Θεατρική πρεμιέρα και έκθεση ζωγραφικής σήμερα το βράδυ

Κι αν θες συναυλία η Κατερίνα Πολέμη εμφανίζεται απόψε στο Ρυθμός Live Stage.
Θεατρική πρεμιέρα και έκθεση ζωγραφικής σήμερα το βράδυ



Η καλή εβδομάδα από τη Δευτέρα φαίνεται. Σινεμά, θέατρο, έκθεση ζωγραφικής και συναυλία για να διαλέξεις τι σε ευχαριστεί περισσότερο ώστε να ξεκινήσεις την εβδομάδα σου.

Έκθεση: Το art bar Poems & Crimes, εγκαινίασε πριν λίγες μέρες την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Οσο πιο βαθιά είναι η νύχτα, τόσο πιο κοντά είναι το ξημέρωμα», του Βrozilla.
Το έργο του είναι βαθιά πολιτικό, κριτικό, οργισμένο και εντάσσεται στην urban art (τέχνη του δρόμου-γκράφιτι).

Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί ένα θεματικό κανόνα που αρχίζει από τις προσωπικές καθημερινές εμπειρίες και καλύπτει εικαστικά τη θεώρηση των κοινωνικοπολιτικών εξελίξεων. 

Καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 22:00.

Είσοδος: Free
 

Θέατρο: Στο θέατρο Προσκήνιο κάνει σήμερα πρεμιέρα η παράσταση «Αγόρασα ένα φτυάρι από το ΙΚΕΑ για να σκάψω τον τάφο μου», της ομάδας «Παίκτες», σε σκηνοθεσία Μ. Σάββα. Στις 21:00 οι ηθοποιοί θα ανέβουν στη σκηνή, συνδυάζοντας θέατρο, μουσική, εικαστικές τέχνες, video & performance, σε μία σύνθεση κειμένων του ανατρεπτικού Rodrigo Garcia.

«Ζώντας μέσα σε μια κοινωνία που το δυτικό μοντέλο καταρρέει, η πολιτική στάση του Ροντρίγκο Γκαρσία μας ενέπνευσε, καθώς την συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι για μας ζωτική ανάγκη να καταπιαστούμε με το είδος του θεάτρου που κινητοποιεί τον θεατή.

Η γραφή του Rodrigo Garcia ανατινάζει τους παραδοσιακούς θεατρικούς κώδικες. Τα κείμενά του, γεμάτα καυστικό χιούμορ, άλλοτε κυνικά και σκληρά, άλλοτε ποιητικά και ανθρώπινα, συγκρούονται με την ηθικολόγο και υποκριτική καταναλωτική μας κοινωνία».

Είσοδος: 7-12€

 

 

Προβολές: Συνεχίζεται για τελευταία εβδομάδα στις αίθουσες, η ταινία Whiplash, με πρωταγωνιστές τον Miles Teller, και τον βραβευμένο με Όσκαρ Β’ Ανδρικού για τη συγκεκριμένη ερμηνεία, J.K. Simmons.

Ο Andrew Neyman (Miles Teller) είναι ένας φιλόδοξος νεαρός ντράμερ της jazz που σπουδάζει σε ένα από τα καλύτερα μουσικά σχολεία της Αμερικής. Καθηγητής του είναι ο Terence Fletcher (J. K. Simmons), ένας από τους πιο απαιτητικούς και τελειομανείς μαέστρους της jazz. Η μέθοδος διδασκαλίας του είναι κάθε άλλο παρά συμβατική. Υπάρχουν όρια όταν προσπαθείς να αναδείξεις την τέλεια ερμηνεία; 

Η απάντηση, απόψε στην αίθουσα.

 

Μουσική: Η Κατερίνα Πολέμη ανεβαίνει απόψε στις 22:30 για πρώτη φορά στη σκηνή του "Ρυθμός Live Stage" για μία καλοκαιρινή βραδιά μέσα στον χειμώνα.

Αγκαλιά με την κιθάρα της θα παίξει δικές της συνθέσεις από τον πρώτο της gypsy swing δίσκο και το θέατρο, διασκευές από αγαπημένα βραζιλιάνικα, jazz, ελληνικά και γαλλικά κομμάτια. 

Μαζί της θα είναι ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στην τρομπέτα, ο Πέτρος Βαρθακούρης στο κοντραμπάσο και ο Γιάννης Αγγελόπουλος στα τύμπανα.

Είσοδος: 12€ (με μπύρα ή κρασί)