίσαμε προς Παγκράτι. Παγωνιά έξω και είπαμε να πάμε κάπου cozy. Τι άλλο από SuperFly;

Πριν δύο περίπου χρόνια, ο Χρήστος και ο Δημήτρης άνοιξαν το SuperFly Cafe, στην οδό Εμπεδοκλέους 28-30, στην Piazza di Varnava που λένε κι οι ίδιοι, στο Παγκράτι. Το μαγαζί είναι ένα all day bar -παιχνιδάδικο. Δεν κατάλαβες, αλλά αν πας, θα έχεις ακριβώς την ίδια άποψη. Vintage αισθητική, που σε γυρνάει κάποιες δεκαετίες πίσω, έπιπλα που θα έβρισκες στο σπίτι της γιαγιάς σου (εκείνα τα καλόγουστα, όχι τα άλλα) και παιχνίδια. Τόσα παιχνίδια!

Φλιπεράκι, παλιές τηλεοράσεις και υπολογιστές, playmobiles σε βιτρίνες, ευχούληδες, view masters, κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών, βαλίτσες για τραπέζια, σκαμνάκια, θρανία και σχολικές καρέκλες, παλιά κλασσικά τηλέφωνα διάσπαρτα σε διάφορα σημεία, τρενάκι στο φωτιστικό και τραπέζι Subbuteo για να ακουμπήσεις το καφεδάκι σου.  Να πούμε κι άλλα;

Το SuperFly (ναι ναι, το όνομά του είναι εμπνευσμένο από τη γνωστή ταινία του 1972) είναι ένα καφέ- παιδική χαρά, που σε γυρνάει νοσταλγικά στα χρόνια της αθωότητάς σου. Να αναφέρω την τέντα Fofico που βρίσκεται πάνω από τον vintage μπουφέ, δίπλα από τα «βελάκια»; Α και μιας και αναφέραμε τα βελάκια, να σε ενημερώσουμε ότι ο στόχος δεν είναι διακοσμητικός. Εκεί γίνεται παιχνίδι. Τα παιδιά έχουν εκεί τη βάση της ομάδας τους (ThunderDarts) και συμμετέχουν σε διάφορους «αγώνες» που διοργανώνονται, είτε στο SuperFly, είτε εκτός.

Στο Superfly θα πας για το χαλαρό καφεδάκι και για την μπυρίτσα σου, υπό τους ήχους funk, soul, jazz, rock & roll μουσικών. Μην παραλείψεις να ρίξεις μια ματιά στις αφίσες που βρίσκονται διάσπαρτες στο μαγαζί καθώς και στην οθόνη δίπλα από τη θέση του dj, η οποία παίζει non stop κινούμενα σχέδια.

Είναι ένα μέρος που αν πας μια φορά, επιστρέφεις. Ένα cafe-bar με προσωπικότητα που δεν είναι πάλι «μία από τα ίδια». 

 

Extra Info
-Βελάκια μπορείς να παίξεις μέχρι τις 20:00.

-Τα παιχνίδια που βλέπεις γύρω σου είναι τα περισσότερα των ιδιοκτητών αλλά και πελατών που τους τα έχουν παραχωρήσει

- Αναζήτησε με το βλέμμα σου το σεσουάρ- φωτιστικό.