Απόψε ανεβαίνει στη Στέγη η χορευτική παράσταση Τοrobaka

Χορός, θέατρο, μουσική και έκθεση στη σημερινή ατζέντα.
Απόψε ανεβαίνει στη Στέγη η χορευτική παράσταση Τοrobaka



Για σήμερα το πρόγραμμα έχει χορό στην Στέγη, καινούρια παράσταση  στο θέατρο του Νέου Κόσμου, live για φιλανθρωπικό σκοπό στο six d.o.g.s και έκθεση στο Θέταρο Τέχνης Καρόλου Κουν.

Χορός:   Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών από σήμερα στις 20:30 και για τις επόμενες τέσσερις  ημέρες, θα φιλοξενήσει στη σκηνή της, την παράσταση «Τοrobaka», με το χορευτικό δίδυμο Israel Galván και Akram Khan.

Ο  Akram Khan είναι ένας ευρηματικός χορευτής από το Μπαγκλαντές αλλά μεγαλωμένος στην Αγγλία, που συνδυάζει το κατάκ με το σύγχρονο, ενώ ο  Israel Galván είναι από τους γνωστότερους  χορευτές φλαμένγκο, παγκοσμίως.

Πρόκειται για μία παράσταση δυνατή,  με ένταση και ακρίβεια κατά τη διάρκεια της οποίας οι δύο χορευτές (και χορογράφοι σπάνε τα καλούπια των πολιτισμών τους και δημιουργούν μέσα σε μια έκρηξη χορού και ζωντανής μουσικής μια παράσταση για δύο σώματα που γίνονται ένα, όπου όμως το καθένα διατηρεί τη γλώσσα του.

Είσοδος: 5- 36€

 

Θέατρο: Στις 21:15, στη σκηνή του Νέου Κόσμου ανεβαίνει (ξανά) η "Περσινή Αρραβωνιαστικιά" από την ομάδα Elephas tiliensis. Πρόκειται για το διήγημα του πρώτου βιβλίου της πολύ σημαντικής πεζογράφου Ζυράννας Ζατέλη που μεταφέρεται στο θέατρο.

 Ένα κορίτσι αρραβωνιάζεται τον Μάρκο το βράδυ της Πρωτοχρονιάς του 1961. Γυναίκα πια, ανοίγει τα φύλλα της μνήμης της και αναβιώνει το γεγονός που επικυρώνει την είσοδό της στην περίοδο που η ίδια αποκαλεί "πρώτη μοναξιά της ζωής της". Ο πρώτος έρωτας για το παιδί θα γίνει ένας παλιός πόνος για τον ενήλικα.

Είσοδος: 12€

Μουσική: Στις 20:30, το six d.o.g.s φιλοξενεί τρεις μπάντες της ελληνικής underground μουσικής σκηνής, τους Fool in The Box, Blame the Trees, Friend Οf Gods. Παρουσιάζοντας η κάθε μία την δική της μουσική ταυτότητα, από πειραματικό και χαοτικό mathrock, μέχρι ambient trip-hop και 90’s grunge, τα τρία σχήματα έχουν σκοπό να αναδείξουν την ποικιλία και το ευρύ φάσμα ήχου που κυκλοφορεί αυτή την στιγμή στην ελληνική underground σκηνή. 

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό "Πνοή Αγάπης", για την οικονομική και ψυχολογική ενίσχυση καρκινοπαθών και των συγγενών τους. 

Είσοδος: 3€

Έκθεση: Στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν θα παρουσιάζεται από σήμερα η έκθεση "Απορήματα" δύο σύγχρονων καλλιτεχνών, της Νάνας Σαχίνη και του Κώστα Χριστόπουλου. Τα έργα που εκτίθενται αντλούν από τις ιδέες των θεατρικών επιτελέσεων, και ενώ ενεργούν αυτόνομα, την ίδια στιγμή μονίμως «επιστρέφουν», μορφολογικά και νοηματικά, στις εν λόγω παραστάσεις. 

Είσοδος: Free