Πρεμιέρα σήμερα για Δ. Ματσούκα και Γ. Στάνκογλου στη σκηνή του Rex

Το βράδυ στο Fuzz η αγαπημένη Μοnika επιστρέφει μετά από μήνες για μία συναυλία στο αθηναϊκό κοινό.
Πρεμιέρα σήμερα για Δ. Ματσούκα και Γ. Στάνκογλου στη σκηνή του Rex



Παιδί: Σήμερα 10:00-13.00, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Unlimited Access, για ανθρώπους με αναπηρία και χωρίς αναπηρία,  πραγματοποιείται το χορευτικό εργαστήριο για εφήβους, από την ομάδα Candoco Dance Company. Οι συμμετέχοντες, ξεκινώντας από ασκήσεις προθέρμανσης, στη συνέχεια θα βιώσουν εκ των έσω με τρόπο δημιουργικό την παράσταση "Two for C", το χορευτικό ντουέτο που παρουσιάζεται στη Στέγη. Το εργαστήριο απευθύνεται σε εφήβους με αναπηρία και χωρίς αναπηρία που φοιτούν στο Γυμνάσιο. Δεν προαπαιτείται εμπειρία στο χορό. 

Οι χορευτές που πραγματοποιούν αυτά τα εργαστήρια είναι ο Rick Rodgers και ο Adam Gain. Είναι οι δυο ερμηνευτές της χορογραφίας "Two for C" και θα καθοδηγούν τους συμμετέχοντες στα αγγλικά. Για όποιον βέβαια επιθυμεί διερμηνεία, θα υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Είσοδος: Free (με προεγγραφή) 

Θέατρο: κάνει πρεμιέρα απόψε, στο Rex Music Theatre (Πανεπιστημίου 48), η παράσταση «Έντα Γκάμπλερ» του Ερρίκου Ίψεν. Από την πρώτη παρουσίασή του το 1891 μέχρι σήμερα, το έργο έχει επισύρει την αποδοκιμασία και την εκτίμηση, τον αποτροπιασμό και τον θαυμασμό, χωρίς ποτέ να αφήσει περιθώρια για εύκολες απαντήσεις. 

Στο ρόλο της Έντα, η Δήμητρα Ματσούκα, ενώ μαζί της επί σκηνής θα βρεθούν σπουδαία ονόματα όπως ο Γιάννης Στάνκογλου, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Ακύλλας Καραζήσης, η Μαριέττα Σγουρδαίου και άλλοι. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Κων/νος Ρήγος.

Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση, η Έντα Γκάμπλερ είναι ανέτοιμη να "υποστεί" τη ζωή που η ίδια επέβαλε στον εαυτό της λέγοντας "ναι" στον γάμο με τον ακαδημαϊκό Γιέργκεν Τέσμαν. Λίγες, μόνο, ώρες μετά την επιστροφή τους από το γαμήλιο ταξίδι, η Έντα έχει την ευκαιρία να «διασκεδάσει» την πλήξη της παίζοντας με τις τύχες των ανθρώπων γύρω της. Τα περιθώρια στενεύουν, ωστόσο, και για την ίδια, όταν έρχεται αντιμέτωπη με τις μεγαλύτερες φοβίες της. Η τραγική κατάληξη φαντάζει ως μόνη επιλογή...  

Είσοδος: 15- 18€

Μουσική: Το Fuzz Live Music Club, στις 20:00, φιλοξενεί στη σκηνή του την Monika, σε μια συναυλία «Secret in the Dark». Μετά από την sold out συναυλία της στο Ηρώδειο τον περασμένο Ιούλιο, όπου παρουσίασε για πρώτη φορά live το καινούργιο της άλμπουμ “Secret In The Dark”, η Μόνικα επιστρέφει για να χαρίσει στο αθηναϊκό κοινό δύο μοναδικές βραδιές και να ξεδιπλώσει τα μυστικά του νέου της δίσκου.

Ενός δίσκου που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με πολύ σπουδαίους συνεργάτες από όλο τον κόσμο. Αλλά η Μonika θα μας πει πολλά. Ανάμεσα σε αυτά θα είναι σίγουρα και οι μεγάλες επιτυχίες της Over The Hill, Babe, Yes I Do.

Είσοδος: 10-12€

 

Εκδήλωση: Η Κοινότητα του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα», σπουδαστές, εκπαιδευτές και φίλοι, πραγματοποιούν από τις 10:00 στην Τεχνόπολη, την εκδήλωση με τίτλο «Θέλω αυτά που Μπορώ».

Η διήμερη εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των 35 χρόνων του «Μαργαρίτα» και περιλαμβάνει από βιωματικά εργαστήρια, μέχρι εργαστήρια αυτοσχεδιασμού και έκθεση φωτογραφίας με πορτραίτα νέων και σκηνές από τη ζωή του «Μαργαρίτα»

Γιατί όσο διαφορετικοί κι αν είμαστε, αυτό που μας ενώνει, σε οτιδήποτε κάνουμε, σκεφτόμαστε, αγαπάμε και ονειρευόμαστε από την ώρα που γεννιόμαστε, είναι η λέξη «άνθρωπος».

Προβολές: Μόλις εχθές έκανε πρεμιέρα η πολυαναμενόμενη ταινία Cake, με πρωταγωνίστρια την «αδικημένη» Jennifer Aniston. Μπορεί να μην κέρδισε κάποιο βραβείο για την ερμηνεία της, ωστόσο πιθανότατα είναι ο καλύτερος ρόλος της καριέρας της.
 
Φοβισμένη, ευαίσθητη και κενή συναισθηματικά η πικρόχολη Κλερ, είναι μια γυναίκα που έχει καταφέρει να τους απομακρύνει όλους από τη ζωή της περνώντας τις μέρες της απομονωμένη στο σπίτι της στο Λος Άντζελες. Παρατημένη από τον άντρα της, παρακολουθεί κάποιες συναντήσεις μίας ομάδας ψυχολογικής υποστήριξης. Όταν όμως μαθαίνει για την αυτοκτονία μιας γυναίκας από το γκρουπ, αρχίζει σταδιακά να συμφιλιώνεται με τη δική της προσωπική τραγωδία, βλέποντας πλέον τη ζωή με διαφορετική ματιά.