Πάμε θέατρο: H Λένα Παπαληγούρα πρωταγωνιστεί στην νέα παράσταση του Εθνικού

Το βράδυ ο Νίκος Πορτοκάλογλου ξεκινάει τις εμφανίσεις του στον Σταυρό του Νότου.
Πάμε θέατρο: H Λένα Παπαληγούρα πρωταγωνιστεί στην νέα παράσταση του Εθνικού



H εβδομάδα φθάνει στο τέλος της. Και σήμερα οι επιλογές των πραγμάτων που έχεις να κάνεις στην πόλη, είναι πολλές. Από εγκαίνια έκθεσης κοσμήματος, μέχρι θεατρική πρεμιέρα, έχεις να διαλέξεις.

Έκθεση: Το Φουάρ φιλοξενεί από σήμερα στις 16:00, την ατομική έκθεση κοσμήματος της Παρασκευής Κοκολάκη, με τίτλο "Look at the moon".

Με αρχιτεκτονικές φόρμες και καθαρά σχήματα η σχεδιάστρια κατασκευάζει ιδιαίτερα κοσμήματα από πολύτιμα μέταλλα, λίθους, χαρτί, γυαλί, ξύλο και ό,τι άλλο την εμπνέει.Η συγκεκριμένη συλλογή, που τιτλοφορείται «Look at the moon» είναι εμπνευσμένη από ένα παραμύθι του 1969.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή.

Είσοδος: Free

Θέατρο: Απόψε στις 21:00 στο Rex έχει πρεμιέρα η παράσταση «Οι Δούλες» του Ζαν Ζενέ, σε σκηνοθεσία Bruce Myers, του παγκοσμίου ακτινοβολίας συγγραφέα, ηθοποιού, σκηνοθέτη, διανοητή. Το έργο βασίστηκε στο "έγκλημα του αιώνα στη Γαλλία".

Προσπαθώντας να αποδράσουν από την καταπίεση που αισθάνονται στο πλούσιο, μεγαλοαστικό σπίτι της Κυρίας τους, δύο υπηρέτριες, οι αδερφές Κλαιρ και Σολάνζ, παίζουν καθημερινά ένα παιχνίδι αλλαγής ταυτότητας: η Κλαιρ υποδύεται την Κυρία τους και η Σολάνζ παριστάνει την Κλαιρ. Αυτή τη φορά, το τελετουργικό αυτό παιχνίδι γίνεται ακόμη πιο ερεθιστικό, καθώς οι δύο αδελφές πιστεύουν πως ήρθε η ώρα να απαλλαγούν από τον ζυγό της Κυρίας τους, αφού, μετά από ψεύτικες καταγγελίες τους, ο σύζυγος της Κυρίας είναι στη φυλακή και εκείνη μένει ανυπεράσπιστη. 

Έτσι, αποφασίζουν να τη δηλητηριάσουν. Όμως, οι προσδοκίες τους διαψεύδονται. Μαθαίνουν πως ο Κύριος έχει αφεθεί ελεύθερος και, καθώς βρίσκονται σε πανικό, αποκαλύπτουν άθελά τους το νέο στην Κυρία, που φεύγει για να τον συναντήσει. Οι δύο κοπέλες μένουν μόνες τους και επιστρέφουν ξανά στο παιχνίδι τους. Μόνο που αυτή τη φορά το τέλος θα είναι επώδυνο. 
Παίζουν οι Λένα Παπαληγούρα, Μαρία Κίτσου και Ραφίκα Σαουίς.

Είσοδος: 10-15€

 

Χορός: Το Βρυσάκι από σήμερα στις 21:00 και για τις επόμενες τέσσερις μέρες, θα φιλοξενεί την χορευτική παράσταση «Me and I». Η παράσταση αποτελείται από δύο μέρη, την προβολή του βίντεο και την εξέλιξη του βίντεο επί σκηνής.

Η κατάτμηση και η ροή της παράστασης δεν είναι τυχαία. Είμαστε εδώ και εκεί ταυτόχρονα, ύλη και σκέψη, σύγκρουση και αρμονία, μια ηρεμία που διαρκεί μέχρι να μας στήσει ο ίδιος μας ο εαυτός μια νέα παγίδα.

Είσοδος: 5€

 

Μουσική: Απόψε στις 22:30 ο Νίκος Πορτοκάλογλου θα βρεθεί στη σκηνή του Σταυρού του Νότου –Club. Θα είναι εκεί επίσης οι “Φτερωτές Κιθάρες”, η νέα μπάντα που έχει δημιουργήσει ο Νίκος, με ηλεκτρισμένες προθέσεις για κιθαριστικές παρεκτροπές και ανεβασμένη διάθεση σε ένα πάρτυ για νέους όλων των ηλικιών.

Eίσοδος: 12€ (με μπύρα ή κρασί)

 

Σινεμά: Χθες στις αίθουσες βγήκαν δύο ακόμα ταινίες που περιμέναμε καιρό. Αν είσαι σε πιο χαλαρή διάθεση απόψε, σου προτείνουμε να σπεύσεις να τις δεις.

Στα Χρόνια της Βίας 
Ο πάντα απρόβλεπτος J. C. Chandor επιστρέφει στη Νέα Υόρκη του 1981, τη χρονιά με τα περισσότερα καταγεγραμμένα εγκλήματα στην ιστορία της πόλης. Εκεί, η οικογένεια ενός μετανάστη κυνηγά το «american dream».

Ένα περιπετειώδες θρίλερ με αρκετή βία και κοινωνικό προσανατολισμό, συγκαταλέγεται στα οσκαρικά φαβορί της χρονιάς, με την Jessica Chastain στο πρωταγωνιστικό ρόλο.   

Focus
Ο Νίκι είναι ένας έμπειρος απατεώνας που γνωρίζει την πανέμορφη Τζες, η οποία ακόμη προσπαθεί να μάθει τα κόλπα της… δουλειάς. Θα ταξιδέψουν μαζί στη Νέα Ορλεάνη όπου η σχέση δασκάλου-μαθητευόμενης θα πάρει μια πιο ερωτική τροπή. 

Πρωταγωνιστούν ο Will Smith και η sexy Margo Robbie, σε μία ταινία με τόσο περιπετειώδη, όσο και ρομαντική χροιά.

Διάβασε εδώ περισσότερα για την Margo και τα υπόλοιπα κορίτσια της νέας γενιάς του Hollywood που θα μας απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια.