Προχθές το βράδυ βλέπαμε dvd με τη φιλενάδα μου και μας έπιασε μια πείνα χωρίς προηγούμενο. «Και που πάμε τέτοια ώρα για φαγητό; Δεν θέλω πάλι σουβλάκι. Θέλω κάτι μαγειρευτό. Μήπως σε αυτό που βλέπαμε τις προάλλες που ήταν γεμάτο; Φύγαμε!». Η λιγούρα μάς οδήγησε έξω από το Homey.
Άνοιξε πέρυσι τέτοια εποχή, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, στο νούμερο 39, στο Κάτω Χαλάνδρι. Το μενού έχει φυσικά επιμεληθεί η ίδια η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, ενώ πίσω από τον πάγκο της κουζίνας βρίσκεται ο head chef, Δημήτρης Νικολής. Μπαίνοντας σε συνεπαίρνει η μυρωδιά του ψωμιού. Δεξιά της εισόδου είναι τρεις ξυλόφουρνοι που δουλεύουν κυριολεκτικά, μέρα- νύχτα, ψήνοντας τόσο το δικό τους homemade ζυμωτό ψωμί με αλεύρι Ζέας, όσο και κάποια φαγητά όπως το οσομπούκο ή η ομελέτα με σουτζούκι, φέτα και πατάτες.
Πάλι χαμός γινόταν, αλλά βολευτήκαμε στο ψηλό τραπέζι. Πήραμε το μενού στα χέρια μας και κοιτάζαμε η μία την άλλη σαν λιοντάρια έτοιμα να χυμήξουν. Ήρθε ο ευγενικότατος σερβιτόρος με τρία διαφορετικά είδη ψωμιού, συνοδευόμενα από ένα δροσιστικότατο ντιπ γιαουρτιού, κι αφού τον ταράξαμε στις ερωτήσεις, καταλήξαμε: τραγανή σαλάτα με σος πορτοκαλιού (7€), μελωμένα μάγουλα μοσχαριού στον ψυλόφουρνο με μανέστρα και ξηρό ανθότυρο (17€) και συκωτάκι ψητό με μαρμελάδα κρεμμυδιών και τηγανητές πατατούλες (14€). Κρασάκι για την κουβεντούλα και έτοιμες.
Σε σχέση με τον κόσμο, το φαγητό ήρθε γρήγορα. Πεντανόστιμο και οι μερίδες αρκετά ικανοποιητικές. Κι επειδή η κραιπάλη ήταν αδύνατο να σταματήσει εκεί, αφού αδειάσαμε τα πιάτα μας, περάσαμε εν τάχει στο επιδόρπιο. Cheesecake με nutella (8€) και δεν θα πιστεύεις πως γίνεται ένα τόσο σοκολατένιο γλυκό να μην σε λιγώνει.
Το Homey είναι ανοιχτό επτά ημέρες την εβδομάδα, ο κόσμος που θα δεις είναι κυρίως Βορείων Προαστείων, στην μπάρα του (και όχι μόνο) μπορείς να απολαύσεις ιδιαίτερα cocktails (όπως το Purple Hawaii με ρούμι, λικέρ καρύδας, lime, passion fruit και blueberries) και τελικά θα φύγεις καλοταϊσμένη και ευχαριστημένη.