Απόψε το βράδυ ο Λόλεκ εμφανίζεται στην σκηνή του Faust

Ενώ στο θέατρο του Νέου Κόσμου έχει πρεμιέρα η παράσταση «R.I.P Romeos Ioulietta Panta».
Απόψε το βράδυ ο Λόλεκ εμφανίζεται στην σκηνή του Faust



Απόψε δεν θα κάνεις τίποτα mainstream. Ήρθε η ώρα να δεις μια ταινία σινεφίλ, να μάθεις ποιος είναι ο Λόλεκ, να διαρωτηθείς αν ένας φαινομενικά ρεαλιστικός πίνακας είναι όντως ρεαλιστικός ή να παρακολουθήσεις μια αλλιώτικη εκδοχή του Ρωμαίου και της Ιουλιέττας.

Το σημερινό σου βράδυ, δεν θα μοιάζει με τα υπόλοιπα.

Θέατρο:  Απόψε στις 21:15 είναι η πρεμιέρα της παράστασης «R.I.P Romeos Ioulietta Panta», στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.

Ο Δημήτρης Κουρούμπαλης γράφει το κείμενο και παρέα με την Φρόσω Κορρού σκηνοθετούν μία παράσταση αφιερωμένη σε έναν καταδικασμένο έρωτα. Πρόκειται για την ιστορία δύο νέων που συναντιούνται τυχαία σ’ ένα δημόσιο χώρο και ερωτεύονται ενώ γύρω τους μαίνεται εμφύλια διαμάχη. Το τραγικό ζευγάρι μόλις που προλαβαίνει να ερωτευτεί και οδηγείται στην αυτοκτονία. Η μόνη τους ελπίδα βρίσκεται στον άλλο κόσμο.
 
Το κείμενο του Δημήτρη μιλάει για τον «πόλεμο», το μέλλον, τους νέους που έχουν χάσει την  αγάπη και το πάθος τους. Είναι ταυτόχρονα  ένα ρέκβιεμ στον έρωτα κι ένα κάλεσμα για αφύπνιση και επανάσταση. Γιατί καμιά φορά η απελπισία μπορεί να γίνει πιο ισχυρή από το θάνατο. 

Tο διάταγμα του ηγεμόνα διαβάζει ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Παίζουν  οι Κατερίνα Λούρα και Δημήτρης Κουρούμπαλης. Η διάρκεια της παράστασης είναι 60 λεπτά. 

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου, χρησιμοποιούνται σκόρπιες λέξεις και φράσεις από το αντίστοιχο κείμενο του Σαίξπηρ. 

Είσοδος:8-12€


 

Έκθεση: Το Μουσείο Φρυσίρα παρουσιάζει από σήμερα την έκθεση του Γερμανού καλλιτέχνη Simon Pasieka,  στο κτήριο της Μονής Αστερίου 3, στην Πλάκα. Αν και εκ πρώτης όψεως τα έργα του καλλιτέχνη  Pasieka είναι ρεαλιστικά, σε μια δεύτερη ανάλυση σε μεταφέρει σ’ έναν κόσμο ονείρου και ψευδαίσθησης όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

«Η αντανάκλαση του κόσμου του ασυνείδητου ή η έκφραση της φαντασίας ενός καλλιτέχνη που στο έργο του έχει κατορθώσει να συνδυάσει την ψυχρότητα του γερμανικού ρασιοναλισμού με τα χρώματα των Fauves, δημιουργεί ένα έργο σχεδόν λυρικής επικαιρότητας που εκφράζει μια πειστική εναλλακτική πρόταση αναφορικά με την εικαστική έκφραση του μέλλοντος».

Ο Simon Pasieka σπούδασε στο Braunschweig University of Art, την περίοδο 1990 – 1995. 

Η έκθεση του μεγάλου γερμανού ζωγράφου από την Φρανκφούρτη, θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαϊου. 

Είσοδος: 3-6€

Προβολές: Στον Πολυχώρο Μεταίχμιο προβάλλεται στις 19:00 η ταινία του 1995, «Καπνός», σε σκηνοθεσία του Wayne Wang.

Το στόρυ είναι απλούστατο: Ένα καπνοπωλείο στο Μπρούκλιν και οι ιστορίες κάποιων πελατών του. Πέντε άγνωστοι. Τέσσερα μυστικά. Τρία σχήματα. Δυο φίλοι. Και μια γειτονιά, που ακόμα βγάζει νόημα. 

Καλοστημένοι χαρακτήρες δημιουργούν ιστορίες και ατμόσφαιρα. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι  Harvey Keitel, William Hurt και Giancarlo Esposito.
 
Είσοδος: Free 

 

 

Μουσική: Ο Λόλεκ, ένας από τους πιο ιδιαίτερους καλλιτέχνες της γενιάς του,  μετά από πολλές sold out εμφανίσεις, ανεβαίνει απόψε στις 22:30, στη σκηνή του Faust για να παρουσιάσει τον νέο του δίσκο «Ουρανός Μολύβι» αλλά και για να σου θυμίσει παλιές του επιτυχίες.

Ο Λόλεκ πρωτοεμφανίστηκε το 2009 και έκτοτε έχει να «πει» μόνο ενδιαφέροντα πράγματα μουσικά. Ο τελευταίος του δίσκος είναι εμπνευσμένος και αφιερωμένος στον Μάρκο Βαμβακάρη. Ήχοι ηλεκτρικοί, ρεμπέτικοι, punk και rock. Γίνεται; Ναι και το κάνει με μεγάλη φαντασία ο Λόλεκ.

Είσοδος: 5-8€