Nonna: Σε ένα στενάκι του Ψυρρή μύρισε το φαγητό της γιαγιάς μας

Άσε τα burgers και τα sushi. Εδώ θα απολαύσεις γεύσεις από το χωριό.



Κατέβαινα την Κακουργοδικείου και ξαφνικά με «πήραν» οι μυρωδιές. Γύρισα το κεφάλι μου δεξιά και ήταν από εκείνες τις στιγμές που ανακάλυψα (ξανά) τον κόσμο. Πρέπει να ήταν μοσχαράκι κοκκινιστό.

Μπήκα χωρίς δεύτερη σκέψη. Ήμουν στην Nonna. Nonna στα ελληνικά σημαίνει «γιαγιά». Στα Επτάνησα όμως, κρατάνε ακόμα τον ιταλικό όρο. Η Ιλιάνκα και ο φίλος της Λεωνίδας, άνοιξαν πριν από περίπου δύο μήνες ένα ταβερνείο- καφέ που θυμίζει παλιά, καλή Ελλάδα. 

Οι εργασίες ανοικοδόμησης της Nonna (ς) κράτησαν αρκετό καιρό και επειδή τα χρήματα στέρευαν, τα δύο παιδιά αποφάσισαν να γεμίσουν το μαγαζί με ότι αντικείμενα ή έπιπλα είχαν ή έβρισκαν. Εξ ου και το ετερόκλιτο του εσωτερικού. 

Εκεί θα φας λαχταριστό σπιτικό φαγητό και θα πιεις βιολογικό ελληνικό κρασί. Γιατί όταν οι νέοι άνθρωποι έχουν κέφια και όρεξη, γίνονται πολύ σπουδαία πράγματα. Σε ένα mix & match χώρο, από αυτούς που φεύγοντας,  θα κουβάλαγες τον καναπέ για να αποκτήσει το σπίτι σου ρετρό αισθητική, θα καλοφάς σπιτικά μαγειρεμένο φαγητό.

Πράσινες σαλάτες με φρούτα, βελουτέ σουπίτσες με λαχανικά, κοτόπουλο με αμπελοφάσουλα, χοιρινό με φασκόμηλο και ό,τι άλλο μαγειρεύεται από τον Κώστα ή την Μαριάνθη στην κουζίνα της «Γιαγιάς» εδώ και τώρα. Ο δε λογαριασμός; 10-15€ το άτομο (συμπεριλαμβανομένων των πόσιμων).  

Κι αν πας χορτάτος θα πιεις καφεδάκι στη χόβολη, τσάι με ιδιαίτερες γεύσεις ή… Nesquik. Και από γλυκά; Τι κορμός με φυστικοβούτυρο, τι cheesecake κάστανο με βάση σοκολάτα γκοφρέτα και ξηρούς καρπούς, τι μηλόπιτες;

Γλείφεις ήδη τα δάχτυλά σου; Για ανασκουμπώσου και κατέβα προς την Nonna. Θα μας θυμηθείς. Πάλι.