Αυτά είναι τα μικρότερα (σε μέγεθος) bars της Αθήνας

Λιλιπούτεια και cozy, σου προσφέρουν τα πιο ατμοσφαιρικά ποτά.
Αυτά είναι τα μικρότερα (σε μέγεθος) bars της Αθήνας



Το έχουμε ξαναπεί, αλλά ναι. Η τάση είναι σίγουρα ότι «το μικρό είναι το νέο μεγάλο». Εμείς συλλέξαμε τα πιο μικρά και «ζεστά» μπαράκια που βρίκαμε στο κέντρο και στα πέριξ, για να πιεις τα πιο cozy ποτά σου.

Poco a Poco στο Κολωνάκι
Το προδίδει και το όνομά του. Poco σημαίνει «λίγο» στα ελληνικά. «Λίγος» χώρος, αλλά τα υπόλοιπα; Σε υπερθετικό βαθμό. Πρόκειται για ένα all- day bar, που στεγάζεται στην οδό Λουκιανού στο Κολωνάκι και λειτουργεί εδώ και κάποια χρόνια, προσφέροντας μας από το πρωί τέλειους χυμούς και snacks, μέχρι αργά το βράδυ με ιδιαίτερα cocktails.

Οι ιδιοκτήτριές του, Σελίνα και Φραντζέσκα,  μας φιλοξενούν στον ίδιο χώρο, με την ίδια όρεξη και μπρίο στο ημιυπόγειο αλλά γλυκύτατο μαγαζάκι τους. Αν βρεθείς, κάτσε στην ξύλινη μπάρα  και τσίμπα και λίγη από την πεντανόστιμη πίτσα (για την οποία άλλωστε φημίζεται).

Οι δε τιμές του; Παραμένουν σταθερές εδώ και χρόνια.

 

Ipitou στην Αθήνα
Βρίσκεται στην οδό Ηπίτου 4 στο κέντρο της Αθήνας. Ο Σάββας Πούμπουρας και οι συνεργάτες του, άνοιξαν ένα street bar που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα αντίστοιχα του εξωτερικού, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την τέλεια τοποθεσία του στον πεζόδρομο.

Άνοιξε πριν από περίπου έξι μήνες, δίνοντας ακόμα περισσότερη ζωή στη νέα, μικρή πιάτσα του κάθετου στενού της Bουλής. Οι μουσικές επιλογές κυμαίνονται από indie μέχρι funk, rock ήχους και τα cocktails φέρουν την υπογραφή του Διονύση Πολλάτου. Εμείς  δοκιμάσαμε το La Ramba, με άρωμα Ισπανίας.

Ο εσωτερικός χώρος είναι πολύ μικρότερος από όσο φαντάζεσαι, οπότε αν χρειαστεί να κάτσεις έξω, υπάρχουν κουβερτάκια για να σκεπαστείς και σόμπες.

 

AlcoHole στην Αγία Παρασκευή
Είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του. Μία «τρύπα», με μπόλικο αλκοόλ. Βρίσκεται στην οδό Ελβετίας, στο νούμερο 21, λειτουργεί τουλάχιστον μία τετραετία και θα πας για να εξυπηρετηθείς με χαμόγελο και κέφι και για να πιεις τόσο φθηνά που είναι σαν all day happy hour. 5€ το Zombie το ξανάκουσες;

Όχι; Πολύ σωστά. Το μαγαζί είναι μικρό οπότε αν θες να κάτσεις μέσα, καλό θα ήταν να στηθείς από νωρίς. Αλλιώς έξω στα "γνωστά" σκαλάκια. Η ποικιλία σε μπύρες είναι αρκετά μεγάλη και ξεκινούν από 3€. Για την λίστα των cocktails δεν θα μιλήσουμε. Αρκεί να σκεφτείς ότι δεν πρόκειται για δεκάδα προτάσεων, αλλά για δεκάδες. Όλα τα αλκοολούχα σερβίρονται σε πλαστικά «συναυλιακά» ποτήρια.

Ακόμα να ετοιμαστείς;

Huge Bar στην Αθήνα
Βρίσκεται στην οδό Λέκκα και είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει. Είναι πάντα «γεμάτο» και παραγγέλνεις ποτό από το μπαρ, γιατί είσαι στο μπαρ.

Το μικρό μαγαζάκι , με την «ψηλή» κάβα, ζεσταίνει super τα βράδια μας με την cozy ατμόσφαιρά του και αν δεν βρεις να κάτσει μέσα, τα καταφέρνεις και έξω, αφού η σόμπα- τζάκι «κάνει δουλίτσα» στο κρύο.

Άψογα και οικονομικά cocktails υπό ηλεκτρονικούς ή funk soul μουσικές.