Αυτά είναι τα καλύτερα lives απόψε!

Κωστής Μαραβέγιας, Vassilikos, Misia και άλλοι καλλιτέχνες ξεσηκώνουν σήμερα το αθηναϊκό κοινό.
Αυτά είναι τα καλύτερα lives απόψε!



Σαββατόβραδο και η πόλη φλέγεται! Οι επιλογές σου για σήμερα το βράδυ είναι αμέτρητες, αλλά έχεις τίποτα καλύτερο στην «to do list» σου από μία συναυλία; Εμείς σου ετοιμάσαμε τη χρυσή μας πεντάδα για απόψε.

Κωστής Μαραβέγιας στο Βοτανικός Live Stage
Στις 21:30 ο Μαραβέγιας και η πενταμελής παρέα των μουσικών του εμφανίζονται στον Βοτανικό για ακόμα μία κεφάτη βραδιά. 
Μετά τη sold out συναυλία του στο τέλος Δεκεμβρίου, το πολύχρωμο πολιτισμικό, μουσικό πάρτι από αυτά που ξέρει να φτιάχνει ο Κωστής, επιστρέφει.  Ένα μουσικό σύμπαν με τραγούδια από κάθε γωνιά του πλανήτη ερμηνευμένα με το μοναδικό τρόπο του Κωστή Μαραβέγια και με τη βοήθεια των εξαιρετικών μουσικών της μπάντας του.

Είσοδος: 12€

Μisia στο Gazarte
Απόψε στις 22:00, θα εμφανιστεί για μία και μοναδική συναυλία στο Γκάζι,  “η αναρχική των fados”, Μisia, για ένα βράδυ γεμάτο ποίηση, θεατρικότητα και ρομαντισμό.

Παραδοσιακές fado μελωδίες με στίχους από ποιήματα μεγάλων ποιητών, όπως οι José Saramago, Lobo Antunes, Fernando Pessoa κ.α., θα μας παρασύρουν με την φωνή και την ερμηνεία της, σε υπέροχα μουσικά ταξίδια με αφετηρία την Πορτογαλία και προορισμό κάθε γειτονιά του κόσμου.

 «Στη χώρα της Σαπφούς και του Κωνσταντίνου Καβάφη, είμαι βέβαιη ότι αυτά τα fados θα αγγίξουν την ψυχή κάθε ακροατή» γράφει η ίδια στο κείμενο που συνέταξε προσωπικά για τη συναυλία στην Ελλάδα.

Είσοδος: 25-53€
 

Idra Kayne στη σκηνή του Ιανού
Ο Ιανός στις 22:00, φιλοξενεί στη σκηνή του, την soul funk queen της πόλης, Idra Kayne. Μισή Ελληνίδα, μισή Αφρικανή η Idra παρέα με την «dreamteam» της, όπως η ίδια ονομάζει την ομάδα των μουσικών της, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με το πιο uplifting set.

Το πρωτότυπο δικό της υλικό, αλλά και οι διασκευές των αγαπημένων της τραγουδιών από White Stripes, Jamiroquai, Keziah Jones, Stevie Wonder, Massive Attack, Daft Punk και πολλών άλλων θα σε ξεσηκώσουν για τα καλά!

Είσοδος: 8€

 

Έλλη Πασπαλά και  Vassilikos στον Σταυρό του Νότου Plus
Aπόψε στις 22:30 η Έλλη Πασπαλά και ο Vassilikos, ενώνουν  τις δυνάμεις και φωνές τους για μια σειρά live εμφανίσεων.

Εκτός από φίλοι και σημαντικοί ερμηνευτές, ανακάλυψαν ότι μοιράζονται και κοινές μουσικές προτιμήσεις. Την αφοπλιστική ειλικρίνεια της Joni Mitchell, την ονειρική μαγεία του Henri Mancini, την σκοτεινή, υπόγεια μουσική του Τom Waits, τις μοναδικές μελωδίες των The Beatles και φυσικά τη βαθύτατη λαϊκή ευγένεια του Βασίλη Τσιτσάνη και την αξεπέραστη γοητεία του κόσμου του Μάνου Χατζιδάκι.

Στο πλάι τους, δύο σημαντικοί Έλληνες μουσικοί: ο σαξοφωνίστας και συνθέτης David Lynch και ο πιανίστας και συνθέτης Τάκης Φαραζής. 

Είσοδος: 13€


 

Mohammad στο Ρομάντσο
Το τρίο των μουσικών του Νίκου Βελιώτη, Coti & ILIOS, παρουσιάζουν απόψε στις 21:00, τις τελευταίες τους κυκλοφορίες Zo Rèl Do και Lamnè Gastama, πρώτο και δεύτερο μέρος της τριλογίας.
 
«Η μονολιθική και πλούσια σε συνηχήσεις και σκοτεινές μελωδίες μουσική των Mohammad εμπλουτίζεται με ρυθμικά ψήγματα, απόκοσμες φωνές και σεισμικούς παλμούς που αντηχούν τελετουργίες του τότε και του τώρα».

Είσοδος: 5€