Exodos: Απόψε στο θέατρο για τη νέα παράσταση του Βασίλη Μαυρογεωργίου

Εναλλακτικά, στις 20:30 είναι τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο "Η Φιλία Μέσα από Τα Σκίτσα" στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.
Exodos: Απόψε στο θέατρο για τη νέα παράσταση του Βασίλη Μαυρογεωργίου



H εβδομάδα συνεχίζει με θέατρο, εκθέσεις, συναυλίες και παρουσιάσεις βιβλίων. Επιλέξαμε σήμερα για σένα ό,τι καλύτερο γίνεται απόψε στην πόλη.

Θέατρο: Χθες έκανε πρεμιέρα η παράσταση "Η Λίλα λέει" του Σίμω, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου και Μαριάννας Κάλμπαρη, στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν.
Η παράσταση είναι αυστηρώς ακατάλληλη για ανηλίκους.

Μια άκρως τολμηρή, ποιητική ιστορία για την απώλεια της αθωότητας σε μια διεφθαρμένη εποχή. Τη δική μας.

Ο Σιμώ, γεννιέται στη Γαλλία από άραβες γονείς και μεγαλώνει στο γκέτο ενός παρισινού προαστίου. Δεν έχει δουλειά, λεφτά, όνειρα. Καμιά ελπίδα και καμιά προοπτική. Ώσπου γνωρίζει τη Λίλα, ένα πανέμορφο πλάσμα με αγγελικό πρόσωπο, αλλά γλώσσα τόσο χυδαία "που νόμιζες πως οι λέξεις θα πλήγωναν τα χείλη της". Κι όμως, η Λίλα λέει τα πιο ακραία πράγματα απλά, απαλά "σαν αναγγελίες πτήσεων που δε θα προσγειωθούν ποτέ". Κι αυτό την κάνει μοναδική. 
Πρωταγωνιστούν οι Λένα Δροσάκη και ο Βασίλης Μαυρογεωργίου.

Απόψε στις 21:15.

Είσοδος: 10-15€
 

Παρουσίαση βιβλίου: Σήμερα στις 20:30 στον Ιανό, γίνεται η παρουσίαση βιβλίου του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, "Ερωτικές Μομφές", από τις εκδόσεις PROSVASIS.

Ο βραβεβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας συγγραφέας, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της Ισπανόφωνης λογοτεχνίας.Πέθανε πέρυσι τον Απρίλιο σε ηλικία 84 ετών.

Είσοδος: Free

Έκθεση: Σήμερα στις 20:30, είναι τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο "Η Φιλία Μέσα από Τα Σκίτσα" στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, "Μελίνα".
Το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας Αθηνών-Πειραιώς σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων διοργανώνουν από 3 έως 10 Μαρτίου 2015 μια έκθεση γραφιστικής, εικονογράφησης και ζωγραφικής με παγκοσμίως διάσημους γραφίστες. 

Απόψε, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει τα έργα του Gürbüz Doğan Ekşioğlu τα οποία έχουν δημοσιευτεί πολλές φορές στα περιοδικά “The New Yorker” και “Forbes” καθώς και στην εφημερίδα “New York Times”. Επίσης θα απολαύσουν και τα έργα των Emin Öztürk, Sadık Karamustafa και Uğurcan Ataoğlu τα οποία έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα εξώφυλλα διεθνών εκδοτικών οίκων. Τα έργα των καλλιτεχνών έχουν τυπωθεί σε ευχετήριες κάρτες της UNICEF, οι οποίες έχουν πωληθεί σε όλο τον κόσμο. Οι καλλιτέχνες συνεχίζουν την ακαδημαϊκή τους καριέρα και τις καλλιτεχνικές τους δραστηριότητες στην Κωνσταντινούπολη. 

Είσοδος: Free
 

Μουσική: Η επταμελής μπάντα, The Moka Band, θα δώσει απόψε τον πιο κεφάτο εαυτό της στο Faust, αναδεικνύοντας την ατμόσφαιρα και την αισθητική διαφόρων μουσικών ειδών, όπως η Blues και η Soul, αλλά και επιρροές από την jazz και την funk.

Με έξυπνα πειραγμένες διασκευές και χορευτικές μουσικές, η Moka Band θα παρουσιάσει ένα ανανεωμένο πρόγραμμα στον κόσμο που θα βρεθεί απόψε στο Faust.

Eίσοδος: 5-8€